Simona Halep se v Miami vrátila porážkou, dobře rozehraný zápas s Badosou do vítězného konce nedotáhla

Zdroj fotky: Getty images

Simona Halep odehrála první soutěžní zápas od roku 2022, kdy byla suspendována kvůli dopingu. I přes skvělý start nedokázala zápas vyhrát a ve třech setech prohrála s Paulou Badosou. Prohru ale bere s nadhledem a je vděčná, že může opět hrát.

První zápas po návratu nedopadl vítězně

Simona Halep se dočkala svého vysněného návratu na kurty. V roce 2022 byla suspendována kvůli dopingu, když v jejím těle byla nalezena zakázaná látka roxadustat. Původně byl Rumunce udělen zákaz hraní po dobu čtyř let. Mezinárodní sportovní arbitráž ale její trest po dlouhém procesu zkrátila na devět měsíců. Bývalá světová jednička se tak mohla po 18 měsících ihned vrátit na kurty.

Obdržela divokou kartu od pořadatelů prestižního turnaje v Miami. Los jí jako soupeřku do prvního kola určil Paulu Badosu. Španělka letos postoupila do 3. kola na Australian Open. Na třech turnajích ale skrečovala zápas a v Indian Wells těsně před začátkem odstoupila. Rumunka navíc jednoznačně vyhrála obě předchozí střetnutí.

I tentokrát vše nasvědčovalo k postupu Simony. V úvodní sadě třikrát prolomila podání soupeřky a ztratila jedinou hru. Badosa se ale v druhém dějství zlepšila. Ve třetí hře prolomila servis Rumunky a nakonec srovnala stav utkání na 1-1. I v rozhodujícím setu byla právě ona tou lepší hráčkou. Simona Halep nakonec prohrála poměrem 6-1, 4-6, 3-6. Jak ale sama Rumunka napsala na sociální sítě, včerejší zápas pro ni byl jako vítězství.

"Hrála jsem dobře. Cítím se dobře na kurtu i mimo něj. Navíc mám kolem sebe lidi, kteří mě tolik podporují a dávají mi lásku. Řekla bych, že dnešní den pro mě bude hodně speciální," řekla na tiskové konferenci po zápase.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Simona Halep (@simonahalep)

Kritika od bývalé světové jedničky

Ne všichni ale musí být spokojeni s jejím návratem. Zatímco Simona Halep si užívala první chvíle zpátky na kurtu, Wozniacki udělení divoké karty pro Rumunku zkritizovala.

"Není to mířené přímo proti Simoně, ale pokud někdo záměrně podvádí, pokud má pozitivní dopingový test... Chápu, proč turnaj chce mít na turnaji velkou hvězdu, ale podle mého osobního přesvědčení, a není to útok na nikoho, by se divoké karty neměly udělovat hráčkám vracejícím se po dopingovém trestu. Pokud se chce dotyčná hráčka vrátit, měla by začít úplně od začátku, propracovat se."

Na tento názor dánské hráčky reagovala Rumunka poté, co na něj byla dotázána na tiskové konferenci.

"Já jsem neudělala nic špatného, nepodváděla jsem. Bylo by asi lepší, si přečíst rozhodnutí CAS. Tam se píše, že to byl kontaminovaný doplněk a ne doping. Nikdy jsem neměla s dopingem nic společného. Nejsem podvodnice, nikdy jsem nedopovala. Děkuji organizátorům turnaje, že mi dali divokou kartu a já jsem si mohla zahrát na tomto velkém turnaji. Bylo skvělé být zpět. Negativní postoj jednoho člověka ke mně není tak důležitý, protože já mám stovky lidí, kteří mě podporují a dávají mi lásku."

Zatím není jasné, na kterém dalším turnaji se Simona Halep představí. Dalším velký turnaj po Miami bude v oblíbeném Charlestonu. Následně se hráči přesunou na antuku do Evropy.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full