Hráč týdne: Carlos Alcaraz

Zdroj fotky: Getty Images

Carlos Alcaraz je zpět ve formě. Po nepříliš povedených výsledcích se o slovo opět přihlásil v Indian Wells. Na kalifornském turnaji dokázal po roce obhájit titul a získal první trofej od loňského Wimbledonu. Během turnaje musel čelit různým překážkám a proto se stal našim "hráčem týdne" právě španělský tenista.

Španěla nezastavil roj včel ani Jannik Sinner 

Carlos Alcaraz přijel do Indian Wells v roli obhájce titulu. Letos se ale zatím nepředstavil v nejlepší formě. Na Australian Open a v Buenos Aires skončil shodně ve čtvrtfinále. Následně musel v Riu de Janeiru vzdát utkání 1. kola kvůli zranění. Vše ale stihl vyléčit a na Indian Wells už byl zdravý. Na úvod turnaje prohrál ve 2. kole set s Arnaldim. Poté ve dvou setech vyřadil Augera-Aliasimmeho a následně Marozsana.

Velmi bizarní situaci zažil ve čtvrtfinálovém souboji s Alexanderem Zverevem. Na kurtu se totiž zabydlel obrovský roj včel a zápas byl přerušen. Do areálu byl na pomoc zavolán profesionální včelař, který se o celou situaci postaral. Nečekané návštěvníky dostal pryč a mohlo se pokračovat. Utkání narušené včelí invazí nakonec ovládl poměrem 6-3, 6-1 španělský hráč.

"Bylo to zvláštní. Něco takového jsem na tenisovém turnaji ještě neviděl. Vyběhli jsme z kurtu a tu včelí invazi jsme sledovali v televizi. Hodně jsme se smáli slovům Mohameda. Bylo to pro mě vtipné. Tenhle zápas si nebudu pamatovat kvůli tenisu nebo něčemu jinému, ale kvůli včelám. Nebudu lhát. Trochu se bojím včel," řekl po utkání Alcaraz.

V semifinále čekal diváky atraktivní zápas, jelikož jeho dalším soupeřem byl Jannik Sinner. Do té doby neporažený Ital sahal po dalším vítězství. První set, který byl na dvě hodiny přerušen kvůli dešti, získal Ital se ztrátou jediné hry. Alcaraz se ale zlepšil a nakonec vyhrál poměrem 1-6, 6-3, 6-2. Ukončil tak vítězný začátek roku Jannika Sinnera, který čítal 16 výher v řadě.

Repríza loňského finále měla stejného vítěze 

Carlos Alcaraz tak po roce postoupil do finále a jeho soupeřem byl i tentokrát Daniil Medveděv. I ruský tenista otočil nepříznivý průběh semifinálového utkání a Tommyho Paula vyřadil po setech 1-6, 7-6, 6-2.

Zápas odstartoval lépe loňský finalista, který se dostal do vedení 3-0. Tuto výhodu si ale nedokázal udržet a Španěl srovnal stav prvního setu. Právě on získal úvodní sadu, když zvládl tiebreak poměrem 7-5. Druhý set byl také v režii obhájce titulu. Carlos Alcaraz ztratil jedinou hru a zvítězil poměrem 7-6, 6-1.

„Vyhrát tento turnaj znovu pro mě znamená strašně moc. Měl jsem na začátku starosti o svůj kotník a necítil jsem se dobře. Od 2. kola jsem se ale zlepšoval a cítil jsem se lépe. Vyhrát turnaj Masters mi dodává další motivaci pro následující turnaj v Miami," radoval se dvojnásobný vítěz.

Carlos Alcaraz se díky zisku titulu udrží na 2. místě ve světovém žebříčku, kde jej měl šanci nahradit Jannik Sinner. Stal se zároveň teprve druhým hráčem do 21 let, který dokázal vyhrát 5 titulů kategorie Masters. Tím posledním byl Rafael Nadal.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full