Baterie

Podle Applu je baterie iPhonu 15 odolnější, než se původně myslelo

Apple aktualizoval svá očekávání ohledně výdrže baterie iPhonu 15 a iPhonu 15 Pro, přičemž společnost uvedla, že poskytuje dvojnásobek dříve předpokládaných nabíjecích cyklů. Kapacita baterie byla pro uživatele iPhonů vždy problémem , někteří si stěžovali, že baterie jejich smartphonu nevydrží v průběhu času tolik nabití, jak by očekávali. Zatímco Apple již dříve nastínil svá očekávání, jak dlouho by měla baterie vydržet, nyní své tvrzení zdvojnásobil.

Co může baterie iPhonu 15 nabídnout?

Apple říká, že jeho baterie pro iPhony jsou navrženy tak, aby udržely až 80 % své původní kapacity po 500 úplných nabíjecích cyklech, konkrétně od plného po vybití. Nyní Apple řekl, že počet cyklů, které jsou iPhone 15 a iPhone 15 Pro schopné udržet 80 % svého nabití, je 1000 úplných nabíjecích cyklů. Změna v životnosti baterie je způsobena tím, že se iPhone používá v určitých běžných případech použití. Díky různým vylepšením komponent a různým systémům správy napájení to Applu umožnilo provést změnu v počtu cyklů.

Platí také pouze pro modely generace iPhone 15, přičemž dřívější verze jsou stále hodnoceny na 500 cyklů. Apple říká, že starší modely jsou kontrolovány, aby se zjistilo, zda jsou datové body nabíjecího cyklu stále správné. Apple představil nové ovládací prvky stavu baterie v iOS 17 spolu s uvedením iPhone 15, včetně možnosti nikdy nenabíjet baterii nad 80 %. Logika je taková, že nabíjení z 0 % na 80 % je relativně efektivní, ale posledních 20 % spotřebuje více energie a produkuje více tepla, což může baterii opotřebovat.

Uživatelé iPhonu 15 mohou zobrazit počet cyklů pro své zařízení tak, že otevřou Nastavení, poté vyberou Baterie a poté Stav baterie. Je pravděpodobné, že Apple zachová vyšší počet cyklů pro budoucí vydání iPhone, ale technologie, kterou bude používat, se může ještě změnit. Jedna fáma tvrdí, že Apple bude používat grafen, aby pomohl snížit problémy s přehříváním. Mezitím pochybný únik tvrdil, že kapacity v rodině iPhone 16 budou nižší než u iPhone 15.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Apple chce, aby dodavatelé vyráběli baterie pro iPhone 16 v Indii místo v Číně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Předchozí článek
AI

Nepřepisujte poznámky z porad ručně. Víme, jak na to jedním kliknutím myši

Následující článek
Androidu

Uživatelé Androidu přecházející na iPhone upřednostňují hodnotu před technologiemiAndroiduUživatelé Androidu přecházející na iPhone upřednostňují hodnotu před technologiemi

Související články