Jen 100 kusů! CANYON připravil limitovanou edici modelu LUX World Cup

Povedená limitka, inspirovaná jihoafrickou antilopou Springbok

Canyon uvádí na trh 100 maratonských kol limitované edice Lux World Cup CFR Untamed. To vše pro jubilejní 20. ročník etapového závodu Cape Epic, který se jede právě teď v Jižní Africe.

Nejtěžší a nejprestižnější maratonský etapový závod na světě byl inspirací pro všechny vylepšení, stejně tak pro design jihoafrická divočina.

Pro jeden z nejtěžších maratonských závodů na světě potřebujete lehký, ale také co nejspolehlivější bike, proto Lux World Cup CFR Untamed přichází se špičkovým podvozkem od DT Swiss, který je postavený na 110mm vidlici DT Swiss F232 One s bílými, na zakázku exkluzivně pro Canyon lakovanými nohami.

Tlumič DT Swiss R232 One pracuje se 100mm zdvihem a je navržený jak pro plavnou jízdu nad kořeny, tak pro maximální trakci během rychlých prašných sjezdů.

Rám Canyonu Lux World Cup CFR má hmotnost pouhých 1 575 g ve velikosti Medium, což z něj dělá jeden z nejlehčích XC rámů na trhu.

Ve výbavě jsou také zcela nová zapletená XC kola DT Swiss XRC1200 29er – debutující na Lux World Cup CFR Untamed, která jsou lehká a postavená na karbonových hookless bezdušových, asymetrických ráfcích, jenž jsou o 150 gramů lehčí než původní verze.

Kola jsou obuta do plášťů Schwalbe, vpředu Racing Ray, vzadu Racing Ralph. Obě v šířce 2,35 a s červeným pruhem, tedy rychlou směsí.

Na novém Canyonu je také mechanická verze teleskopické sedlovky D232 One Dropper Post se zdvihem pouhých 60 mm, vyvinutá speciálně pro cross country. Je super lehká, spolehlivá a velice snadno servisovatelná, právě díky své mechanické konstrukci. 

Integrovaný karbonový kokpit byl navržen ve spolupráci s profesionálními jezdci Canyonu. Je vyrobený z jednoho kusu a jeho ergonomický tvar umožňuje pohodlný úchop i v blízkosti představce.

O brzdění a řazení se stará kompletně Shimano se svým prémiovým mechanickým XTR. Dvoupístkové kotoučové brzdy jsou zde osazeny 160mm kotouči.

Limitovaná edice tohoto biku je pak ještě doplněna nejlehčím a nejelegantnějším vodítkem řetězu, které váží pouhých 3,7 gramu. V rámu je pak samozřejmě dostatek prostoru pro dvě velké láhve s vodou a v ose klik je integrovaná sada na opravu defektů.

Canyon v rámci limitované edice připravil celkem 100 kusů tohoto modelu. Cena je 196.499 Kč. Více informací najdete na stránkách výrobce www.canyon.com.

Autor: Pressnews
Foto: Canyon

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková