Domov Novinky Benzema Realu nechýba

Benzema Realu nechýba

V tejto sezóne majú Los Blancos lepší priemer gólov na zápas ako v predchádzajúcej súťaži, aj keď v lete klub opustil Karim Benzema.

Autor: Marek Varga
0 komentár

Francúzove góly sa rozdelili medzi mnohých hráčov a teraz už 36-ročný útočník nikomu nechýba.

4. júna 2023 Real Madrid oficiálne oznámil odchod Karima Benzemu. Francúz sa presťahoval do Saudskej Arábie, kde hrá za Al-Ittihad.

Los Blancos ukončili sezónu na druhom mieste v La Lige a v Lige majstrov museli akceptovať prevahu Manchestru City v semifinále. Všetky tieto okolnosti spôsobili, že po Karimovom odchode fanúšikovia okamžite požadovali prestup útočníka svetového formátu, ktorý by ho dôstojne nahradil.

Kvôli tomu, že bolo nereálne priviesť Haalanda a Mbappého bol jedným z hlavných kandidátov Harry Kane. Florentino si však uvedomoval, že prestup Angličana bude stáť klub asi 100 miliónov eur, a tak sa nerozhodol pre takýto drahý krok.

Prezident Los Blancos si tieto peniaze radšej odložil, aby o rok neskôr mohol na Santiago Bernabéu konečne priviesť skvelého Kyliana Mbappého. Vďaka tomu sa Joselu pripojil k tímu toto leto a medzi Madridistami sa okamžite objavilo mnoho otáznikov.

Málokto si myslel, že Španiel vkročí do kože Benzemu, ktorý mal v predchádzajúcej sezóne celkovo 37 príspevkov na góly tímu.

Nakoniec Real ukončil letné prestupové obdobie bez toho, aby priviedol galaktického útočníka. S odstupom času sa však tento krok neukázal ako chyba. Francúz totiž v súčasnej situácii už nikomu v Madride nechýba.

Po jeho odchode sa góly rozložili medzi väčší počet hráčov. Bellingham, Vinícius, Brahim, Rodrygo a Joselu sa postarali o to, že Real nepocítil odchod bývalého kapitána, čo sa odráža aj v štatistikách.

Los Blancs v aktuálnej súťaži strieľajú v priemere 2,23 gólu na zápas, čo je lepší výsledok v porovnaní s minulou sezónou, kedy bol priemer 2,08 gólu na zápas.

Po prestupe Karima do Saudskej Arábie sa tímu Carla Ancelottiho nielenže podarilo udržať si priemer, ale ho dokonca zlepšiť. Bellingham mal na začiatku sezóny neuveriteľné čísla a momentálne je v neuveriteľnej forme Vinícius.

Svojimi gólmi prispievajú aj stredopoliari a dokonca aj obrancovia. Odchod Benzemu neutlmil krídla Realu Madrid, ktorý vedie ligovú tabuľku a už o pár dní si zahrá štvrťfinále Ligy majstrov.

zdroj: as.com

Subscribe
Notify of
0 Komentárov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x