reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Producent Šlajer spolu s prodejcem SKOOP bojují za #annaismissing na Series Mania Hráči dne

13:53, 20. 3. 2024
Televize Film Aleš Borovan

Česká audiovize má svého zástupce v soutěži mezinárodního festivalu, zaměřeného na seriálovou tvorbu v Evropě, Series Mania, který se koná ve francouzském Lille do 22. března. Na místě je delegace filmu/seriálu #annaismissing ve složení producentů Vratislav Šlajer (druhý zprava), Jakub Košťál (první zleva), Milan Kuchynka (první zprava), scenáristka Lucie Kryzová (druhá zleva), herečky Alexandra Vostrejžová a Viktorie Vítová. Jedná se o Short Forms Competition, soutěž krátkých forem, kam bylo vybráno osm seriálů z osmi různých zemí, jako jsou Dánsko, Francie, Kanada nebo Austrálie.

"Velmi nás těší už jen samotná účast v soutěži festivalu Series Mania, která otevírá #annaismissing cestu do světa. To je po ocenění mezinárodní ceny Emmy pro náš předchozí seriál #martyisdead velmi důležité, abychom na podobný úspěch navázali. Věříme v úspěch #annaismissing, ale i české audiovize. Doufáme, že s rostoucím potenciálem a kvalitou českých televizních seriálů bude těch úspěšných přibývat," uvedl Šlajer (produkční firma Bionaut). Bionaut ve spolupráci se streamovací službou Voyo.cz (TV Nova) a mezinárodním prodejcem seriálu, nizozemskou firmou SKOOP Media, pořádá v Lille k projektu společnou prezentaci Happy Hour.

#annaismissing vyhrála letos Cenu české filmové kritiky v kategorii Mimo kino, získala rovněž nominaci na Českého lva v kategorii Nejlepší televizní seriál. Titul vyrobili Bionaut a Fameplay ve spolupráci s Voyo. Projekt vznikl s podporou Státního fondu kinematografie a Prague Audiovisual Fund.