reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Křetínský stěhuje svá média do nového sídla na pražském Hagiboru

Dlouho připravovaná akce miliardářské skupiny Daniela Křetínského a Patrika Tkáče, o které jsme psali v uplynulých letech několikrát, v těchto dnech finišuje. Mediální dům Czech News Center (CNC) konečně zamíří do nového sídla.

CNC doposud sídlí na adrese v pražských Holešovicích. Tento víkend se vydavatelství, do jehož portfolia spadá Blesk, Blesk.cz, Aha!, E15.cz, Moje psychologie, Lidé a země nebo Reflex, fyzicky přestěhuje do nových kanceláří na pražském Hagiboru (viz vizualizace), na pomezí Vinohrad a Strašnic, blízko pražských hřbitovů a strašnického krematoria.

Za několik týdnů by pak mělo následovat stěhování rádiové skupiny Active Radio/Czech Radio Center (Evropa 2Frekvence 1BontonDance Radio) na stejnou adresu. Active Radio nyní sídlí v centru hlavního města na Praze 2 (Wenzigova ulice). Nová budova pro Křetínského české mediální firmy by měla pojmout na 900 lidí.

Nové sídlo pro Křetínského mediální byznys v Česku vzniká v rámci developerského projektu multifunkční čtvrti Hagibor, za kterým stojí developerská společnost Crestyl. Od sestěhování na jedno místo si Křetínského tým slibuje významnou úsporu provozních a administrativních nákladů. Ve stejné lokalitě již několik let sídlí Rádio Svobodná Evropa, v roce 2019 se sem z Palmovky přistěhovala televizní Prima Group (primácké mediazastupitelstí Media Club obchoduje i Křetínského rádia).

Vedle fyzického přestěhování mediálních domů Křetínského a Tkáčova skupina (vehikl Czech Media Invest) pracuje více než rok rovněž na administrativním a procesním propojení CNC a Active Radio. Kromě vytvoření funkce společné  generální ředitelky (nyní Martina Říhová) došlo například i ke sjednocení PR komunikace a marketingu obou firem.