Češi jako noční můra Andreye Rubleva, v Miami schytal od Macháče třetí porážku

Zdroj fotky: Getty images

Tři zápasy s českými hráči, tři porážky. Andrey Rublev se utkal opět s Čechem, tentokrát v Miami. Ani napotřetí však neuspěl a s Tomášem Macháčem prohrál svůj úvodní zápas. Český tenista naopak zaznamenal své první vítězství nad hráčem z TOP 10.

Třetí letošní porážka od Čecha 

Andrey Rublev se letos již potřetí utkal s českým hráčem. Jeho předchozí zápasy se příliš nepovedly. Nejdříve jej vyřadil v Kataru Jakub Menšík a poté na přechozím turnaji v Indian Wells nestačil na Jiřího Lehečku. Na Floridě byl jeho prvním soupeřem Tomáš Macháč. Ten v 1. kole vyřadil mladého Američana Darwina Blanche ve dvou setech.

Český hráč se s aktuálně šestým hráčem světa a pátým nasazeným utkal poprvé v kariéře. O prvním setu rozhodla pátá hra, kdy přišel ruský hráč o podání. Tuto výhodu Macháč po zbytek setu neztratil a dostal se do vedení.

Do brzkého vedení se dostal i na začátku druhé sady. Tomáš Macháč nakonec porazil Rubleva po setech 6-4, 6-4 a postaral se o první velké překvapení dnešního dne. Sám Macháč přiznal, že rady dostal od svého kamaráda Jakuba Menšíka.

"Před dnešním zápasem jsem poprosil o nějaké rady Jakuba Menšíka, který Rubleva nedávno porazil. S Jakubem jsme dobří kamarádi. On už v 18 letech hraje také skvěle a i jeho poznatky mi určitě pomohly k dnešnímu vítězství."

Andrey Rublev zaznamenal třetí prohru s českým tenistou v letošní sezóně. S každým z nich přitom nezískal jediný set.

První skalp hráče TOP 10

Naopak Tomáš Macháč pokořil další důležitý milník ve své kariéře. Poprvé v životě porazil hráče z TOP 10 a navíc poprvé postoupil do 3. kola na turnaji Masters 1000. Jeho další soupeř vzejde z utkání mezi Andy Murraym a Tomásem Etcheverrym.

Oba tenisty přitom český hráč v letošní sezóně již jednou porazil. Na legendárního Brita vyzrál v Marseille ve dvou setech. Argentince udolal ve třech setech v Brisbane a připsal si tehdy první výhru letošního roku.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full