Když vojenská vláda nahradí demokracii

Robert Malone z Brownstone Institute publikoval 24. února 2024 rozhovor Tuckera Carlsona s Mikem Benzem, hybnou silou Nadace pro svobodu online a odborníkem na vztahy mezi svobodou internetu a politickými manévry. „To, co popisuji, je vojenská vláda,“ říká Mike Benz, „to je opak demokracie.

Robert Melone považoval rozhovor za tak důležitý, že z něho pořídil transkript. Celý rozhovor je dlouhý, takže jsem z něho vybral alespoň několik nejpodstatnějších informací, citátů a myšlenek.

Již v počátcích privatizace internetu v roce 1991 si ministerstvo obrany, ministerstvo zahraničních věcí a zpravodajské služby povšimly, jak se uživatelé shlukují na blozích a fórech. Objevily v tom potenciál, jak podporovat skupiny disidentů po celém světě, aby jim pomohli svrhnout autoritářské vlády. Prosazovaná svoboda internetového projevu umožnila nový druh operací ke změně režimu, usnadňující zahraničněpolitickou agendu ministerstva zahraničí a CIA.

DARPA (vývojářská agentura ministerstva obrany) financovala vývoj Googelu, umožňujícího jednak využívat svobodu slova na internetu k obcházení státní kontroly médií v místech jako Střední Asie, a jednak mapovat shluky uživatelů. Veškeré internetová technologie svobodného projevu byly původně vytvořeny americkými bezpečnostními institucemi – VPN, Darknet, anonymní obchod, šifrované chaty atd.

Tento systém uspokojivě fungoval zhruba od roku 1991 do roku 2014. Vrcholným momentem bylo arabské jaro v letech 2011, 2012 – vlády protivníků Obamovy administrativy jako v Egyptě a Tunisku byly svrženy revolucemi organizovanými přes Facebook a Twitter za úzké spolupráce ministerstva zahraničí.

V roce 2014, po převratu na Ukrajině, došlo k nečekanému protipřevratu, kdy se odtrhly Krym a Donbas. Poslední šancí bylo hlasování o anexi Krymu. A když srdce a mysl obyvatel Krymu hlasovaly pro připojení k Ruské federaci, byla to v očích NATO pro koncept svobody projevu na internetu poslední kapka. Základní povaha války se v tu chvíli změnila. A NATO v té chvíli prohlásilo něco, co nejprve nazvali Gerasimovova doktrína, po ruském, generálovi, který prohlásil, že se základní povaha války změnila. Podle ní:

Nepotřebujete vyhrávat vojenské bitvy, abyste ovládli střední a východní Evropu. Vše, co musíte udělat, je ovládat média a ekosystém sociálních sítí, protože to je to, co ovládá volby … Je to nekonečně levnější než vést vojenskou válku, jednoduše provést organizovanou operaci politického vlivu přes sociální a tradiční média.

Vznikl průmysl podporovaný Pentagonem, britským ministerstvem obrany a Bruselem. Je to organizovaný politický válečný útvar pro spolupráci armády se společnostmi sociálních médií na cenzuře ruské propagandy a poté na cenzuře domácích, pravicově populistických skupin v Evropě, které v té době získávaly politický vliv kvůli migrační krizi … Takže jsme měli systematické zaměření našeho (USA) ministerstva zahraničí, naší zpravodajské komunity, Pentagonu na skupiny, jako je německá AFD, a na skupiny v Estonsku, Lotyšsku, Litvě.

Když došlo v roce 2016 k brexitu, byl to krizový moment, kdy už najednou nestačilo starat se jen o střední a východní Evropu. Představa ruské kontroly nad srdcem a myslí se rozšířila o západ. Hned příští měsíc NATO na Varšavské konferenci formálně upravilo svou chartu, aby se výslovně zavázalo k hybridní válce jako nové kapacitě. Není jen o ruské propagandě. Nyní to byly i brexitové skupiny nebo skupiny jako Mateo Salvini v Itálii nebo v Řecku nebo v Německu nebo ve Španělsku strana Vox.

V té době NATO tvrdilo, že největší hrozbou ve skutečnosti není vojenská invaze z Ruska. Prohrává domácí volby. Pokud armáda nad médii nepřevezme kontrolu, celý mezinárodní řád založený na pravidlech se po brexitu rozpadne. Brexit by dal vzniknout frexitu ve Francii, Vox by vyvedla Španělsko, pak Itálie, Grexit v Německu, Grexit v Řecku. EU by se rozpadla a NATO by bylo poraženo bez jediného výstřelu. A bez něho neexistuje žádný donucovací prostředek pro Mezinárodní měnový fond nebo Světovou banku. Takže z jejich pohledu, pokud by armáda nezačala cenzurovat internet, všechny demokratické instituce a infrastruktura, které po druhé světové válce daly vzniknout modernímu světu, by se zhroutily.

Tucker Carlson: Ale copak nikdo z NATO nebo na ministerstvu zahraničí neřekl, počkejte chvíli, právě jsme identifikovali nového nepřítele – demokracii v našich vlastních zemích? Vlastně říkáš, že se báli, aby občané jejich zemí nedělali vlastní rozhodnutí, a začali proti tomu bojovat?

Mike Benz: V tom máme bohatou historii, sahající až do studené války. Studená válka v Evropě byla v podstatě podobným bojem o srdce a mysli lidí … Jedním z kmotrů CIA byl George Kennan. 12 dní poté, kdy jsme zmanipulovali italské volby, řekl: „My v CIA jsme právě zmanipulovali italské volby. Museli jsme to udělat, protože kdyby vyhráli komunisté, možná by se v Itálii už nikdy žádné další volby nekonaly.“

Ministerstvo zahraničí, ministerstvo obrany a CIA mají výslovný zákaz působit na území USA. Ale od počátku neexistovaly žádné morální rozpaky, pokud jde o vytvoření cenzurního průmyslu. Když začalo pohyb v Německu, Litvě, Lotyšsku a Estonsku a ve Švédsku a Finsku, vznikla kolem toho diplomatičtější debata. Pak se to ale rozjelo naplno, když byl zvolen Trump.

To málo odporu bylo smeteno Russiagate (dezinformační kampaň o údajné Trumpově tajné úmluvě s Ruskem), což umožnilo, aby se s morálními nejasnostmi cenzury vlastních občanů nemuseli potýkat. Protože pokud byl Trump ruským aktivem, už to není problém svobody slova, ale problém národní bezpečnosti. Teprve když Robert Mueller Russiagate v červenci 2019 vyvrátil, byla celá architektura převedena ze zahraničního predikátu na predikát demokracie, kdy ruské dezinformace už nejsou jen vnější hrozbou, ale vnitřním ohrožením demokracie samé. Tak bylo možné právě včas, před volbami v roce 2020, celou tu sadu nástrojů pro změnu režimů přestavět k ochraně demokracie.

Z jejich pohledu ale nebyli připraveni na internet. V roce 2016 sociální média poprvé převážila nad tradičními. Trvalo to od roku 2006 do roku 2016. Předtím ani žádná sociální média neexistovala. Až 2004 se objevuje Facebook, 2005 Twitter, 2006 YouTube, 2007 smartphone. Předtím, i když mohly být disentní hlasy slyšet, nikdy nedosáhly 30 milionů sledujících. Nikdy nedosáhly miliardy zobrazení ročně. Všechna počáteční úspěchy na sociálních sítích šly cestou peněz. Ty byly od ministerstva zahraničí, ministerstva obrany a zpravodajských služeb. A teď tenhle necenzurovaný vyspělý ekosystém umožnil občanským novinářům a nezávislým hlasům konkurovat tradičním zpravodajským médiím.

To vyvolalo v armádě, na ministerstvu zahraničí i ve zpravodajských službách masivní krizi. Na schůzce German Marshall Fund v roce 2019 se k panelu postavil čtyřhvězdičkový generál a položil otázku, co se stane s americkou armádou? Co se stane s národním bezpečnostním státem, když se New York Times zredukují na středně velkou stránku na Facebooku?

Americká mainstreamová média a společnosti, NBCABC a CBS, byly všechny vytvořeny za druhé světové války v Office of War Information Veterans. Vztahy s operací Mockingbird (projekt CIA na ovlivňování tisku) trvaly od 50. do 70. let. Pak pokračovaly prostřednictvím National Endowment for Democracy a privatizace zpravodajských kapacit v 80. letech za Reagana. Existuje celá řada poznámek ze studoven CIA, které se dají přečíst dokonce i na cia.gov. Existovala zadní vrátka k Washington PostNew York Times a všem hlavním mediálním korporacím. Rupert Murdoch a Fox byli také součástí koalice. Ale neexistoval žádný prostředník CIA pro náhodné účty novinářů a občanů.

Když Russiagate padl, dalo to vzniknout tomuto mnohamiliardovému cenzurnímu průmyslu, který spojuje vojenský průmyslový komplex, vládu, soukromý sektor, organizace občanské společnosti a pak tu obrovskou pavučinu mediálních spojenců a profesionálních skupin fact-checkers (ověřovatelů fakt), sloužících jako strážci zkoumající každé slovo na internetu.

Tak vznikl útvar ministerstva zahraničí s názvem Global Engagement Center, který vytvořil někdejší šéf Obamovy propagandy Rick Stengel. Ve své knize dovozuje, že Ústava USA nebyla připravená na internet, proto je třeba zrušit její první dodatek o svobodě slova. To byla první cenzurní operace v rámci federální vlády, ale proti zahraničí, takže to bylo v pořádku. Pak použili domácí hrozbu predikátu ISIS (Islámský stát), protože tvrdili, že ISIS provádí na Twitteru a Facebooku nábor.

Global Engagement Center byl založen v podstatě jako státní department spolupracující se společnostmi sociálních médií. Jedna z věcí, kterou udělali, je, že vytvořili novou technologii, které se říká zpracování přirozeného jazyka. Je to schopnost umělé inteligence analyzovat význam slov, aby bylo možné zmapovat vše, co kdo na internetu říká, a sestavit topografii, jak jsou komunity organizovány online, kde jsou hlavní vlivová centra, o čem mluví, jaké příběhy nebo trendy se objevují, a vytvořit síťové grafy, jak se informace ekosystémem pohybují a na koho se zaměřit.

Po volbách 2016 očekávali tihle lidé postup do Národního bezpečnostního výboru ve Washingtonu, ale volby vyhrál outsider Trump a připravil je o džob. Tak využili svých schopností k nucení vlád k sankcím. Ministerstvo zahraničí stálo v čele úsilí sankcionovat Rusko kvůli anexi Krymu.

V roce 2014 tito diplomaté uskutečnili mezinárodní tažení s cílem vyvinout tlak na evropské vlády, aby přijaly zákony k cenzuře pravicově orientovaných skupin v Evropě se zpětným efektem cenzury skupin obyvatelstva v USA, které s nimi byly ve spojení.

Někteří přešli z ministerstva zahraničních věcí do Atlantické rady, hlavního zprostředkovatele mezi vládou a vládní cenzurou. Atlantická rada se vydává se za think tank NATO. V jejím předsednictvu sedí sedm bývalých ředitelů CIA. A v mnoha ohledech, když NATO provádí akce v občanské společnosti, které je třeba koordinovat a synchronizovat s vojenskou akcí, je nasazena k vytváření konsenzu a politických aktivit v jeho zájmu.

Atlantská rada začala v lednu 2017 okamžitě tlačit na evropské vlády, aby přijaly zákony o cenzuře. V srpnu 2017 přiměla Německo přijmout zákon NetzDG, což v podstatě odstartovalo éru automatizované cenzury v USA. Podle NetzDG zaplatí platformy sociálních médií pokutu 54 milionů dolarů za každý příspěvek identifikovaný jako nenávistný projev a ponechaný na platformě déle než 48 hodin. Při desetitisících příspěvků denně je jediným řešením technologie AI, vyvinutá v DARPA proti ISIS, k automatickému skenování a zakazování obsahů.

