Valašské Klobouky - Oficiální web města


Vyhledávání


Sociální sítě

Facebook

Cesta: Titulní stránka

 

Hodina Země zhasne veřejné osvětlení, zapojte se různými aktivitami i doma

hodina země
„Hodinu Země“ budeme držet v sobotu 23. března od 20.30 do 21.30 hodin tím, že zhasneme nasvícení památek i veřejných budov. Zapojit se mohou i jednotlivci celým spektrem aktivit.
 

 
 

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Blíží se další ročník kampaně Hodina Země, která má upozornit na změny klimatu a motivovat jednotlivce, rodiny, komunity, podniky i obce k zodpovědným krokům. Ve Valašských Kloboukách budeme „Hodinu Země“ držet v sobotu 23. března od 20.30 do 21.30 hodin tím, že zhasneme nasvícení památek i veřejných budov. Loni se zapojilo 137 českých obcí, 55 organizací a další stovky jednotlivců.

 

„Při Hodině Země zhasneme nasvícení kostela Povýšení svatého Kříže nebo kaple svatých Cyrila a Metoděje. Vypneme také osvětlení veřejných budov, například podnikatelského inkubátoru, polikliniky, domu dětí a mládeže, mateřské a základní školy nebo sídel městských společností,“ uvedla Eva Fialová, koordinátorka Zdravého města Valašské Klobouky.

 

Letošní novinkou je rozšíření palety činností, do kterých se mohou účastníci během Hodiny Země pustit. „Chceme, aby si všichni na chvíli odpočinuli od rutiny a každodenních rozptýlení a strávili 60 minut něčím pozitivním pro naši planetu. Tento rok nevypneme pouze naše světla, ale i naše starosti zapojením se do různých zábavných aktivit a tvůrčích projektů,“ zní na webu pořádajícího Světového fondu na ochranu přírody. Může se jednat například o omezení jízd autem, odevzdání starých telefonů k recyklaci, pořízení oblečení z druhé ruky, šetření vodou a další. Celou nabídku najdete tady. Děkujeme, že se zapojíte!


Lenka Zvonková
tisková mluvčí


  • Zdravé město
  •  

 
Zveřejnil/a: Ing. Lenka Zvonková
Vytvořeno / změněno: 18.3.2024 / 18.3.2024

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém