P. C. Roberts: A válka se stále šíří…

Nemám tušení, proč francouzský prezident Macron svým prohlášením, že je připraven poslat francouzské vojáky do Oděsy, tak přičinlivě přiživuje plameny ukrajinské války. A proč, aby toto své prohlášení ještě obohatil, dodává směrem k Putinovi: „Jsme jaderná velmoc a jsme připraveni“. A stejně tak nemám tušení, co nebo kdo Macrona do tohoto agresivního postoje nastavil.

Už dva roky píšu, že Putin potřebuje tento konflikt ukončit, protože válka se šíří a stále víc se vymyká kontrole. Pokud totiž francouzský prezident skutečně pošle francouzské vojáky do Oděsy, znemožní tím zjevnou Putinovu snahu dokončit svůj vojenský úkol na Ukrajině, aniž by přitom vstoupil do války s NATO.

Válka se tedy rozšířila, evropští lídři nyní už otevřeně hovoří o přípravě na válku s Ruskem a do NATO vstoupily další dvě země, Švédsko a Finsko. „Francouzské úřady zvažují vyslání svých vojáků na Ukrajinu už od roku 2023,“ uvedl list Le Monde s odkazem na zdroje. Otázka vyslání francouzské armády na Ukrajinu byla podle těchto zdrojů projednávána v „nejpřísnějším utajení“ na Bezpečnostní radě v Elysejském paláci 12. června 2023. Krátce předtím se francouzský prezident vyslovil pro brzký vstup Ukrajiny do NATO.

Le Monde píše, že v předvečer druhého výročí invaze, 21. února 2024, Macron po ceremonii přenesení popela člena francouzského hnutí odporu Missaka Manouchiana do Pantheonu nastolil téma Ukrajiny v rozhovoru s těmi, kteří mu blahopřáli k jeho „krásnému projevu“. „V každém případě v příštím roce budu muset poslat některé ze svých lidí do Oděsy“, řekl Macron podle Le Monde. A náčelník generálního štábu francouzské armády generál Pierre Schill řekl stejnému listu, že Macronova slova jsou „především politickým a strategickým vzkazem“ Rusku o Macronově připravenosti k takovýmto krokům.

Úkolem armády v této situaci je „připravit co nejvíce možností, jak pomoci prezidentovi činit politická a vojenská rozhodnutí“. Emmanuel Macron 26. února po konferenci vedoucích představitelů 20 evropských zemí prohlásil, že nevylučuje vyslání jednotek NATO na Ukrajinu. Proti se postavilo mnoho západních zemí včetně Německa a USA. A Kreml reagoval slovy, že přítomnost jednotek NATO na Ukrajině povede k přímému konfliktu s Ruskem.

Francouzský prezident 4. března upřesnil, že úřady neuvažují o vyslání francouzských vojáků na Ukrajinu, ale „zahajují diskuse a přemýšlejí o tom, co všechno lze udělat pro podporu Ukrajiny na jejím území“. Macron později dodal, že „nevyloučit něco, neznamená to udělat“. Macron na setkání s vůdci francouzských politických stran 7. března také řekl, že by neměla existovat žádná omezení na podporu Ukrajiny. Zástupce šéfa ruské rady bezpečnosti Dmitrij Medveděv v reakci na to uvedl, že „pak už Rusko žádné červené čáry ve vztahu k Francii nemá“.

Při ukrajinském ostřelování ruské regionální metropole zahynuli dva lidé. Bude další na řadě Moskva?

Kolik ponížení ještě Putin snese?

Zdroj: PCR

Vybral a přeložil Lubomír Man

5 5 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
38 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
fajt
20. 3. 2024 11:13

tak přiteplený macron už frantíky na ukrajinu poslal – tedy legion entrangere – a v nemalém počtu – mají údajně plnit roli vojenské policie a chránit strategická místa ( a bendery) na ukrajině – zajímavý je statut, kterým je obdařil, ani francouzská vojska, ani nato armáda, ale jednotky osn ( docela elegantsky obešel mezinárodní právo a RB a v podstatě spoléhá, že rezoluce a pokyny této organizace se vcelku neplní a její pravidla jsou dost vágní a výkladově velmi neurčitá ) – taky to vypadá, že ukro vojska dostala nový úkol a válečný směr – Bělgorod a okolí ( sebevražedné… Číst vice »

Hudryperman
Hudryperman
Reply to  fajt
20. 3. 2024 12:39

Ani cizinecká légie se nenechá Micronem obětovat! Natož francožští vojenští komedianti!
Naprostý klid na ruské straně a věcné oznámení Naryškina o budoucím osudu interventů
dává objektívnímu středoevropskému pozorovateli naději,že se zase až tak nic hrozného
nestane. Klasický příklad,kdy se původní drama změní ve frašku.Mně se líbí převládající
postoj Evropanů k válce na Ukrajině,který předvádí italská vláda. V den,kdy podepíše
smlouvu o pomoci(samozřejmě hlavně vojenské) se Zelenským, ministr obrany prohlásí, že v žádném případě k nějaké vojenské pomoci nedojde.

orinoko
20. 3. 2024 15:11

Všechno je jen rituální realita. Kdy žabožrout vyhrál? V osmdesátých letech možná něco v lúútrii. Teď ještě o které století šlo…

Kameny se vhalí na Prachu …

https://www.youtube.com/watch?v=3cVf9e_77Rk

Bety
Bety
21. 3. 2024 15:13

Tenhleten Roberts se před pár lety nemohl dočkat toho, až Rusko zaútočí na Ukrajinu.
A argumenty má pořád stejné – prý se Putin nemá nechat ponižovat. Mám takový dojem, že ve skutečnosti patří k těm, co by si přáli celoevropský konflikt (bez účasti USA),
ale jde na to oklikou.
Ať si zamete před vlastním prahem, Zvláště, když jak jsem se dočetla, američtí novináři
nazývají poslušné evropské státy bez všech servítků SVÝMI PROTEKTORÁTY !!

Gatta
Gatta
Reply to  Bety
21. 3. 2024 18:01

“ …svymi protektoráty“ – a maji pravdu.

Last edited 1 měsíc před by Gatta
peter.
Reply to  Bety
21. 3. 2024 19:42

PCR – „Dokedy ešte sa nechá Putin ponižovať? Sun-C – pokladal vojnu za nevyhnutné zlo, ktorému sa treba všemožne vyhnúť. Vojna by sa mala vybojovať rýchlo, aby sa zamedzilo hospodárskym stratám a stratám na ľudských životoch. Putin _ Našou najväčšou chybou bolo,že sme nezaútočili skôr.(Putin pred niekoľkými dňami). Ešte pred tým,v rozhovore s matkami ruských vojakov – „Nevenovali sme Donbasu dostatočnú pozornosť.Keby sme reagovali skôr,nemuselo byť toľko mŕtvych detí“. A nemuseli zahynúť státisíce ukrajinských a ruských vojakov…dodávam ja! Pred 8 rokmi bola ukrajinská armáda v takom stave,že nedokázala odolávať ani dobrovoľníckym bataliónom brániacim Donbas. Keď sa už bojovalo v uliciach… Číst vice »

peter.
Reply to  peter.
21. 3. 2024 20:17

Teraz majú prísť do Odesy dve tisícky príslušníkov francúzskej Cudzineckej légie.A po nich iní „špeciálovia“ z iných štátov Západu.A Jedinú ozbrojenú zložku ktorá by s týmito „špeciálmi“ dokázala efektívne a úspešne bojovať – PMC Wagner nechal Putin zlikvidovať a jej vodcov – „Hrdinov Ruska“ Prigožina s Utkinom nechal sprosto zavraždiť! Na veľkú radosť Západu samozrejme! A všetky tie rakety,tanky,ótečka a munícia ďalej celkom nerušene prechádza celou Ukrajinou až na front,kde do nej natankujú ruskú naftu vyrobenú ruskou firmou z ruskej ropy aby mohli zabíjať ruských vojakov.Nie! PCR nie je nepriateľom Ruska! Keby bol,tak by Putina zdržiaval podobne ako Merkelová a… Číst vice »

