Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Včasný servis strojů vám ušetří starosti i peníze

Předsezónní servisní kontrola strojů a výrobních linek pomáhá předcházet výpadkům provozu, snižuje náklady na údržbu a prodlužuje životnost strojů.

Výhodou jsou také dostatečné kapacity servisních firem, které jsou během sezóny sklizně a krátce po ní obzvlášť vytížené.

„Preventivní kontroly by se měly provádět v období mimo hlavní sezonu, která pro mnoho firem přichází s létem. Když se linka během svého vrcholného vytížení porouchá, způsobí to podniku záhy enormní ztráty," vysvětluje Petr Všetula, ředitel výroby GUMEXU.

Právě dopravníkové pásy, které jsou nedílnou součástí posklizňových linek, patří mezi zařízení, jejichž včasná kontrola může později zabránit velkým problémům s provozem.

„U dopravníků se nejčastěji setkáváme se závadami vzniklými opotřebením jako jsou zničená horní vrstva pásu nebo poškozené unašeče a vlnovce. To lze vidět na první pohled. Záludnější jsou však problémy v samotné konstrukci strojů, které dokážou snadno zničit celý pás. Jejich zjištění pak vyžaduje vyškoleného odborníka, který díky přesně ví, na co se při kontrole zaměřit," říká Všetula.

On-line centrum poptávek

Aby měli zákazníci servis a objednávku dopravníkových pásů co nejvíce usnadněné, připravili pro ně specialisté z GUMEXU intuitivní on-line poptávkový konfigurátor.

„On-line konfigurátor minimalizuje omyly v objednávce, zjednodušuje výběr parametrů a poskytuje zákazníkům klíčové informace o ceně a době doručení, čímž jim šetří čas. A když si někdo přece jen neví rady, formulář mu nabízí možnost kontaktovat našeho specialistu, variantou je také osobní návštěva technika," doplňuje Všetula s tím, že zpracování odeslané poptávky trvá do 24 h.

Více informací


GUMEX, spol. s r.o.
logo GUMEX, spol. s r.o.

Firma GUMEX, spol. s r.o. je rodinná firma založená roku 1994 v České republice. Od roku 2022 je jednou z firem holdingu GUMEX CENTRAL. Od roku 2006 působí dceřiná společnost GUMEX SK, spol. s r.o. také na Slovensku. Firma poskytuje své služby ve ...

 
 
Reklama