Spojte se s námi


Tenis

Skok o sto míst v žebříčku nahoru od začátku roku! Probije se megatalent Menšík na Masters v Miami? 

Tohle je pro něj zatím snový rok. Jakub Menšík předvedl letos neskutečný průlom a tento týden má možnost zahrát si poprvé v kariéře na turnaji Masters v Miami. Kdo mu stojí v cestě a s kým by si mohl zahrát v prvním kole prestižního turnaje?

Publikováno

dne

Tohle je pro něj zatím snový rok. Jakub Menšík předvedl letos neskutečný průlom a tento týden má možnost zahrát si poprvé v kariéře na turnaji Masters v Miami. Kdo mu stojí v cestě a s kým by si mohl zahrát v prvním kole prestižního turnaje?

Menšík a jeho letošní jízda

Finále challengeru na úvod, čtyři vítězství na Australian Open a brzy poté první finálová účast na turnaji ATP v kariéře. Jakub Menšík dělá českému tenisovému příznivci radost jako nikdo jiný.

Na začátku března zažil svou premiéru na úrovni Masters. Vychutnal si ji v Kalifornii na turnaji v Indian Wells a neodešel s prázdnou. Za postup do druhého kola si rodák z Prostějova odnesl nemalou finanční i bodovou dotaci a zase tak posunul svou kariéru.

Posun, který Menšík letos vykonal, zní až neskutečně. Za necelé tři měsíce vystoupal ze 167. pozice na 70. příčku. 

Pokud zvládne poslední zápas kvalifikace v Miami, zaokrouhlí svůj letošní vzestup na rovných sto příček.

Masters v Miami

Na této prestižní akci si český tenista ještě nezahrál. Po Indian Wells má tak šanci na další cennou zkušenost na podniku ATP 1000. 

K účasti v hlavní části soutěže chybí Menšíkovi zdolat Slováka Kleina. Tomu patří v žebříčku pozice ve druhé stovce a český hráč tak bude v zápase jasným favoritem. Hráče z těchto sfér rankingu navíc Menšík letos pravidelně poráží.

Kromě Novaka Djokoviče se na Floridě představí kompletní světová špička. Mezi největší favority tak bude Španěl Alcaraz, Ital Sinner a Rus Medveděv.

Pro Menšíka je výhodou, že nejlepší hráči mají v prvním kole volný los, proto by na osmnáctiletého tenistu neměla čekat žádná nepřekonatelná překážka ani na úvod hlavní části podniku v Miami.

Přesto se může dočkat souboje se Srbem Djerem nebo Rusem Safiullinem. Ti oba patří do elitní čtyřicítky na světě. Prvním cílem samozřejmě zůstává zvládnout závěrečný zápas kvalifikace. Ten je na pořadu v úterý od sedmi hodin večer středoevropského času.

Zdroj: ATP 

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.