Letní kino se připravuje na letošní sezónu

PŘÍBRAM – Sportovní zařízení města Příbram zahájily opravu zázemí letního kina. Práce vyjdou na částku 3 994 895,91 Kč bez DPH. Práce už začaly a hotovo by mělo být do začátku letošní sezóny.

Oprav se dočkají obě křídla s toaletami a v plánu je také provést sanaci střech. „Toalety pro diváky jsou už několik let v nevyhovujícím stavu a to nejen vizuálně, ale i stavebně a technicky. Střechami do obou křídel zatéká,“ vysvětluje nutnost oprav starosta města Jan Konvalinka.

I letos by se v letním kině mělo promítat, ale o pořízení digitální promítací technologie zatím město neuvažuje. Před několika lety sice podobný nápad zvažovalo, ale po zkušební projekci se vedení města rozhodlo, že bude výhodnější si techniku na promítání půjčovat. „Půjčujeme si jí z toho důvodu, že to vyjde výrazně levněji, než kdybychom jí koupili. Na těch pár letních promítání to zapůjčení stojí jednotky tisíc korun na to jedno promítání, když to koupě digitální promítačky by nás vyšla na dva miliony,“ dodává Konvalinka.

Jednou z prvních letošních akcí v letním kině by měl být další ročník Díky Festu a to 14. června.

Video ze zkoušení digitální promítací techoligie před čtyřmi lety:

Komentáře