Spojte se s námi


Tenis

Šance na životní úspěch! Lehečka vyzve v Indian Wells Tsitsipase

Jiří Lehečka předvedl vynikající výkon a postoupil do osmifinále turnaje Masters v Kalifornii. Teď jej čeká další velká výzva, utká se s Řeckem Tsitsipasem. Ve své kariéře tak může dosáhnout hned několika premiérových úspěchů. 

Publikováno

dne

Jiří Lehečka předvedl vynikající výkon a postoupil do osmifinále turnaje Masters v Kalifornii. Teď jej čeká další velká výzva, utká se s Řeckem Tsitsipasem. Ve své kariéře tak může dosáhnout hned několika premiérových úspěchů. 

Lehečka a jeho úspěchy

Přelomový byl pro Jiřího Lehečku loňský rok. Poprvé ve své kariéře se zúčastnil všech velkých tenisových akcí a zaznamenal velmi výrazné výsledky.

Za povšimnutí rozhodně stojí jeho postup do čtvrtfinále Australian Open. Měsíc poté se probojoval mezi čtyři nejlepší tenisty v Dauhá. Tam na podniku kategorie ATP 250.

Přehlédnout českého tenistu rozhodně nešlo ani na legendárním Wimbledonu. V Londýně si zahrál osmifinále. Po finále ve Winston Salemu v srpnu nakoukl poprvé v kariéře mezi nejlepších 30 tenistů světa.

Největší úspěch přišel na začátku letošního roku. Česká jednička získala svůj první titul na okruhu ATP. Lehečka se radoval v australském Adelaide. Teď září zase.

Nadcházející zápas v Indian Wells

Turnaj v Indian Wells patří mezi prestižní podniky kategorie Masters. Na těch se dvaadvacetiletému tenistovi zatím žádný zvlášť velký úspěch nepodařil. Změna se rýsuje letos.

V Kalifornii předvedl Lehečka skvělý zápas proti Rusu Rublevovi. Favorizovaného soupeře prakticky nepustil do hry a oplatil mu tak porážku ze stejného místa loni.

A proti Tsitsipasovi má šanci na další úspěšnou odvetu. Právě Řek jej totiž vyřadil z loňského Australian Open. Lehečka s Tsitsipasem prohrál oba vzájemné duely, povede se mu do třetice všeho dobrého poprvé světovou jedenáctku porazit?

V zápase s Rublevem český tenista dokázal, že se umí poučit z chyb a zvolit optimální taktiku na daného soupeře. V Indian Wells se on i Tsitsipas prezentují velmi dobře.

Oba hráči se mohou pochlubit podobnými statistikami. Na turnaji je jejich spolehlivou zbraní první servis, který pravidelně vyšperkují esy. Řek má v této chvíli v průměru dokonce více než jedno eso na hru, ve které podává.

Bývalá světová trojka zatím prochází turnajem v Kalifornii bez ztráty setu, Lehečka přišel o jeden. Jejich předchozí setkání přinesla třísetové bitvy a jednoznačný zápas nelze očekávat ani v Indian Wells.

Souboj Lehečka – Tsitsipas je na programu v úterý od 19:00 středoevropského času. 

Zdroj: ATP, BNP Paribas Open, Reuters

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.