Hollywoodska rarita Spacek! Herečka s českými koreňmi má na poličke Oscara, ale jej najväčšou výhrou je manžel. Žije s ním 50 rokov

Oscarom ovenčená herečka Sissy Spacek (74) sa na udeľovaní prestížnych sošiek usmievala po boku manžela Jacka Fiska. "Áno" si povedali v roku 1974.

12.03.2024 00:00
96th Academy Awards - Arrivals Foto: ,
Jack Fisk a jeho manželka Sissy Spacek počas 96. ročníka udeľovania Oscarov.
debata

Červený koberec 96. ročníka udeľovania zlatých sošiek si užili aj známe páry, pred objektívmi sa ich vystriedalo naozaj mnoho – počínajúc Americou Ferrera a Ryanom Piersom Williamsom, Tamsin Egertonovou a Joshom Hartnettom, Brendanom Fraserom a Jeanne Mooreovou končiac Emily Bluntovou a Johnom Krasinskim, Kirsten Dunstovou a Jesse Plemonsom… (galéria).

Herec Josh Hartnett a jeho partnerka Tamsin...
Herečka Emily Blunt si obliekla kreáciu...
+29Tenista Roger Federer na vyhlásení 96. ročníka...

Medzi nimi sa usmievala aj Oscarom ovenčená herečka Sissy Spacek (74) po boku manžela, výtvarníka, dizajnéra a filmára Jacka Fiska, ktorý patril počas večera medzi nominovaných umelcov (film Vrahovia mesiaca kvetov). Ak je reč o hollywoodskych manželstvách, za zmienku stojí práve to ich. V apríli totiž oslávia neuveriteľné 50. výročie sobáša, svoje „áno“ si totiž povedali v apríli 1974.

Roger Federer Čítajte viac Federerovci medzi oscarovými párikmi! Mirka sa filmovými kráskami prevalcovať nenechala. Jej najväčším šperkom neboli diamanty, ale...

Hoci meno Sissy Spacek nie je až také žiarivé ako mená jej rovesníčok Meryl Streep, Sigourney Weaver či Jessicy Lange, je oceňovanou herečkou už vyše pol storočia. Na konte má takmer 80 rolí, 5 nominácií na Oscara, z ktorých jednu v roku 1981 premenila na zlatú sošku – získala ju za rolu v snímke Coal Miner's Daugher. V Hollywoode prerazila úlohou v horore Carrie (1976) podľa knihy Stephena Kinga.

zväčšiť Jack Fisk a  Sissy Spacek počas 96. ročníka... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
96th Academy Awards - Arrivals Jack Fisk a Sissy Spacek počas 96. ročníka udeľovania Oscarov.

Herečka a jej manžel dali už pred rokmi zbohom Los Angeles a ich dve deti, dcéry, vychovávali ďaleko od svetiel reflektorov, na farme Charlottesville vo Virgínii. Párik sa už teší aj z dvoch vnúčat, červeným kobercom sa dvojica skôr vyhýba.

Ariana Grande Čítajte viac Kráľovná Oscarového večera? Ťažko vybrať jedinú, no Jennifer Lawrence k nej mala blízko. Uchvátila aj Eva Longoria a hviezda Barbie v šatách, ktoré boli óda na krivky

Ako napovedá meno „Spacek“, herečka má korene u našich českých susedov. Do Ameriky odišiel z dedinky neďaleko Nového Jičína jej pradedo, ešte s menom Špaček, jeho syn si ho však neskôr zjednodušil na Spacek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Oscar 2024 #Sissy Spacek

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...