MojAndroid

Spoločnosť Epic Games je používateľom Android smartfónov známa hlavne vďaka populárnej battle royale hre Fortnite. Okrem vlastných hier však ponúka aj vlastný obchod s hrami Epic Games Store, ktorý čoskoro príde aj na platformu Android od spoločnosti Google. So spoločnosťou Google a Apple je kvôli ich obchodom pritom v dlhoročných sporoch. Informáciu priniesol portál 9to5Google.

Epic vyrieši spory s Applom a Googlom vlastným obchodom

Pôvodne sa písalo, že Epic Games plánuje spustenie vlastného obchodu s hrami len pre platformu iOS. V príspevku na sociálnej sieti X (pôvodne Twitter) spoločnosť oznámila, že Epic Games Store prichádza na iOS a aj platformu Android. O obchode hovorí, že je to „skutočný multiplatformový obchod“.

Epic Games Store doteraz distribuoval hry väčšinou len pre desktopový systém Windows a bol alternatívou k obchodu Steam od spoločnosti Valve.  Epic tvrdí, že obchod ponúkne rovnaké férové ​​podmienky dostupné pre všetkých vývojárov. To by malo znamenať rovnaké rozdelenie príjmov na Androide ako na PC.

Vývojárov hier poteší

Vývojári si ponechajú 88 % príjmov generovaných ich hrou, pričom Epic si zoberie 12 %. To je výrazne menej ako 30 % podiel, ktorý  si berie Google v obchode Google Play (15 % v prípade prvého príjmu vo výške 1 milióna dolárov). Epic Games Store ponúkne na Androide aj možnosti, ktorými môžu vývojári udržať 100 % príjmov pomocou vlastných platieb za nákupy v aplikácii.

ako stiahnut fortnite
Fortnite v obchode Google Play nenájdete, musíte ho si nainštalovať prostredníctvom aplikácie Epic Games Launcher

V súčasnosti nie je ani slovo o tom, aké hry bude Epic Games Store ponúkať pre platformu Android. Samozrejme by však nemala chýbať ich vlastná populárna hra Fortnite, ktorá je od roku 2019 distribuovaná prostredníctvom aplikácie Epic Games Launcher. Finálny vzhľad obchodu Epic Games Store pre Android je tiež neznámy a vyššie uvedený obrázok berte len ako ilustračný.

Náš tip
Google kontakty prinášajú nový dizajn a zaujímavú novinku
23.3.2024

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+