orinoko
Reply to  peter.
22. 3. 2024 6:06

Spousta cizích zmrdu je na Halici dávno. Safari na Rusa bylo lákavé od prvního momentu. Viděl jsem ukro video, kde bylo slyšet angličtinu, rumunstinu či co to bylo, asi tam byli i „naši“ cecenci. Je otázka v jakém stavu se nacházel sbor oligarchu a v jakém armáda, když první ruský armádní sběr odhalil rozkradene sklady a dost velký binec. Halic je problém, který by se nevyřešil tehdy a ani dnes to nebude jen otázka vítězného tanku. Naraznikove pásmo vytvořené bradatymi Habsburky, poté Stalinem a zivene sturmovikem Chruscovikem tu s námi bude do posledního zida chazara. Se soumrakem Halice musí proběhnout… Číst vice »

Last edited 1 měsíc před by orinoko
Gatta
Gatta
Reply to  orinoko
22. 3. 2024 7:28

Když jsi se zminil o to svicnu …

Pri tom, co se děje v Gaze si jednou při pojmu „židovský holokaust“ se lidem vybyví ne utrpeni židů v Německu, ale utrpení palestinců v Gaze.

Izrael v Gaze maže svoji historickou roli oběti.

peter.
Reply to  orinoko
22. 3. 2024 10:45

Netvrdím,že v r.2014 by Putin vyriešil problém Haliča.Ten vyriešia až Poliaci. Ale určite mohol s minimálnymi stratami obsadiť celú ľavobrežnú Ukrajinu,včítane Odesy až po Podnesterskú republiku.Charkov,Dnepropetrovsk,Nikolajev a Odesa by už neboli problémom.Sú to ruské mestá,ukrovia si to uvedomovali a preto ruský odpor v nich okamžite veľmi kruto potlačili (Odesa,Dom odborov napr.).Podobných zverstiev na ruskom obyvateľstve sa dopustili aj v Dnepropetrovsku a Charkove. Ruskú armádu by tam vítali ako osloboditeľov. Tá vojna nemusela byť ! Aspoň nie v takom rozsahu ako to vidíme dnes.
Vôbec si nedokážem predstaviť,ako bude vyzerať dobýjanie týchto miest dnes.

orinoko
Reply to  peter.
22. 3. 2024 10:52

Bideta prý nastartovali mohutnou řemenicí a ten poslal banderovi naléhavý vzkaz: Přestaňte střílet na ruské rafinérie.
Není NATO připravena naše burzovní prérie.

orinoko
Reply to  peter.
22. 3. 2024 11:12

Micronovi narostl hřebínek hodný galského kohouta.
S fialovým hřibem v zádech a se ksichtem PROMOPRO klidně židovskou válku rozpoutá.

Gatta
Gatta
Reply to  peter.
22. 3. 2024 6:03

Jeho první chybou bylo, že vůbec uznal popřevratovou ukrajinskou vládu.

Alva
Alva
21. 3. 2024 15:22

„Už dva roky píšu, že Putin potřebuje tento konflikt ukončit, protože válka se šíří a stále víc se vymyká kontrole. Pokud totiž francouzský prezident skutečně pošle francouzské vojáky do Oděsy, znemožní tím zjevnou Putinovu snahu dokončit svůj vojenský úkol na Ukrajině, aniž by přitom vstoupil do války s NATO.“ A víc než dva roky Putin otevřene říká, o co mu jde, ale p. Roberts neslyší, nečte, nebo nerozumí? To co v tomto článku vyprodukoval se téměř blíží výrokům našeho geniálního zamiňáka (téměř proto, že až takových výšin megalománie hned tak někdo nedosáhne). https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-kdyz-mluvil-madarsky-ministr-lipavsky-kroutil-hlavou-v4-zustava-rozdelena-248263 Lipavský: „— ruská agrese odporuje mezinárodnímu právu… Číst vice »

Gatta
Gatta
Reply to  Alva
21. 3. 2024 18:20

Pan PCR ma v něčem pravdu, se shoduje s pane Sun-C (Uměni války) – dlouha válka =špatná a drahá válka.
Ta ma být kratká a co nejméně ničicí. To byl patrně i prvotní ruský plán, který ovšem nevyšel.

