Hlavní město Praha ve spolupráci se svozovou společností Pražské služby zveřejnilo na svém webu harmonogramy svozu bioodpadu pro sezónu 2024 se zahrnutím celého území hl. m. Prahy.

První sezónní svoz pro některé lokality u četnosti jedenkrát za 14 dní se uskuteční již v posledním týdnu měsíce března, tzn. ve 13. kalendářním týdnu od 25. března 2024. V ostatních lokalitách bude zahájen svoz v prvním dubnovém týdnu, tzn. ve 14. kalendářním týdnu.

Ten, kdo chce svoz využít, by si měl zkontrolovat termín prvního svozového dne pro lokalitu, kde má nádobu na bioodpad uloženou. Sezónní harmonogram platí v době sezony i pro zákazníky s celoročním svozem.

Rozpis svozu bioodpadu s četností jedenkrát za 14 dní je k dispozici na webu Pražských služeb. Harmonogram svozu četnosti svozu jedenkrát týdně naleznete zde.

Hlavní město společně s Pražskými službami by rádo povzbudilo Pražany k třídění bioodpadu a jeho správnému nakládání. Díky tomu je možné přispět k ochraně životního prostředí a vytvářet udržitelnější budoucnost.