Iga Swiatek po dvou letech opět opanovala Indian Wells a získala 19. titul

Zdroj fotky: Getty Images

Repríza předloňského ženského finále v Indian Wells dopadla i tentokrát lépe ve prospěch Igy Swiatek. Světová jednička opět porazila ve dvou setech Mariu Sakkari a získala svůj devatenáctý singlový titul z okruhu WTA.

Druhý triumf v tenisovém ráji

Iga Swiatek předváděla v Indian Wells famózní výkony. Od nepovedeného Australian Open se opět dostala do skvělé formy. Triumfovala v Dauhá a v Dubaji vypadla až v semifinále. Na kalifornském turnaji doslova drtila soupeřky. Recept na hru Igy nenašla Collins, Nosková, Putintseva, Wozniacki a Kostyuk. Ani jedné z nich přitom nepovolila získat více jak čtyři hry.

Ve svém druhém finále v Indian Wells se stejně jako před dvěma lety utkala s Marií Sakkari. Oběma hráčkám se na turnaji daří. Potřetí v řadě zde totiž postoupily alespoň do semifinále. Cesta Řekyně ale byla v porovnání s její soupeřkou o poznání náročnější. Odehrála celkem čtyři třísetové zápasy, zatímco Iga neztratila jediný set.

Světová jednička vstoupila do utkání pravou nohou. Hned na úvod se dostala do vedení 3-0. Sakkari ale zvedla úroveň své hry a srovnala stav na 3-3. O osudu úvodní sady rozhodla až desátá hra, kdy Polka podruhé prolomila podání soupeřky.

Ve druhém setu byla Maria bez šance. Iga Swiatek vyhrála deset her v řadě a soupeřce povolila pouhých pět bodů. Nakonec vyhrála po setech 6-4, 6-0. Podruhé tak opanovala turnaj v Indian Wells.

"Je úžasné tu znovu stát. Gratuluji Marii. Jsi jednou z těch hráček, které neustále bojují a procházejí vzestupy a pády. Pro mě je důležitější, jaká jsi mimo kurt. Jsi opravdu jedna z nejmilejších lidí v šatně. Je cítit, že jsi upřímně dobrý člověk. Díky za to, že děláš šatnu hezčím místem. Také gratuluji vašemu týmu. Doufám, že společně dosáhnete velkých úspěchů."

Postup do finále jako vzpruha pro Řekyni? 

"Mrzí mě, že jsem nemohla předvést lepší výkon. Bylo dost rychlé a to hlavně pro vás. Zásluhu na tom má Iga. Jsi úžasná hráčka a zasloužíš si to nejlepší. Ty a tvůj tým jste vytvořili něco neuvěřitelného. Doufám, že si zahrajeme ještě hodně finále. To, že se střetneme v této fázi znamená, že obě jdeme to správnou cestou. Přeji tobě i tvému týmu jen to nejlepší," znělo v děkovné řeči řecké hráčky.

Maria Sakkari měla špatný začátek roku. Na Australian Open skončila hned ve 2. kole. Ve stejné fázi se loučila i s turnajem v Abu Dhabí a Dauhá. Dokonce vypadla z TOP 10. Špatné výsledky navíc vedly k rozchodu s jejím dlouholetým trenérem Tomem Hillem.

Právě turnaj v Indian Wells by Marii mohl dodat sebevědomí do dalších týdnů. I když nezískala vysněnou trofej, finále je skvělým výsledkem. Dokázala navíc porazit hráčky jako Garcia, Navarro, nebo v semifinále Gauff. Co myslíte, najde řecká hráčka ztracenou formu?

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full