Hráč týdne: Angelique Kerber

Zdroj fotky: Getty Images

Angelique Kerber se po návratu z mateřské dovolené může probojovat do prvního čtvrtfinále po porodu. Na Masters 1000 v Indian Wells už porazila dvě hráčky z TOP 20 a dále ji čeká kamarádka, bývalá světová jednička a také maminka Caroline Wozniacki.

Cesta do čtvrtfinále

Šestatřicetiletá Angelique Kerber, která je aktuálně na 607. místě v žebříčku WTA si v prvním kole poradila s Chorvatkou Petrou Martič. Svou soupeřku z TOP 100 přemohla po hodině a 31 minutách 6:3, 6:4. V dalším kole narazila na světovou desítku Lotyšku Jelenu Ostapenko.

Souboj grandslamových šampionek zvládla lépe Angelique Kerber. Rodačka z Brém prohrávala v prvním setu 1:3. I přestože dokázala skóre srovnat, tak úvodní sadu získala poměrem 7:5 Jelena Ostapenko. V dalším setu více chybovala Lotyška, čímž mohla Kerber srovnat na 1-1. Závěrečné dějství přineslo ze začátku pár ztracených podání na obou stranách, ovšem zásadní ztráta přišla v osmé hře. Tu vybojovala maminka Liany, jenž šla poté podávat a ukončila zápas po setech 5:7, 6:3, 6:3. Čímž Kerber porazila hráčku TOP 10 poprvé od listopadu 2021.

Ve třetím kole stanula německá tenistka proti devatenáctce Veronice Kudermetove. První set začala lépe ruská hráčka. Ta vedla 2:0 jenže o své vedení přišla, a nakonec sadu vybojovala Kerber poměrem 6:4. Druhý set přinesl několik ztrát na obou stranách, ale v desátém gamu byl stav vyrovnaný. Další hru servírovala brémská rodačka, která se dostala do vedení 6:5. Bylo tedy na Kudermetove aby skóre dorovnala, jenže ta o servis přišla čistou hrou. Angelique Kerber tím pádem postoupila do osmifinále.

"Byl to velmi intenzivní zápas. Je to pro mě velmi důležité vítězství, které mi dodává sebevědomí do dalších kol. Myslím, že jsem na dobré cestě hrát skvělý tenis proti těm nejlepším hráčkám," řekla Kerber.

Angelique Kerber se stala první tenistkou mimo TOP 600, jenž se v Indian Wells probojovala mezi šestnáctku nejlepších. Navíc v chráněném žebříčku vystoupala už na 31. místo (pozn. red. tenisté tento žebříček využívají pokud mají delší zdravotní pauzu).

V osmifinále se střetnou po šesti letech na celkově 16. vzájemném souboji tenistky a kamarádky Dánka Caroline Wozniacki s Němkou Angelique Kerber.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full