Denník N

Skvelý trénerov ťah a obrat za tri minúty. Súperom Slovenska bude na Eure Ukrajina alebo Island

Artem Dovbyk oslavuje svoj gól. Foto - TASR/AP
Artem Dovbyk oslavuje svoj gól. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Štvrtkové play-off o postup na Euro 2024 bolo dramatické. Dvanásť mužstiev bojovalo o posledné tri miestenky na turnaji.

Slovenských fanúšikov zaujímali najmä duely z tzv. „Cesty B“ (play-off), lebo jej víťaz bude súperom našej reprezentácie, a to popri Belgicku a Rumunsku.

Najväčším favoritom „Cesty B“ bola od začiatku Ukrajina, ale tá sa v utorok ocitla na pokraji vypadnutia. Chvíľu pred koncom prehrávala v Bosne a Hercegovine 0:1, ale zápas otočila dvoma gólmi v rozpätí troch minút.

Pri absencii zranených hráčov, najmä zo stredu zálohy, sa nedokázala vyrovnať s vysokým pressingom Bosny. Mychajlo Mudryk, krídlo londýnskej Chelsea, bol na ľavej strane pomerne odrezaný.

Bosna sa dostávala do šancí a mohla vyhrávať aj väčším rozdielom. V 56. minúte viedla po tom, ako si obranca Mykola Matvijenko zrazil loptu do vlastnej brány.

Ukrajina má silnú generáciu hráčov a svoje „domáce“ zápasy vinou vojny hráva na neutrálnom ihrisku. V kvalifikácii na Euro hostila Maltu dokonca v Trnave. V skupine však nepredbehla silnejšie Anglicko a Taliansko, preto bolo play-off poslednou šancou, ako získať miestenku na turnaji.

Rebrovov ťah

Zápas na ihrisku Bosny, ktorá bola súperom Slovenska v kvalifikácii, vôbec nešiel podľa predstáv. V 81. minúte však prišiel majstrovský ťah

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalové Euro

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie