Domov Novinky AS: Lunin chce „otestovať“ prestupový trh

AS: Lunin chce „otestovať“ prestupový trh

Podľa denníka AS nie je vylúčený odchod Andriyho Lunina v nadchádzajúcom lete.

Autor: Marek Varga
0 komentár

Kráľovský tím chce, aby Ukrajinec zostal na Santiago Bernabéu minimálne do roku 2025, no Andriy si chce v lete overiť, aká je jeho skutočná hodnota a s akými ponukami môže počítať.

Utorkové popoludnie prinieslo z Valdebebas hrozné správy. Ďalšie zranenie utrpel Thibaut Courtois, ktorý už bol na konci rehabilitácie po natrhnutí väzov.

Belgičan si na tréningu roztrhol meniskus v pravom kolene, v stredu sa podrobil operácii, čo v praxi znamená, že v tejto sezóne ho už na ihrisku zrejme neuvidíme. Zranenie 31-ročného hráča prinieslo späť tému Andriy Lunin, ktorého budúcnosť je stále otázna.

Momentálne stále nie je známe, čo bude s Ukrajincom po skončení aktuálnej sezóny. Jeho zmluva platí do roku 2025, no ak sa v lete rozhodne zmeniť svoje prostredie, Los Blancos bude jeho rozhodnutie rešpektovať.

Klub túto možnosť nevylučuje, pretože samotný hráč si dokonale uvedomuje, že táto sezóna môže byť prelomová pre jeho ďalšiu kariéru.

Ako uvádza AS, Lunin chce v istom zmysle „otestovať“ prestupový trh, aby zistil, s akými ponukami môže počítať. Jeho rola v novom tíme bude kľúčová, pretože ak sa rozhodne odísť, pôjde len do popredného svetového klubu, ktorý mu zaručí pozíciu štartujúceho brankára.

Real Madrid momentálne s Ukrajincom veľmi počíta a aktivisti s ním zvažujú predĺženie zmluvy. Všetci oceňujú jeho rozvoj a profesionalitu, no ak sa Andrij rozhodne odísť, Los Blancos mu v tom brániť nebudú.

V Reale Madrid si dobre uvedomujú, že najväčším problémom pre 25-ročného hráča môže byť Courtoisova zmluva, ktorá platí do roku 2026.

Vyhliadka byť na lavičke najbližšie dve sezóny by bola pre Andriyho, ktorý prežíva najlepšie chvíle svojej kariéry, ťažká. Ak chce podpísať veľkú zmluvu, lepšia príležitosť na to nebude.

Real dúfa, že Ukrajinec zostane na Santiago Bernabéu minimálne do konca aktuálneho kontraktu, teda do roku 2025. Klub už zvolil taktiku ohľadne brankára prvého tímu.

Táto taktika predpokladá, že Ukrajinec zostane brankárom druhej voľby, aspoň kým Los Blancos nenájdu na dlhé roky nástupcu Thibauta Courtoisa. Je možné, že EURO bude mať zásadný vplyv aj na Luninovu budúcnosť, ak sa, samozrejme, Ukrajina na turnaj kvalifikuje.

zdroj: as.com

Subscribe
Notify of
0 Komentárov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x