Spojte se s námi


Tenis

Snadný postup a nové maximum na žebříčku! Macháč si teď zahraje proti světové šestce

Před rokem v Miami neprošel kvalifikací, teď je ale Tomáš Macháč jinde. Žebříčkově se za rok polepšil o osmdesát příček a po středeční výhře dosáhne nového maxima na rankingu. Jaký soupeř ho v prestižním podniku na Floridě čeká dále?

Publikováno

dne

Před rokem v Miami neprošel kvalifikací, teď je ale Tomáš Macháč jinde. Žebříčkově se za rok polepšil o osmdesát příček a po středeční výhře dosáhne nového maxima na rankingu. Jaký soupeř ho v prestižním podniku na Floridě čeká dále?

Macháč a jeho růst 

Pryč jsou časy, kdy se musel probíjet kvalifikacemi a sbírat body převážně na challengerech. Podstatný krok na cestě vzhůru ale Tomáš Macháč udělal právě na turnajích nižší kategorie.

Jeho loňské tažení po Francii jej loni v srpnu a září katapultovalo do elitní stovky ATP. Rodák z Berouna se tak objevuje prakticky na všech významných akcích turné ATP.

Letos se doposud český tenista účastní pouze turnajů nejvyšší úrovně a rozhodně a nich není do počtu. Macháč si zahrál ve třetím kole Australian Open a Marseille postoupil až do čtvrtfinále. Přiblížil se šedesáté příčce žebříčku a na tu teď v Miami úspěšně zaútočil.

Masters v Miami

První kolo na turnaji Masters v Miami českou tenisovou dvojku příliš neprověřilo. Domácího teenagera Blanche porazil Macháč 6:4, 6:2.

Během zápasu získal hned šestkrát podání svého soupeře a s vítězstvím byl hotov za 81 minut.

Body za postup do druhého kola českému tenistovi zajišťují nové maximum na žebříčku. Macháč postoupí mezi elitní šedesátku hráčů. 

Další soupeř už bude patrně mnohem větší výzvou. Českého reprezentanta čeká souboj s hráčem číslo šest žebříčku Rusem Rublevem. 

Ruský tenista o sobě dal nedávno pořádně vědět v negativním směru. Jeho působení v Dubaji totiž ukončila diskvalifikace po té, co nezvykle agresivně seřval čárového rozhodčího.

Macháče Rublev rozhodně nepodcení. Na českých tenistech si totiž letos už dvakrát vylámal zuby. Během posledního měsíce na Rusa našel recept Jiří Lehečka i Jakub Menšík.

Věřme, že se ke svým parťákům z reprezentace přidá i Macháč. S Rublevem se utká poprvé v kariéře. Tento česko-ruský souboj je na programu v pátek.

Zdroje: ATP

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.