Dále se říká: „Nebojuj s nepřítelem příliš často (dodám, nebo příliš dlouho), nebo se naučí s tebou bojovat.

Metodu „hry na čas“ lze použít, pokud máte dostatečnou převahu. Ale i tak je to drahé a nejisté – i o velku převahu převahu můžete z různých důvodů přijít.

Gatta
Gatta
21. 3. 2024 18:45
fajt
22. 3. 2024 7:11

vezmeme hypoteticky, že strejda vova je opravdu suverénní vládce země a že jeho kroky jsou vedeny čistým zájmem o ruskou zemi a ruské lidi – uvědomuje si plně a seriózně , co musí udělat, aby skutečně porazil kolektivní západ a hlavně americkou korporaci, že této hydře musí hlavně useknout hlavu ( která je složena z více monster a psychopatů), která není vidět a která se maskuje za politické poskoky a vrahy a že nebude stačit pouhá mocenská a ekonomická eliminace skutečných vládců a vlastníků západního světa ( plus všech otrockých zemí) ?? je připraven na to, že bude muset tuhle… Číst vice »

fajt
Reply to  Gatta
22. 3. 2024 8:14

proto na ukrajinské kolomajzně se organizovaně zabíjejí chudí ( a nevlivní ) ukrajinci a rusové ( nebudu brát na zřetel všechny dobrodruhy a postižené, kteří milují válku pro její zrůdnost, válečnou kořist a potoky krve), proto je specoš kolomajzna bez konkrétních cílů a vévodí jim obecné fabulace – ale protože středověk trvá, nikdy neskončil a je lidem nadále předurčen pro jejich krátkou ( v to doufám) budoucnost, tak si nebudeme dělat nějakou další emoční vlnu a pojmeme to pragmaticky jako fialovic hnědé plácání v českém vyrabovaném chlívku. ..)

orinoko
Reply to  fajt
22. 3. 2024 9:41

Můj vlastní vnitřní DIAlok:
Putin si objednal Makronky.
Ten má ale choutky!?

Gatta
Gatta
22. 3. 2024 8:09

Ještě jeden odkaz k tematu – o „nás“ – o České republice..

https://svobodny-svet.cz/na-co-nezapomenout-po-mirove-konferenci/

fajt
22. 3. 2024 13:05

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-prestante-s-utoky-na-ruske-rafinerie-tlaci-usa-na-ukrajinu-40465122#dop_ab_variant=1278020&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart – se asi psavé sviňuchy na novinkách spletly … a nebo, že by přeci jenom na tom něco bylo – jako že ruská nafta za znovuzvolení bidena – hezký bizár dnešní doby, škoda, že to ti mrtví na ukro poli už neocení. ..)

Last edited 1 měsíc před by fajt
peter.
Reply to  fajt
22. 3. 2024 13:36

Viktor Orban : „Je to zvláštny pocit, keď prídete z Maďarska do Bruselu. Maďarsko vyzerá ako úplne normálna krajina. Máme pokojné a racionálne myslenie, a ak prídete do Bruselu a budete sa rozprávať s politikmi, budete prekvapení. vojenská nálada, vojenský jazyk, vojenská logika, vodcovia hovoria, ako keby viedli vlastnú vojnu proti Rusku, a teraz hovoria, že na Ukrajine by mali byť umiestnení vojaci. Nie je jasné, čo presne znamenajú, kde by mali byť umiestnené, s akými zbraňami a na aké účely. Ale už sa začali pripravovať na to, že v tejto situácii bude celkom prirodzené, ak západoeurópske krajiny rozmiestnia vojenské… Číst vice »

orinoko
Reply to  peter.
22. 3. 2024 14:01

Jim se to žvani a je chápu. Mezi nimi a Ruskem jsme My. A hovada Zápachu se domnívají, že MY budeme bránit jejich havloidni barony stejně, jako to činí ukroboti. Prohrávají. Jejich erar skončil, když jsme je po 30ti letech přestali MY živit a Rus jim na Haliči vystavil bagančata.
Slovo bagančata možná pochází z maďarštiny. Nu vot.

