Banes Motor České Budějovice
22.03.2024, Josef Hnidzik

Musíme to vrátit sem do Budějovic, burcuje před pátým duelem Matěj Toman

Čtvrté čtvrtfinálové pokračování českobudějovičtí hokejisté zvládli a odmítli tak konec série v nejkratším možném termínu. Jedním ze strůjců prvního vítězství proti Ocelářům byl i 23letý útočník Matěj Toman, který vsítil rozhodující branku utkání. Navíc se jednalo o jeho první gól v extraligovém play - off.

Matěji, jaké je vaše bezprostřední hodnocení utkání?

Jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli a prodloužili sérii do Třince. Zužitkovali jsme to, jak jsme se prezentovali doma. Jak dnes, tak i včera. Myslím si, že jsme hráli opravdu dobře. Jak oslabení, tak i přesilovky. Samozřejmě tam nějaké mezery byly, s tím se dá počítat, ale dneska jsme to urvali.

Proti Třinci jsme dnes v sérii nastoupili počtvrté, ovšem v kontextu celé sezóny se jednalo už o osmý vzájemný souboj. Lze po takové porci zápasů soupeře ještě něčím překvapit?

Samozřejmě něčím překvapit můžeme, v dnešní době je video atd., takže se na ně můžeme připravit. Stejně tak ale i oni na nás. Rozhodují malé detaily, ty musíme zvládat.

Oproti dvojzápasu v Třinci byla Budvar aréna svědkem mnoha strkanic a šarvátek. Byl to cíl, se kterým jste do zápasu šli? Dostat se Třineckým pod kůži a rozhodit je?

Rozhodně. Tyto věci k tomu patří. Potřebujeme se jim dostat pod kůži a vyvést z míry jejich nejlepší hráče. Myslím si, že to dnes ale nebylo nějak extra vyhrocené, může se to ještě šponovat.

Vstřelil jste branku na 2:1. Byla vaše premiérová v extraligovém play - off, dnes navíc rozhodující. Nepřekvapilo vás, kolik volného prostoru jste měl na pravém kruhu?

Trošku ano. Víme, že dobře brání a stahují se k bráně. Byl jsem za obránce nahoře, poté jsem viděl, jak to dostává Josef Koláček, ten mi dobře přihrál a já už jsem pouze zavřel oči a vystřelil.

Jaké byly o druhé pauze v kabině pokyny? Chtěli jste ve třetí třetině pokračovat v aktivním pojetí hry nebo se spíš soustředit na defenzivní činnost?

Tak obojí, protože to spolu souvisí. Nechtěli jsme úplně zalézt, protože to bychom jim dali hodně prostoru na manévrování. Myslím si, že jsme to pojali dobře. Nějaké šance tam byly, ale vzhledem k tomu, jaký je to tým, tak jich nebylo tolik a nedali jsme jim tolik prostoru, aby měli větší příležitosti.

Snížili jsme sérii na 1:3, zápas číslo pět se odehraje už v neděli v Třinci. Co před ním bude nejdůležitější?

Musíme to zase vrátit sem do Budějovic. Zápas začít dobře z obrany a vstřelit první gól, aby oni na nás museli bušit. Jak říkám, vstřelit tam nějakou branku, protože poslední dva zápasy u nich jsme tam žádnou nedali.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....