Matteo Berrettini je zpět na kurtech, ve Phoenixu si na prvním turnaji po návratu zahrál finále

Zdroj fotky: Mike Lawrence/ATP Tour

Matteo Berrettini se od loňské sezóny trápí se zraněním. Na kurtech se představil naposledy na US Open. Minulý týden se představil na dobře obsazeném turnaji ve Phoenixu. I přes náročný program se hned dostal až do finále.

Postup do finále na prvním turnaji 

Matteo Berrettini se na kurtech naposledy představil na loňském US Open. Tam musel skrečovat zápas druhého kola proti Rinderknechovi. Zranění ale bylo vážnější než se předpokládalo a byl tak nucen odložit i start sezóny v Austrálii.

Turnaj, kde se Ital dočkal svého comebacku byl silně obsazený Challenger v americkém Phoenixu. Prvním nasazeným byl 32. hráč světa Chris Eubanks, který překvapivě prohrál již v 1. kole. Matteovi los přidělil na úvod Francouze Gastona. I když ztratil první set, dokázal zabojovat a nakonec vyhrát poměrem 3-6, 6-3, 6-1.

Ve druhém kole narazil na mnohem těžší překážku v podobě Atrhura Cazauxe. Ani tentokrát to nebyl jednoduchý zápas. Osmifinalista Australian Open vedl v rozhodující sadě již poměrem 5-3. Matteo Berrettini ale získal čtyři hry v řadě a zvítězil po setech 3-6, 6-1, 7-6.

"Byl to neuvěřitelný zápas. Kvůli dešti mi to trvalo dva dny. Jsem opravdu šťastný, že jsem tento zápas vyhrál. Jsem opravdu rád, že jsem tady. Hraju a užívám si čas strávený na kurtu," řekl s úsměvem Ital.

Déšť narušil i program následujících dnů. Čtvrtfinále se odehrálo o den později než bylo původně plánováno. Tam Berrettini porazil, opět po napínavé bitvě, dalšího Francouze Atmaneho po setech 3-6, 7-6, 7-6. Pár hodin na to musel opět zpět na kurt, aby odehrál semifinále. Tentokrát se dočkal první výhry bez ztráty setu. Australana Vukiče porazil po setech 7-6, 7-6 a slavil postup do finále.

Stopku vystavil až obhájce titulu

Finále nabídlo souboj dvou bývalých šampionů. Matteo zde triumfoval v roce 2019. Jeho soupeř Nuno Borges zde před rokem porazil Shevchenka a slavil největší titul singlové kariéry. I letos se mu ve Phoenixu dařilo. Do finále prošel se ztrátou jednoho setu a poradil si i s vracejícím se Berrettinim. Itala porazil po setech 7-5, 7-6 a poprvé dokázal obhájit titul.

Vracející se Matteo první turnaj po návratu sice neoslavil triumfem, ale i finále je skvělým výsledkem. Nyní se přesune na Masters do Miami, kde stále čeká na výraznější úspěch. Včetně kvalifikace zde odehrál tři zápasy a dosud nedokázal zvítězit.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full