Domov Prestupy Relevo: Real Madrid sa pokúsi získať Alexandra-Arnolda

Relevo: Real Madrid sa pokúsi získať Alexandra-Arnolda

Relevo včera informovalo, že Real Madrid sledoval Angličana prostredníctvom svojich prestupových novinárov.

Autor: Marek Varga
0 komentár

Jorge Picón, ktorý je úzko spojený s Realom Madrid, tieto informácie objasňuje a upozorňuje, že informácie o záujme Španielov sú pravdivé.

Picón uvádza, že Real Madrid už mnoho rokov sleduje vývoj Trenta Alexandra-Arnolda a jeho situácia dokonale zapadá do prestupovej politiky Los Blancos.

„Klub má jasnú predstavu o tom, ako by mal tím vyzerať a fungovať v najbližších rokoch a absolútne to nemení,“ komentoval jeden z aktivistov novinárovi.

Základom konania Realu je využiť trhové príležitosti skôr, ako ich uvidí Premier League alebo iné bohaté kluby.

Tento prestupový nápad funguje v Madride už niekoľko rokov a umožňuje plánovať potenciálne hviezdne prestupy niekoľko rokov dopredu. Niekedy to vyjde lepšie, inokedy horšie, ale ak hráč za to stojí, klub sa nevzdáva.

Na rok 2024 sú hlavnými menami v pláne Realu Madrid Alphonso Davies a Kylian Mbappé, na ktorých v tichosti pracujú už niekoľko mesiacov, ak nie dokonca rokov.

Picón poukazuje na to, že v prípade Alexandra-Arnolda operácia nie je až taká pokročilá, ale obranca Liverpoolu je na radare Realu a čaká sa na ďalší vývoj.

Táto politika, samozrejme, súvisí aj s financiami. Real sa dostáva z ťažkých rokov pandémie a tiež nemá neobmedzený rozpočet na míňanie obrovského množstva peňazí každé leto.

Každá operácia je starostlivo analyzovaná a prepočítaná na euro. Aj preto sa po zraneniach Édera Militãa a Davida Alabu nezískal nový stopér ani v lete, ani v zime, pretože to nebolo zahrnuté v dlhodobom pláne.

Ani takéto vážne personálne problémy v obrane ho nezmenili. To isté platilo pre Harryho Kanea a Kaia Havertza. Toto leto boli tieto transfery zrušené, aby teraz mali možnosť získať Kyliana Mbappého.

Aby prilákal takéto skvosty, Real Madrid v tichosti pracuje na svojich návrhoch a najlepším dôkazom sú operácie, na ktorých sa podieľali Jude Bellingham, Aurélien Tchouaméni, Eduardo Camavinga a Antonio Rüdiger, ktorí mohli využiť iné, finančne lepšie ponuky.

Endricka, Viníciusa a Rodryga tento projekt tiež presvedčil, pretože všetci mali možnosť zarobiť viac v iných kluboch. Takíto hráči sú hlavným cieľom Realu: mladí ľudia s potenciálom výrazne zvýšiť svoju hodnotu. Čím je investícia bezpečnejšia, tým vyššia je investovaná suma.

Alexander-Arnold zaškrtáva všetky tieto políčka. Vo veku 25 rokov má ešte rok do konca zmluvy s Liverpoolom. Real Madrid ho môže získať z Anfieldu za atraktívnu cenu alebo dokonca zadarmo v roku 2025, pričom mu ponúkne 5-ročný kontrakt na potenciálne najlepší čas v kariére krajného obrancu, ktorý sa už osvedčil na tých najväčších pódiách.

To všetko ako náhrada za dvoch veteránov na pravom beku Daniho Carvajala a Lucasa Vázqueza. Real už dlho analyzuje možnosti obnovenia tejto pozície a Angličan je nepochybne jedným z najlepších kandidátov na túto úlohu.

Picón prichádza k záveru, že to neznamená, že táto operácia nadobúda skutočnú podobu. Los Blancos veľmi dobre vedia, že Liverpool urobí všetko pre to, aby predĺžil zmluvu s jedným z ich kapitánov a ak sa naskytne možnosť prestupu, na rade budú aj ďalšie veľkokluby.

Real Madrid však spustil svoju mašinériu, aby sa pokúsil získať 25-ročného hráča, ako to v poslednej dobe zvyčajne robí pri iných takýchto veľkých trhových príležitostiach.

zdroj: relevo.com

Subscribe
Notify of
0 Komentárov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x