Nyní dostává více než 60 univerzit granty federální vlády na provádění cenzurní práce a přípravy na cenzuru. Vytvářejí kódové knihy jazyka, který lidé používají, stejným způsobem jako ty pro ISIS. Udělali to například s kovidem. Vytvořili lexikony kovidu o tom, co skupiny disidentů říkaly o mandátech, maskách, vakcínách, o vysoce profilovaných jednotlivcích jako Tony Fauci nebo Peter Daszak.

Atlantická rada byla například součástí vládou financovaného konsorcia, zvaného Projekt Virality, který zmapoval 66 různých narativů o kovidu, od jeho původu po účinnost vakcín. Pak je začlenili do těchto v podstatě modelů strojového učení. A když se objevilo něco, co bylo pro Pentagon špatně, byli schopni odstranit desítky milionů příspěvků.

Při volbách v roce 2020 to udělali kolem poštovních hlasovacích lístků.

Tucker Carlson: Takže ty říkáš, že Pentagon, náš Pentagon, americké ministerstvo obrany, cenzuroval Američany během volebního období 2020?

Mike Benz: Ano. Dnes bych tvrdil, že dvě nejvíce cenzurované události v dějinách lidstva byly volby v roce 2020 a kovidová pandemie.

Výsledek voleb v roce 2020 byl dán poštovními hlasovacími lístky. Cenzura poštovních hlasovacích lístků je skutečně jedním z nejneobvyklejších příběhů v americké historii. Bylo to spiknutí v rámci ministerstva vnitřní bezpečnosti.

V rámci Atlantické rady a ministerstva zahraničí začala v roce 2017 diskuze o potřebě stálého domácího vládního úřadu pro cenzuru, který by sloužil jako základ toho, čemu říkali celospolečenská protidezinformační aliance. To neznamená jen cenzuru, ale aby se zabránilo „miss-dis-info“ (nepravdivým informacím a dezinformacím). Výslovně navrhovali, aby byl mobilizován každý jednotlivý útvar v celospolečenském úsilí zastavit dezinformace online.

Ale v roce 2017 si stanovili, že se musí soustředit na vládu, protože pouze ta má vliv a pravomoci donucovacích hrozeb a autoritu, aby mohla nařizovat sociálním médiím, povolat vládou financovanou NGO Swarm k jejich glajchšaltování, vyzbrojit armádu fact-checkerů AstroTurf a spojit a propojit všechny tyto různé aktéry cenzurního průmyslu do jednotného soudržného celku. Atlantická rada původně navrhla název Předsunutá obrana. „To není útok, to je Předsunutá obrana“.

Zpočátku navrhovali, aby to řídil Global Engagement Center ministerstva zahraničí. Ale pak si řekli, ouha, to nepůjde, nemá predikát vnitřní národní bezpečnosti. Pak zvažovali, že to zaparkují v CIA, ale ze dvou důvodů to nešlo. Její agendou je zahraničí a nemůže převzít roli domácí kontrarozvědky. A na operaci zahrnující celospolečenský model budou potřeba desetitisíce lidí a takhle nelze tajnou operaci provozovat.

Takže řekli, dobře, a co FBI? FBI by byla skvělá, ale problém je, že má být zpravodajskou agenturou ministerstva spravedlnosti. A to, o co jde, není porušování zákonů, ale podpora Trumpa.

Jediná další domácí zpravodajská služba je DHS (Department of Homeland Security, Oddělení pro domácí bezpečnost). Takže v podstatě DHS převezme oprávnění CIA manipulovat a podplácet zahraniční média a spojí je s oprávněním FBI k domácí jurisdikci. Nenazvali to Vládní komise pro dezinformace ani Agentura pro cenzuru. Dali tomu nejasný a nenápadný název Agentura pro kybernetickou bezpečnost a bezpečnost infrastruktury (CISA). Všichni tak nějak zavřeli oči a předstírali, že to tak jde. CISA byla vytvořena kongresem v roce 2018 kvůli domnělé hrozbě, že Rusko hacklo volby v roce 2016.

Na základě memoranda CIA ze dne 6. ledna 2017 a téhož dne příkazu DHS ze dne 6. ledna 2017, v němž se tvrdí, že Rusko zasahovalo do voleb v roce 2016, jsou nyní volby kritickou infrastrukturou v kompetenci DHS. „Miss-dis-info“ jsou formou kybernetického útoku, protože se odehrávají online. Chráníme demokracii a volby před ruskými dezinformacemi. Když pak Russiagate padl, nebylo už ruského predikátu zapotřebí. Takže tato Agentura pro kybernetickou bezpečnost mohla legálně argumentovat, že vaše tweety o poštovních hlasovacích lístcích podkopávají důvěru veřejnosti v legitimní formu hlasování, neboli že provádíte kybernetický útok na kritickou infrastrukturu USA.

Tucker Carlson: Počkej – jinými slovy, stěžovat si na volební podvody je totéž, jako shodit naši elektrickou síť?

Mike Benz: Ano. Můžeš doslova na svém záchodovém prkénku v devět večer tweetovat, že si myslíš, že poštovní lístky jsou nelegitimní. A už jsi chycen v hledáčku DHS, který tě klasifikuje jako provádějícího kybernetický útok proti kritické infrastruktuře USA.

To, co se před volbami počínaje dubnem 2020 nakonec stalo, je shoda Nikdy-Trumpa-neoconů s NATO, DHS a Demokratickou stranou použít DHS jako nástroj vládní kampaně masové cenzury, zahrnující každou jednotlivou platformu sociálních médií na světě, která by legitimitu poštovních hlasovacích lístků zpochybňovala.

Udělali to takhle: shromáždili čtyři různé instituce: Stanford UniversityUniversity of Washington, společnost Graphica a Atlantickou radu. Vedl to Michael McFaul, bývalý Obamův velvyslanec v Rusku. Osobně napsal příručku o sedmi fázích úspěšného organizování barevných revolucí. Jedna z fází zahrnuje udržování naprosté kontroly nad médii a sociálními médii.

Stanfordskou observatoř řídil Alex Stamos, dříve výkonný pracovník Facebooku, který s ohledem na Russiagate koordinoval potírání ruské propagandy. Washingtonská univerzita je v podstatě univerzita Billa Gatese v Seattlu. V jejím čele stojí Kate Starboard, která získala doktorát v krizové informatice, vykonávající pro Pentagon dohled na sociální sítě. Graphica získala 7 milionů dolarů v grantech Pentagonu a začínala v rámci iniciativy Minerva, jeho výzkumného centra psychologické války. Prováděla špionáž sociálních médií a narativní mapování pro Pentagon až do voleb v roce 2016, pak byla přeměněna na partnera DHS, cenzurujícího 22 milionů Trumpových tweetů, pro-Trumpových tweetů a tweetů o poštovních hlasovacích lístcích.

Výslovně řekli, že byli vytvořeni, aby dělali práci, kterou vláda dělat nesmí, a že sestavili vícefázovou strukturu k donucení všech technických společností, aby se na cenzurním programu podílely. Máme to nahrané, zaznamenala to naše nadace, bylo to přehráno před Kongresem a je to součást soudního procesu Missouri vs. Biden.

V záznamu uvedli, že by se technologické společnosti nepodvolily, nebýt tlaku, který zahrnoval použití hrozeb vládní silou, protože byli její zástupnou součástí. V záznamu se chlubili, jak přiměli technologické společnosti, aby všechny systematicky přijaly nový zákaz nazvaný delegitimizace, což postihovalo jakýkoli tweet, jakékoli video, jakýkoli příspěvek na YouTube, na Facebooku, na TikTok, na Twitchi, cokoli na internetu, co by podkopávalo důvěru veřejnosti v používání poštovních hlasovacích lístků, schránek předčasných voleb nebo tabelaci volebních výsledků.

Tohle udělali sedm měsíců před volbami, protože se obávali o vnímání legitimity Bidenova vítězství. Věděli, že jediný způsob, jak Biden matematicky vyhraje, je nepřiměřené používání poštovních hlasovacích lístků. Věděli, že nastane krize, protože to bude vypadat extrémně podivně, když budou předběžné výsledky ukazovat jeho vítězství v sedmi státech, a o tři dny později vyjde opak. Na to nebude veřejnost připravená.

Tucker Carlson: Počkej, počkej, můžu tě požádat, abys zastavil? Takže to, co říkáš, je, že znali výsledek voleb sedm měsíců před jejich konáním?

Mike Benz: Vypadá to velmi špatně.

Tucker Carlson: Ano, Miku. Vypadá to velmi špatně.

Mike Benz: A zvlášť, když to spojíš s předchozím impeachmentem. Pentagon a CIA vedly koncem roku 2019 impeachment kvůli údajnému telefonátu ohledně zadržování pomoci Ukrajině. Stejná síť, která vzešla přímo ze sítě vojenské cenzury hybridní války Pentagonu, byla hlavním architektem impeachmentu v roce 2019 a poté se vrátila jako součást cenzury voleb v roce 2020. Z jejich pohledu to rozhodně vypadá jako dokonalý zločin. Je to jako ustanovit v soudním procesu obžalovaného za soudce i porotu.

Tucker Carlson: To ale nepopisuješ demokracii. Chci říct, popisuješ zemi, ve které je demokracie nemožná.

Mike Benz: To, co popisuji, je vojenská vláda. Chci říct, že to, co se stalo se vzestupem cenzurního průmyslu, je totální inverze myšlenky demokracie samotné.

V podstatě řekli, že potřebujeme předefinovat demokracii z projevu vůle voličů na posvátnost demokratických institucí. Co jsou demokratické instituce? Jsou to armáda, NATO, MMF, Světová banka. Jsou to mainstreamová média, jsou to nevládní organizace z velké části financované ministerstvem zahraničí, nebo zpravodajská komunita. Jsou to v podstatě všechny elitní establishmenty, které jsou ohroženy vzestupem domácího populismu a které svůj vlastní konsensus prohlásily za novou definici demokracie.

Tucker Carlson: Toto je jen jeden z nejpozoruhodnějších příběhů, které jsem kdy slyšel, a jsem ti vděčný, že jsi nám ho přinesl. A mimochodem, doufám, že se vrátíš, kdykoli budeš mít čas prozkoumat jeho různá vlákna. Ale pro lidi, kteří chtějí dělat výzkum sami, jak lze tvůj výzkum najít na internetu?

Mike Benz: Naše nadace je foundationforfreedomonline.com. Zveřejňujeme nejrůznější zprávy o všech aspektech cenzurního průmyslu od toho, o čem jsme mluvili o roli vojenského průmyslového komplexu a státu národní bezpečnosti, až po to, co dělají univerzity. Existuje oblast v podstatě vědy o cenzuře a financování metod psychologické manipulace, aby lidé přistoupili na různé systémy víry, jako to udělali s covidem, stejně jako s energií. Druhá cesta je na X. Moje skupina je na @MikeBenzCyber​​. Jsem tam velmi aktivní a publikuji o tom všem spoustu dlouhých videí a psaného textu. Myslím, že je to jeden z nejdůležitějších problémů dnešního světa.


Robert W Malone MD, MS (*1959) je vynálezce mRNA a DNA vakcín, RNA jako léku. Vědec, lékař, spisovatel, podcaster, komentátor a advokát. Věří v naši základní svobodu slova.

Tucker Swanson McNear Carlson (*1969) je je americký konzervativní televizní moderátor a politický komentátor. Od roku 2016 moderoval politickou talk show Tucker Carlson Tonight na televizi Fox News. 24. dubna 2023 s ním kanál ukončil spolupráci. Od té doby vede vlastní kanál Tucker Carlson Show, na kterém publikuje rozhovory s význačnými osobnostmi. Interview s Vladimírem Putinem z 8. února 2024 shlédlo během 24 hodin 150 milionů diváků.

Michael Benz (*1981) je britsko-americký herec. Rok 2014 pro něho znamenal významný zlom ve vnímání internetu. Založil a vede Nadaci pro svobodu internetuaktivistickou skupinu na X (dříve Twitter).


Vybral a přeložil Přemysl Janýr

Zdroj: Disput

4.6 10 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
20 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
orinoko
15. 3. 2024 7:56

Njn, napadá mě jediné: Je třeba udržet čisté spodky a mít na háku špinavé vršky. V ději už chybějí jen bratři Daltonove se svrchovanym mozkem Everelem.

orinoko
15. 3. 2024 9:29

Celkově Nuda v Brně. Ačkoli… česká nudisticka pláž je plná neuvěřitelných ocasu, jejichž mravní a sociální podagry čili dna už vykloubily i zbývající DNA.
To v USA bidet prdel, že Trumpeta volal Putinovi. Prý – můžete to doložit?
To ne, prděl a krkal bidet, ale věřím tomu.
Já zase verim tomu, že ta jeho rasple má nohy do O. Viděli jste ji v primerenych šatech?
Půl života strávila sezením na sudu.

Last edited 1 měsíc před by orinoko
orinoko
15. 3. 2024 9:41

PePa mi otevřel mysl a já si vzpomněl na starý příběh:
Majstrovstva sveta v jebacke.
Celkem nuda, ale jen do chvíle, kdy do arény vstupuje ruský borec.
Slovenský komentátor – Joj, to su guliska. Vidím dobre, mám treti rad. Rus si počíná suverénně. Jedna žena, druhá žena, treti žena… první rad, druhý rad, treti rad…. pomoooc…

orinoko
15. 3. 2024 14:27

Kuratorium Českého veprika: Držet hubu budeš, a tvůj fialový hybrid bude tvojí modlou, dezole. Starost budeš mít o ptáka zvadleho, toho času nejmilejsiho v českých černých bombardakach , které jsou v TOP hitparádě na deváté sprusli magora z Bechyně, svincoucha Kalouska, jemuž dennodenně provádějí průzkum víry v boha Pána.

orinoko
15. 3. 2024 14:32

Sledujte českou TV kraksnu, pitomci. Na druhém kanále vám ukazují, jak naložit s minusovym dobytkem. Používáš mínus, soukmenovce? Půjdeš do Chuchle. Stavějí se tam nové coleye.

PPK
PPK
Reply to  orinoko
15. 3. 2024 16:07

Dva druhy debility: Proč se jinak inteligentní lidi často chovají jako totální idioti

http://antivirus.22web.org/av/220413-dva-druhy-debility-proc-se-jinak-inteligentni-lidi-casto-chovaji-jako-totalni-idioti.htm?i=1

Gatta
Gatta
Reply to  PPK
15. 3. 2024 21:19

Zdravím – článek jsem nečetl (až zítra), takže jen tak voleje.

Při ztrátě vědomí vlasní odpovědnosti za svoje chování.

I ovce (to čtyřnohé zvíře) je stádově tupá, ale nechaná sama sobě hloupá není.

Gatta
Gatta
Reply to  Gatta
15. 3. 2024 21:22

PS

Tedy pokud pomineme možnost, že debilové se občas dovedou chovat jako normální lidé :-)

orinoko
Reply to  Gatta
19. 3. 2024 14:12

Viděl jsem jednu nezodpovednou ovci, na niz dorazel pastevecký pes, který se ovšem lekl, kdykoli se k němu ovce otočila. Vypadala klidně zatimco celé stádo NATO koukalo jak na sitcom natočený nějakými dezolaty

Gatta
Gatta
Reply to  PPK
16. 3. 2024 10:31

Moc dobrý článek.
Jediné, co bych mu vytknul je ten negativní biločerný formát, co se vždy čte obtižněji.

Jj, člověk musi myslet za sebe, ale žije ve světě, kde vládnou … jak je napsáno.

A mrtvé, kteří zemřeli pro finančni zajmy Pfitzeru a po tvrdém nátlaku a dezinformacích „elitních“ politických, lékařských a farnaceutických debilů – ty dnes nikdo nepocítá.

Last edited 1 měsíc před by Gatta
orinoko
Reply to  PPK
19. 3. 2024 14:08

To je dobrý.
Já mám nějakou rozsafnou náladu. Kamsi jsem napsal, že nedaleký Batelov se bude muset přejmenovat, neb se z něj stává nástupiště proruskych dezolatu, kteří ohrožují atomový potenciál kraje Vysočina.
To zase bude porod.

orinoko
Reply to  fajt
22. 3. 2024 7:27

Vede jiné kecy jakoby v obraze a vypadalo to, že by možná mohl…. ale on nemůže. Kradak, který má představu, že si nakrade každý. České h@vno, pod jehož úroveň je představit si hon na výdělečné blbecky ze strany důchodovych rozezrancu-exekutoru. Denně by v TV kraksne běžel Rixo a Alzak na důchody – my jsme specialisté na vaše cmrdliky v penzi.
Klaus byl a už navždy zůstane symbolem kradackeho sametu, jemuž mravního nahonciho dělal obludozni pekelnik s doutnikem na plicích.
Opravdu originální mince z pod Řípu, kterou ukloHNILI ve studiích lidských krav.

orinoko
Reply to  fajt
22. 3. 2024 7:30

Odpověděl jsem, ale má to vyšší prioritu. Stojí v ní: Kradakovi dělal mravního nahonciho obludozni pekelnik s doutnikem na plicích.

orinoko
Reply to  fajt
22. 3. 2024 7:32

Dela se hezky, asi přece jen odjedu a přijdu na chuť vzdálenému objedu.

fajt
Reply to  orinoko
22. 3. 2024 7:48

potkat včil kalusobáčiho, tak mu dám szybko pěstí – bez ohledu na to, že stále zneužívá pr. ochranku za státní peníze – tahle kokotlina snad neporodila většího zmetka, doufám, že v pekle pro něj mají jakýsi jaderný mega kotel … hezkou procházku a ještě lepší bufet. ..)

orinoko
Reply to  fajt
22. 3. 2024 8:16

Soukromé důchody… on je fuckt pako. Tak se může ukojit kdo chce už dnes. Kromě toho u zdravotnictví do soukroma se už zase pohybuje jakýsi Hrobon. Dávný hrobar sloužící za Gule od Mamule.

Last edited 1 měsíc před by orinoko
fajt
Reply to  orinoko
22. 3. 2024 8:22

je jich tady pár jako venzl tenisák ( ale nesahají mu v jeho zvrhlosti a prolhanosti ani po kotníky), se kterými bych se rád teleportoval do středověku a tam na nich praktikoval pár tortur, třebas lámání v kole ( bych za to feudálovi i předpověděl budoucnost) , to bych si u nich tedy dost užil – na druhou stranu, páč směřujeme zase do temné řiti, se toho asi dočkáme zase v „budoucnosti“, ale mám za to, že u kata budou končit zase ti nepraví. ..)

fajt
Reply to  fajt
22. 3. 2024 8:28

https://www.youtube.com/watch?v=-6BPb30WLgE&t=81s – a tady něco pro zábavu, nejlepší nazi starosta na světě a vygrachaný psychouš, kterého švejk tak love – si říkám, neměl ten Dolfi přeci jenom dostat šanci a s gosudarem Vysarjionovičem se domluvit?? ( třebas by dnes svět byl zase v pořádku) . ..)