Citron, sůl, pepř: Šikovná trojka si poradí s bolestí v krku nebo třeba s hubnutím

Semínka z citronu

Citron + sůl + pepř: Šikovná trojka si poradí s bolestí v krku nebo třeba s hubnutím. Citron je obecně znám pro množství vitamínů, pepř zase pro své léčivé účinky. Kombinací těchto svou surovin vznikne nečekaně účinný lék skoro na všechno.

Citron, sůl a pepř jsou potraviny, které všichni lidé moc dobře znají. V kuchyni je má nejspíš naprosto každý, ale asi nikoho by nenapadlo tyto tři věci kombinovat. Věděli jste, že když to uděláte, můžete je využít k mnoha dalším účelům? Tím pádem byste to určitě měli vyzkoušet. Tyto tři ingredience dohromady vytvoří opravdu zázračný lék.

Zázračný lék

Citron, černý pepř a mořská sůl jsou tři složky, které se již opravdu dlouhou dobu používají jako lék. Citronová šťáva je velmi silný léčivý prostředek známý pro své antibakteriální a imunitní vlastnosti. A taková sůl je pro lidské tělo stejně důležitá, jako například voda nebo kyslík. Černý pepř má silné antibakteriální a antiseptické vlastnosti. A proto se nemůžete divit tomu, že tato kombinace vám pomůže s různými problémy.

Bolest v krku

Pokud vás trápí bolest v krku, tak se jí s touto kombinací můžete rychle zbavit. Smíchejte si šťávu ze 3 čerstvých citronů, půl lžičky černého pepře a lžičku mořské soli ve sklenici teplé vody. Tuto směs kloktejte několikrát denně a uvidíte, že bolest v krku bude brzy úplně pryč.

Citrony

Foto: Pixabay

Nachlazení, chřipka a nevolnost

Věděli jste o tom, že citron je naprosto skvělý při nachlazení a chřipce? Nejprve si do hrníčku vroucí vody vymačkejte půlku citronu a po 10 minutách přidejte lžičku medu a špetku černého pepře a soli. Nevolnost můžete okamžitě zmírnit za pomocí lžíce citronové šťávy a lžičky černého pepře a soli. Smíchejte přísady ve sklenici teplé vody a pomalu pijte.

Hubnutí

Pokud chcete co nejrychleji shodit přebytečná kila, bude tento tip přímo pro vás. S tímto nápojem je to totiž velmi snadné. Smíchejte 1/4 lžičky mletého pepře se lžící medu a dvěma lžícemi citronové šťávy ve sklenici vody. Poté přidejte špetku soli a tento roztok pijte každý den nalačno. Za pár dní uvidíte výsledky.

Zdroj: https://recipes.timesofindia.com/articles/health/the-magical-combination-of-salt-pepper-and-lemon-is-the-ultimate-remedy-for-your-health-problems/photostory/64587491.cms, https://jakzdrave.cz/vyziva/citron-pepr-sul-zdravotni-ucinky/, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2943825/

Náhledové foto: Pixabay

Každý by se chtěl cítit skvěle. I já. Snažím se o to a některé zajímavosti ohledně zdraví vám prozradím ve svých článcích.