Denník N

Ráno s NHL: Získa raz Slafkovský 60, 80 alebo 100 bodov? Náš odhad a vysvetlenie, čo z neho robí unikát

Juraj Slafkovský. Foto -TASR/AP
Juraj Slafkovský. Foto -TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Doug Wickenheiser v roku 1980 ako tínedžer bodoval za Montreal v šiestich zápasoch za sebou. Za 44 rokov to nikto nedokázal zopakovať.

Potom prišiel Juraj Slafkovský a ten to spravil. Dvakrát.

V januári a vo februári mal osemzápasovú sériu, počas ktorej získal dvanásť bodov.

Po nej prišiel útlm a len jeden bod v ôsmich zápasoch. Slafkovský vtedy občas vyzeral unavene a aj vynechal niektoré tréningy. Ako hovoril aj bývalý tréner Šimona Nemca Lindy Ruff, v tejto fáze sezóny je už málokto stopercentne fit.

Lenže Slafkovskému sa následne podarila už druhá šesťzápasová bodová séria, ktorú ešte navyše môže predĺžiť. Po nedávnej 8-zápasovej sérii sa to nemusí zdať také výnimočné, no ešte raz – predtým to 44 rokov žiadny tínedžer nedokázal.

Slafkovský v posledných 22 zápasoch získal 20 bodov a v tomto texte sa zamyslíme, akým hráčom by sa mohol stať, keď raz bude na vrchole.

V noci hrali dvaja Slováci. Martin Fehérváry z Washingtonu ani Tomáš Tatar zo Seattlu nebodovali.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa pravidelne venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Vo februári ma z fanúšikovskej komunity Habs on Reddit oslovili, aby som ako slovenský novinár odpovedal na sociálnej sieti Reddit na otázky montrealských fanúšikov prevažne o Jurajovi Slafkovskom.

Jedna z otázok znela: Do ktorej z nasledujúcich kategórií bude raz Slafkovský patriť:

  • 60-bodový hráč;
  • hráč s priemerom bod na zápas, čiže 82-bodový hráč;
  • 100-bodový hráč.

Spomenul som si na to počas debaty s kolegami zo športového oddelenia, medzi ktorými sú aj názory, že bude len 60-bodový hráč a naozajstný úspech zažije, až keď raz odíde z Montrealu.

Je to legitímny názor, napokon Canadiens majú históriu zlej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie