Tohle se stane s vaším tělem po vypití 1 šálku tibetského čaje. Jeho blahodárné látky jinde nenajdete

Fotografie: 조혜경 / Creative Commons / Attribution 2.0 kr

Jakmile zařadíte tento čaj do svého jídelníčku, žádné onemocnění vás již nepřekvapí. Skvěle si poradí s chřipkou, ale také vysokým krevním tlakem.

V současné době je pro mnoho lidí velmi snadné onemocnět, a to ať už se jedná o chřipku nebo například cukrovku 2. typu. Na vině jsou přitom dle serveru Healthline z velké části nezdravé životní návyky, jako je špatně nastavený jídelníček, nulová fyzická aktivita a sedavé zaměstnání. Pokud se v posledních letech taktéž cítíte oslabení, pak je na čase začít pít přírodní tibetský čaj, který posílí vaši imunitu a ochrání vás před možným nebezpečím.

Tibetský čaj a jeho zdravotní benefity

Přírodní tibetský čaj je velmi účinný prostředek, který poskytne vašemu tělu důležité živiny a ochrání ho před nebezpečnými nemocemi. Jeho hlavní složkou je zázvor, který je podle dietoložky Amy Richter znám pro své schopnosti zlepšovat trávení, čistit organismus od nahromaděných nečistot a regulovat krevní tlak. Nápoj se vyplatí konzumovat zejména během zimy, kdy je mnoho imunitní systém mnoha lidí oslabený a náchylnější vůči virovým onemocněním.

Jakmile ho tedy zařadíte do svého jídelníčku, můžete se těšit na zaslouženou úlevu a rychlou regeneraci těla. Pít ho přitom můžete kdykoli během dne – a to v rámci prevence klidně po celou chřipkovou sezónu. Po nějaké době tibetský čaj navíc sníží váš krevní tlak a poskytne vám ochranu před nebezpečnými onemocněními, jako je dle lékařky Maya Feller srdeční infarkt a mozková mrtvice. K jeho přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 5 gramů čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 polévkové lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 špetka anýzu
  • 2 litry vody

Díky této pohodlné dietě zhubnete a omládnete zároveň. Tyto potraviny doslova zastavují stárnutí

Samotná příprava je poté již velmi jednoduchá. Stačí nechat vařit vodu po dobu zhruba 5 minut a poté, co vychladne, do ní přidat veškeré ingredience. Čaj nechte ještě chvíli louhovat, aby vám mohl poskytnout maximální výsledek. Popíjet ho přitom můžete po celý den, ale nejlépe před hlavními jídly. Pokud navíc chcete, můžete zázvor nechat v tekutině a při popíjení ho žvýkat. To podpoří zejména zdraví vaší dutiny ústní a zubů.

Kořen zázvoru
Fotografie: Freepik

Pomůže i proti bolesti kloubů

Tibetský čaj také velmi účinně s snižuje bolest a ranní ztuhlost kloubů. Tekutinu lze přitom aplikovat zevně, a to přímo na postižené místo. Stačí ho nechat působit několik minut a poté oblast omýt studenou vodou. Na Zdravém Stravování jsme také psali o možných vedlejších účincích konzumace zázvoru a kdo by před nimi měl být na pozoru.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]