Tohle se jen tak nevidí, zápas Alcaraze a Zvereva přerušilo hejno včel

Zdroj fotky: Getty Images

Carlos Alcaraz v Indian Wells úspěšně pokračuje v obhajobě loňského titulu. V boji o semifinále se utkal s Alexandrem Zverevem. Na tento zápas ani jeden z hráčů jen tak nezapomene. Utkání bylo přerušeno kvůli hejnu včel, které se rozhodlo usadit přímo na kurtu.

Nezvyklá návštěva během čtvrtfinále Indian Wells

Carlos Alcaraz se o postup mezi nejlepší čtyři hráče utkal s Alexanderem Zverevem. Německému hráči měl co vracet, jelikož jej porazil ve čtvrtfinále na Australian Open. Španěl se v Indian Wells opět předvádí v dobré formě. Zatím jediný set ztratil s Arnaldim ve 2. kole.

Jakmile zápas začal, stihli odehrát pouze dvě hry. Následně bylo utkání přerušeno kvůli nečekaným návštěvníkům. Na kurt číslo 1 totiž přiletělo obrovské hejno včel a hráči se museli neprodleně schovat do vnitřních prostorů stadionu.

“Dámy a pánové, utkání bylo přerušeno kvůli včelí invazi,” zaznělo z mikrofonu od umpirového rozhodčího Layhaniho.

Na kurt byl následně povolán profesionální včelař, který se o celou situaci postaral. Utkání se díky němu nakonec opět rozehrálo. Dokonce dostal šanci si potřást rukou s Alcarazem, kterého celé bizarní přerušení podle reakcí pobavilo.

"Bylo to zvláštní. Něco takového jsem na tenisovém turnaji ještě neviděl. Vyběhli jsme z kurtu a tu včelí invazi jsme sledovali v televizi. Hodně jsme se smáli slovům Mohameda. Bylo to pro mě vtipné. Tenhle zápas si nebudu pamatovat kvůli tenisu nebo něčemu jinému, ale kvůli včelám. Nebudu lhát. Trochu se bojím včel," řekl po utkání Alcaraz.

Do semifinále nakonec postoupil Carlos Alcaraz. Zvereva porazil po setech 6-3, 6-1 a oplatil mu tak porážku z Melbourne.

Atraktivní semifinále proti Sinnerovi

V semifinále nás čeká velmi zajímavé utkání. Španěl si totiž zajistil souboj s Jannikem Sinnerem. Letos zatím neporažený Ital neztratil v Indian Wells jediný set. Ve čtvrtfinále se zatím jeho poslední obětí stal Jiří Lehečka a nyní útočí na druhou příčku ve světovém žebříčku.

"Upřímně řečeno nevím, jak k zápasu přistoupím. Je to momentálně nejlepší tenista na světě, o tom není pochyb. Hraje neuvěřitelně a letos ještě neprohrál. Opravdu mě baví sledovat, jak hraje. Bude to pro mě velká výzva. Myslím, že poslední dva zápasy, které jsem proti němu hrál, jsem prohrál. Musím tedy trochu upravit svou hru a uvidíme, jak to bude. Ale určitě to bude nejtěžší zápas, který letos odehraju," komentoval Alcaraz.

Se Sinnerem se zde v semifinále utkal i před rokem. Tehdy ve dvou setech zvítězil Španěl. Zbylá dvě loňská utkání však opanoval Sinner.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi

Nejnovější komentáře

  1. Ten inteligent co ten článek psal, příště může napsat klidně stádo včel. To je stejné hloupé jako hejno. To už novináři nemusí umět Česky?

Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full