Spojte se s námi


Tenis

Z prvního kola v Miami postoupily dvě české tenistky, vyhrál i Macháč

V úterý a ve středu zasáhlo do bojů prvního kola dvouhry na „tisícovce“ v Miami pět českých tenistek. Dvě z nich, konkrétně Kateřina Siniaková s Brendou Fruhvirtovou, oslavily postup a představí se tak i v další fázi. Mezi muži se zadařilo Tomáši Macháčovi, naopak Vít Kopřiva prohrál.

Publikováno

dne

V úterý a ve středu zasáhlo do bojů prvního kola dvouhry na „tisícovce“ v Miami pět českých tenistek. Dvě z nich, konkrétně Kateřina Siniaková s Brendou Fruhvirtovou, oslavily postup a představí se tak i v další fázi. Mezi muži se zadařilo Tomáši Macháčovi, naopak Vít Kopřiva prohrál.

Turnaj Miami Open presented by Itaú, který loni ovládla Petra Kvitová, navazuje na jinou prestižní akci konanou v Indian Wells. Významné klání na floridských kurtech s tvrdým povrchem potrvá do 31. března.

V úvodním kole se jako první z českých singlistek představila Kateřina Siniaková, jež si poměrně hladce poradila s Rumunkou Anou Bogdanovou. Porazila ji 6:2 a 6:4. Aktuálně 42. hráčka světa ve čtvrtek vyzve světovou sedmičku z Číny Čeng Čchin-wen.

Teprve šestnáctiletá Brenda Fruhvirtová na podniku startuje na divokou kartu a svoji šanci využila vítězně. Nad úspěšnou argentinskou kvalifikantkou Mariou Lourdes Carleovou vyhrála dvakrát 6:3 a dále ji čeká momentální třicítka žebříčku WTA Katie Boulterová z Velké Británie.

Naopak v rámci středečního programu se Češkám nepovedlo zvítězit. Marie Bouzková v roli favoritky nestačila na Číňanku Ču Lin, s níž prohrála 2:6 a 4:6. Neuspěla ani starší ze sester Fruhvirtových Linda, rovněž držitelka divoké karty, které se od loňského léta příliš nedaří. Tentokrát ve třísetové bitvě nestačila na Shelby Rogersovou z USA, vypadla po sadách s výsledky 6:4, 4:6 a 2:6.

Jako poslední ze zástupkyň tuzemského tenisu odehrála svůj zápas na začátku hlavní soutěže Karolína Plíšková. Šampionka únorového turnaje v Kluži další titul do své sbírky zatím nepřidá, protože nepřešla přes Donnu Vekićovou. Po dvouhodinovém duelu s Chorvatkou odešla jako poražená po setech s konečnými skóre 4:6, 6:2 a 2:6.

Vedle výše zmíněných postupujících Siniakové s Fruhvirtovou je ve hře ještě jedna tenistka z Česka. Linda Nosková měla v prvním kole volný los, v tom druhém narazí na Rusku Mariju Timofejevovou.

V mužské kategorii zvládl Vít Kopřiva kvalifikaci, ale následně již na výhru nedosáhl. S Australanem Christopherem O’Connellem se na dvorci moc dlouho neohřál, po hodině a čtvrt jeho cesta turnajem skončila po výsledku 2:6 a 4:6.

Tomáš Macháč, šedesátka hodnocení singlu ATP, překvapení v utkání se soupeřem z počátku druhé tisícovky žebříčku Darwinem Blanchem nedopustil. Američana s divokou kartou přehrál v poměru 6:4 a 6:2. V pátek si zahraje s výrazně těžším sokem, světovou šestkou z Ruska Andrejem Rubljovem.

Jiří Lehečka má v úvodní fázi volno a jméno svého protivníka se dozví během čtvrtka. Bude jím Alexei Popyrin z Austrálie, nebo Facundo Díaz Acosta z Argentiny. V průběhu tohoto dne už mimochodem začnou také boje ve čtyřhře.

Zdroj: WTA, ATP

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.