Hlavní obsah

Ujčík vytáhl přísný trest a sám na to doplatil. Litvínov mu „ukradl“ klíčového beka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Opět se ukazuje, že kombinovat pozici předsedy disciplinární komise hokejové extraligy a trenéra prvoligového klubu není ideální. Obě funkce Viktora Ujčíka se totiž nyní ovlivnily. Coby šéf disciplinárky udělil čtyřzápasový trest litvínovskému obránci Janisu Jaksovi. A Verva mu teď kvůli tomu „ukradla“ klíčového beka Jana Strejčka, který byl v jeho Jihlavě na hostování.

Foto: Luboš Vácha

Trenér hokejistů prvoligové Jihlavy a zároveň šéf disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík.

Článek

Lotyšský zadák Severočechů obdržel stopku za napadení plzeňského kapitána Jana Schleisse v posledním utkání předkola. Proti trestu, kvůli němuž přijde o čtyři duely čtvrtfinále s Brnem, se odvolal, leč neúspěšně. „Musel jsem se proti trestu ohradit. Připadal mi nepřiměřený,“ vysvětloval Jaks. „Hodně přísný trest, tohle podle mě na čtyři utkání nebylo,“ souhlasil i jeho spoluhráč Ondřej Kaše.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Faul litvínovského Janise Jakse na plzeňského Jana Schleisse.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Litvínov tak na stopku svého klíčového ofenzivního obránce musel zareagovat. A jeho zrak zamířil právě do Jihlavy, kterou Ujčík trénuje. V Dukle totiž na hostování z Vervy působí Jan Strejček. Třicetiletý obránce odehrál na severu Čech prvních pět zápasů sezony, pak hostoval v první lize v Litoměřicích a nyní právě na Vysočině.

„Honza je hráčem Litvínova, kde má do 30. dubna podepsanou platnou smlouvu. Na začátku sezony nastupoval i za Litoměřice, my jsme o něj měli velký zájem,“ vysvětloval pro klubový web jednatel Dukly Bedřich Ščerban. „Podmínka umožnění startů u nás byla, že si ho Litvínov může kdykoliv stáhnout zpět. A nyní uplatnil tuto dohodu,“ líčil.

Jelikož se hráč, který po 15. únoru nastoupí v nejvyšší soutěži, už nemůže vrátit do prvoligového klubu, Ujčík bude muset řešit citelnou ztrátu. Ze Strejčka se totiž stal klíčový bek týmu. I přes nižší počet zápasů už je druhým nejproduktivnějším hráčem Jihlavy, která překvapivě prošla z předkola přes Slavii a suveréna první ligy Porubu až do semifinále, v němž změří síly se Vsetínem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Verva Litvínov 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Už ale bez Strejčka, který doufá v šanci v extraligovém play off. Nedá se však čekat, že by v neděli v prvním čtvrtfinálovém duelu na ledě Komety i přes absenci Jakse zaujal místo v prvních třech obranných dvojicích. Spíše zůstane v záloze na tribuně, nebo jako sedmý bek.

Je ovšem jisté, že od příštího ročníku se mostecký rodák bude hlásit v Jihlavě. „Do konce sezony se musíme obejít bez něj, ale těšíme se na spolupráci od začátku dalšího ročníku, jelikož od 1. května má Honza smlouvu v Dukle,“ prozradil Ščerban.

Reklama