IMG_20240322_133506691
Last edited 1 měsíc před by orinoko
peter.
Reply to  orinoko
22. 3. 2024 15:06
fajt
Reply to  peter.
22. 3. 2024 16:10

tož nekem is van magyar allampolgarsagom – ale bude to chtít nějaký vzdálený ostrov a nebo jinou planetu – o ropě a amerických zájmech by mohli nach Moskau vyrazit zdejší rusobijci a šmejdi prvního řádu, kolářovic vyjebaná tlupa, kdyby to nedopadlo, tak si je mohou moše soukmenovci ugrilovat sami, konglomerát tyhle hiwi osten goje vůbec nemusí a nikomu chybět nebudou. ..)

peter.
Reply to  fajt
22. 3. 2024 16:33

Bol som pred týždňom v Miskolci nakúpiť nejaké údeniny a pálenku na Veľkú noc a naozaj tí Maďari vyzerajú byť vo väčšej pohode ako my na Slovensku. Viac sa smejú,sú zhovorčivejší a stretol som veľa žien s bruchom. Ale….možno sa mi to len zdalo.

orinoko
Reply to  fajt
22. 3. 2024 16:54

Dneska mají na čepu Holou řiť. Ale tu znám v jiném formátu. Obrázek hospody je příliš obří. Vedle na ulici Svijany, za zády Spilka PP a já sám v malých pivovarech.

IMG_20240322_173452353
Gatta
Gatta
Reply to  fajt
22. 3. 2024 15:33

Nebudou rafinerie, nebude benzin, nafta a možná se zastavi i ropa.

Rusko zvolilo odvetné utoky na energeticke zdroje Ukrajiny. Myslím, že to je samo o sobě nešťastné řešení. Pokud tím není sledován jiný cíl.

Takové zasadni zvýšení cen benzinu v USA může mít na UA vedení daleko větší úspěch.

Je také otazkou je, kdy Rusové zhodnotí, že tlak na podporovatele může být účinější než tlak na samotnou UA.

Gatta
Gatta
23. 3. 2024 6:55

Z článku(tak nějak) „…ano, Rusové maji taktickou převahu na frontě, ale strategickou převahu ve válce mají USA a GB. Rusko pouze reaguje, případně nečiní nic“

https://www.armadnymagazin.sk/2024/03/22/rok-2024-bude-bitkou-o-cierne/

fajt
24. 3. 2024 10:23

na ruských sítích se začíná šířit nedůvěra ohledně celé tragické události v Krokusu, někteří jdou i do spekulací, že by se mohlo jednat o ruskou verzi 9/11 – jedno je jisté, že někdo je schopný masově zabíjet za pár dolarů ( prý za necelých 5000 $ ) je na pováženou, protože podobných zoufalců se v Moskvě nachází plno. ..

orinoko
Reply to  fajt
24. 3. 2024 11:36

Možná to poněkud může připomínat filozofickou střelbu v Praze u zida.

orinoko
Reply to  fajt
24. 3. 2024 11:50

Ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají. Příští stanice Strelnicna. Tam si může každý vystřelit třeba oko na punč-oše.

Na cestě chlastám Borůvka z Krnova. Jak to bude u holubů s návratem, nemám zdání.

peter.
Reply to  fajt
24. 3. 2024 14:17

Bohvie,čo sa vykuklí z tohoto :
https://t.me/casusbellilive/156375

orinoko
Reply to  peter.
24. 3. 2024 15:42

Krásný Ve/s/trelec. Něco ze Slovenska jsem dal k Umlaufovi. Takové fuckultozni.