Spojte se s námi


Tenis

Pokračování noční můry? Rublev v Miami opět narazí na českého soupeře

Andrey Rublev letos nevyhrál ani jeden ze čtyř setů proti českým tenistům. Tutu statistiku se pokusí vylepšit v Miami, kde ve druhém kole vyzve Tomáše Macháče. Dokáže světová šestka potvrdit roli výrazného favorita?

Publikováno

dne

Andrey Rublev letos nevyhrál ani jeden ze čtyř setů proti českým tenistům. Tutu statistiku se pokusí vylepšit v Miami, kde ve druhém kole vyzve Tomáše Macháče. Dokáže světová šestka potvrdit roli výrazného favorita?

Pokud se podíváme na žebříček ATP, zjistíme, že se Andrey Rublev nachází na šestém místě se ziskem 4890 bodů. Na pátého Alexandera Zvereva má ovšem minimální ztrátu, jež aktuálně činí 90 bodů.

Pokud nebudeme počítat diskvalifikaci z Dubaje v duelu s Alexandrem Bublikem, prohrál Rublev v kalendářním roce 2024 pouze čtyři zápasy.

Ten první ve čtvrtfinále Australian Open proti Janiku Sinnerovi, pozdějšímu vítězi, ve třech setech. V halovém prostředí v nizozemském Rotterdamu nenašel recept na Australana Alexe De Minaura.

Následoval podnik v Dauhá, v němž překvapivě podlehl Jakubu Menšíkovi. Osmnáctiletý prostějovský rodák zvítězil po setech 6:4 a 7:6. Pro aktuálně nejmladšího člena světové stovky to byla nejcennější výhra v dosavadním průběhu kariéry.

V Dubaji se šestadvacetiletý Rus dostal do semifinále. V duelu s Bublikem byl ovšem ve třetím setu za stavu 5:6 diskvalifikován za nadávání čárovému rozhodčí.

Výraznější úspěch nezaznamenal loňský vítěz turnaje v Monte Carlu ani v Indian Wells. Na amerických betonech prošel do třetího kola, v němž mu vystavil stopku Jiří Lehečka. Mladoboleslavský rodák svému soupeři dokonce nenabídl jediný breakball.

V Miami čeká vítěze patnácti titulů na okruhu ATP ve druhém kole souboj s Tomášem Macháčem. Ten v minulém týdnu vylepšil své kariérní maximum a posunul se na 60. místo. Letos má bilanci dvanácti výher a šesti proher.

Dokáže ruský reprezentant prolomit nepříznivou sérii proti českým tenistům? V souboji s berounským rodákem je považován za poměrně jednoznačného favorita.

Zdroj: ATP

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.