Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Po 2 lahvích vína usedla za volant

PARDUBICKO – Přímo před zraky policistů se řidička neudržela v jízdním pruhu a narazila do obrubníku. Následně se ukázalo, že to nebylo během noční jízdy poprvé. 

V pátek 8. března 2024 před půl jednou hodinou ráno si policisté všimli vozidla zn. Škoda Citigo v ulici na Drážce, které přímo před nimi narazilo do vyvýšeného obrubníku, poškodilo si přední kolo a ztratilo poklici. Řidič vozidla ale nezastavil a pokračoval dále v jízdě. To byl signál pro policisty, kteří se rozhodli řidiče zkontrolovat.

Provedenou kontrolou policisté z oddělení hlídkové služby zjistili, že za volantem sedí 46letá žena, ze které byl silně cítit alkohol. Nejdříve požití alkoholu před jízdou tajila, ale dlouho jí to nevydrželo.  Domněnku policistů potvrdila pozitivní dechová zkouška s hodnotou 2,07 promile alkoholu.

Policisté dále zjistili, že vozidlo kromě pravého kola mělo poškozenou i přední část. Řidička se přiznala, že v Kotkově ulici způsobila dopravní nehodu a z místa ujela. I tam se totiž neudržela v jízdním pruhu, měla najet přes vyvýšený obrubník na travnatou část a při návratu zpět přejela šíři vozovky k levému okraji, kde narazila do zaparkovaného vozidla zn. Opel Astra. Šetřením se ukázalo, že vlivem nárazu došlo ještě k poškození druhého, za ním stojícího vozidla zn. Škoda Octavia. Škoda na obou zaparkovaných vozidlech byla odhadnuta na 25 tisíc korun.

Řidičský průkaz řidičce kolegové na místě zadrželi. Případ si převzali kolegové z dopravních nehod a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě pravomocného odsouzení řidičce hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

12. března 2024
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

Foto PČR 1

Foto PČR 1 

Detailní náhled

Foto PČR 2

Foto PČR 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem