Kamarádka mi poradila, abych si při potížích foukala na palec. Dechberoucí výsledek se dostavil ihned

Fotografie: HomerunHomer / Creative Commons / Attribution 3.0

Foukání na palec je jednoduchá a efektivní relaxační technika, která může pomoci zvládnout vypjaté a stresové situace.

V oblasti akupresury jsou tlakové body považovány za oblasti těla, jež jsou zvláště citlivé. Někteří lidé věří, že tlak na tyto body může přinést úlevu od bolesti, podpořit rovnováhu a zlepšit celkové zdraví. Zatímco lidský dotek a masáž tkání jsou široce uznávané pro svůj příznivý vliv, reflexologie a akupresura nejsou úplně prozkoumané vědeckými studiemi. Mnoho jedinců se však k těmto tlakovým bodům uchyluje kvůli jejich minimálním vedlejším účinkům a schopnosti snižovat bolest a podporovat relaxaci, uvádí web Healthline.

Jak provést foukání na palec správně

Foukání na palec není složitá činnost, ale pro dosažení optimálních výsledků je důležité postupovat správně. Začněte tím, že narovnáte ruku a zvednete ji tak, aby byla ve výši očí. Pak vystrčte palec nahoru a soustřeďte se na špičku palce. Zhluboka se nadechněte a poté vyfoukněte veškerý vzduch směrem k prstu. Tento postup opakujte několikrát, přičemž se soustřeďte na jednu činnost a uvolněte všechny myšlenky.

Reakce těla na foukání na palec

Pokud se cítíte ve stresu, můžete si ulevit mnoha domácími prostředky. Meditace, jóga, akupresura, masáž uší, více spánku, sprcha atd. Seznam je nekonečný. Mnoho z těchto metod však vyžaduje značné množství času, takže co uděláte, když potřebujete okamžitou úlevu od stresu? Pokud nemůžete ovládnout své dýchání, zkuste foukat na palec, sděluje Peggy Pletcher.

Fotografie: Zauberkiste / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Foukání na palec může mít pozitivní vliv na fyzické a duševní zdraví. Jedná se o jednoduchou a přístupnou metodou, která vám může pomoci zvládnout vypjaté situace a získat zpět klid a sebekontrolu. Jde vlastně o formu hlubokého dýchání, které doporučuje proti stresu i doktor Timothy J. Legg. Bez ohledu na to, zda se potýkáte se stresem, úzkostí nebo jednoduše potřebujete okamžitou úlevu, foukání na palec je rychlým a efektivním způsobem, jak se zbavit nepříjemných pocitů. Po provedení této činnosti můžete pozorovat následující reakce vašeho těla:

  • klesnutí krevního tlaku,
  • návrat tepové frekvence do normálu,
  • uvolnění napětí,
  • získání sebekontroly.

Tajemství 5 tlakových na těle: Jejich stimulace okamžitě zlepšuje celkovou pohodu

Nepříjemné pocity? Akupresura může pomoci

Pokud se ocitnete v situaci, kdy trpíte migrénou, existují akupresurní techniky, které byste mohli vyzkoušet. Tyto techniky se zaměřují na tlakové body na těle a mohou být účinné při zmírnění nepříjemných pocitů a uvolnění mysli. Jedním z takových bodů je oblast mezi palcem a ukazováčkem jedné ruky.

Stačí na tuto oblast vyvíjet mírný tlak po dobu asi 2 minut. Tento postup můžete opakovat i na druhé ruce. Brzy byste měli pocítit určité zlepšení a úlevu. Na webových stránkách ZdravéStravování najdete také další užitečné informace o účinných metodách akupresury ucha.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]