Zdravotníci varují před vážným nebezpečím na dětských hřištích, o kterém většina lidí nikdy neslyšela

Fotografie: Depositphotos

Skluzavky, obvykle vnímané jako zábavné a neškodné místo pro dětskou radost, mohou skrývat nebezpečí, o kterém mnoho rodičů netuší.

Téměř na každém kroku číhá na děti mnoho nenápadných nebezpečí, která mohou mít skutečně vážné následky. Všichni rodiče vědí, že si mají dávat pozor na drobné předměty, které může batole spolknout, ale nebezpečí skluzavek bude pro mnohé nové. Zveřejněné děsivé video z dětského hřiště ukazuje, že nedostatek opatrnosti při používání skluzavek může mít vážné následky pro děti, informoval polský web Fakt. Plavčíci a zdravotníci varují rodiče před riziky, která s sebou skluzavky nesou.

Skluzavky: Zábava nebo nebezpečí?

Začátek videa, na kterém dítě klouže po skluzavce, vypadá nevinně, ale to, co vidíme už po několika vteřinách, je mrazivé. Na videu je zachycena malá holčička při sklouzávání po skluzavce. Dítě sedělo na klíně svého otce, přičemž její nohy padaly na obě strany jeho nohou.

V jednu chvíli, když začnou klouzat dolů, je na záběrech vidět, jak se noha holčičky zaklíní mezi stehno jejího otce a okraj skluzavky. Otec si rychle uvědomí, co se stalo, a zvedne dceru, aby jí uvolnil nohu, ale bohužel už je pozdě. Dívka má zlomenou nohu a její hra je u konce.

Zdánlivě rutinní ultrazvukové vyšetření spustilo v nemocnici poplach. Lékaři něco takového viděli poprvé

Skrytá hrozba na hřišti

I když se může zdát, že sjíždění po skluzavce je neškodná zábava, ukazuje se, že je ve skutečnosti velmi nebezpečná. Děsivé záběry z dětského hřiště zveřejnila na Instagramu organizace zabývající se bezpečností dětí s názvem Tiny Hearts Education, v jejíchž řadách jsou i zdravotníci.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tiny Hearts (@tinyheartseducation)

Nikki Jurcutz, bývalá zdravotnice, která stojí za webovou stránkou věnovanou vzdělávání kojenců a batolat, předvedla, jak se sklouznout po skluzavce, aby byla pro dítě bezpečná. Žena si sedla na vrchol skluzavky a posadila si dítě na klín. Poté položila jeho pokrčené nohy na své. Později jí chlapec položil ruce do klína a Nikki je přidržovala rukama. Tímto způsobem je dítě „schované“ a nehrozí, že by se jeho končetina na skluzavce zachytila.

Následky neopatrnosti mohou být fatální, jak ukazuje příběh dívky, jejíž noha se zaklínila mezi stehno otce a okraj skluzavky. Tento incident zdůrazňuje potřebu dodržování bezpečnostních opatření na dětských hřištích a upozorňuje na rizika, která s sebou skluzavky nesou.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]