Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 21. 3. 2024
Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

Zdroj: Max banka

Max banka od dubna zavře svou jedinou pobočku. Nachází se v pražské ulici Na strži u stanice metra Pankrác vedle sídla této banky.

„Posledním dnem provozu pobočky bude čtvrtek 28. března, kdy bude otevřeno do 14 hodin,“ oznámila Max banka klientům.

Banka přechází na „plně digitální model obsluhy klientů, který je zajištěn prostřednictvím internetového bankovnictví a mobilní aplikace Maxbanking, a to včetně plnění legislativních povinností“. Obsluhu celého klientského portfolia bude nově zaštiťovat tým klientského portfolia (klientskecentrum@maxbanka.eu), informovala. 

Pro zájemce banka zachová možnost hotovostních operací. Od 3. dubna je zajistí pobočka Banky Creditas v pražské Lazarské ulici. „K hotovostním operacím je třeba se v souladu se Všeobecnými obchodními podmínkami Max banky předem objednat na kontaktním e-mailu hotovost@maxbanka.eu,“ připomíná.

Po „nutných stavebních a technických úpravách“ budou hotovostní operace klientům Max banky zajišťovány v pobočce Banky Creditas, která vznikne na původní adrese končící pankrácké pobočky.

Změna souvisí s chystaným sjednocením Max banky s mateřskou skupinou Creditas. Cílem je sloučení obou bankovních značek v rámci Banky Creditas.

„Příprava, provedení a dotažení úspěšné fúze je naší prioritou pro tento i příští roky. Samotný plán spojení obou bank však podléhá schválení ze strany České národní banky. Rádi bychom nicméně právní fúzi obou bank (legal merge) uskutečnili ještě do konce tohoto roku,“ odpověděla mluvčí Max banky Anna Bakošová na otázku, jak to aktuálně vypadá s časovým plánem spojení.

Výnosné investice do nemovitostí? Poradíme!

Najdeme vám nejvýhodnější nemovitostní fondy. O nic se nestaráte a své peníze chráníte před inflací.

Max banka funguje od podzimu 2022, kdy skupina Creditas koupila od ruského finančníka Igora Vladimiroviče Kima tuzemskou Expobank a přejmenovala ji. Historie banky sahá na začátek 90. let, kdy vznikla jako švýcarsko-maďarský podnik InterBank, později fungovala jako Interbanka. Později působila pod názvem Bawag (její součástí se stala i česká síť Dresdner Bank), pak LBBW a od roku 2014 jako Expobank.

Pražská pobočka Expobank CZ sídlila do léta 2019 uprostřed Václavského náměstí, odtud se přestěhovala právě na Pankrác. Do května 2019 měla také pobočku v Karlových Varech.

Když Max banka na začátku října 2022 vznikla přeměnou z Expobank CZ, startovala s 16 tisíci klienty. Ke konci loňského roku jich měla už skoro 60 tisíc. Dlouhodobě nabízí nejlépe úročený spořicí účet bez podmínek a omezení, ke špičce patří i její nabídka termínovaných vkladů, v minulosti zaujala i některými inovacemi na běžném účtu. Na druhou stranu teprve loni zprovoznila plnohodnotnou mobilní aplikaci, dosud neumí okamžité platby ani ověření klienta na jiných webech přes bankovní identitu.

Proč se klienti Max banky zatím nemůžou – vzhledem k chystanému spojení – obracet v případě potřeby na jakoukoliv pobočku Banky Creditas? „V tuto chvíli není možné, aby pobočky Banky Creditas obsluhovaly klienty Max banky, a to především z důvodu rozdílných interních systémů obou bank,“ vysvětluje mluvčí Anna Bakošová.

Dočasnou službu pro provádění hotovostních operací klientů Max banky na pobočce Creditas v Lazarské ulici budou poskytovat zaměstnanci Max banky, na pokladně Max banky a v jejích systémech, upřesňuje mluvčí.

„Věříme, že postupným slaďováním jednotlivých dílčích služeb a procesů se nám podaří nabídnout klientům možnost pro některé úkony pobočky Creditas již brzy využívat. I to je jedním z důvodů, proč v Max bance stále rozvíjíme model digitální obsluhy klientů a umožňujeme zakládání nových produktů i správu těch stávajících v internetovém a mobilním bankovnictví. Větší propojení obsluhy klientů obou bank bude možné až po právním sloučení obou bank,“ dodává Bakošová.

Pokud jde o korporátní klienty, mohou s bankéři dál jednat na centrále Max banky, případně se domluvit se svým bankéřem podle potřeby, například na jeho návštěvě v dané firmě. Pro hotovostní operace jim bude k dispozici zmíněná pobočka Creditas v Lazarské.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+17
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services