Bakterie H. pylori není radno podceňovat. V případě infekce pomůže i olivový olej a kurkuma

Fotografie: Depositphotos

Infekce bakterií H. pylori může mít řadu nepříjemných dopadů na lidské zdraví. Pokud se s ní potýkáte i vy, pomohou vám tyto jednoduché způsoby.

Helicobacter pylori je bakterie, která představuje vážné nebezpečí pro sliznici žaludku a střevní mikroflóru. Pokud se těmito bakteriemi nakazíte, mohou vám způsobit řadu nepříjemných problémů, jako je vznik vředů, ale také nevolnost, nadýmání nebo ztráta chuti k jídlu. Jak také varuje lékařka Cynthia Taylor Chavoustie, v případě jejich neléčení bývají tyto potíže mnohem intenzivnější a mohou se objevovat čím dál častěji. Rovněž hrozí riziko rakoviny.

Přírodní léčba bakterií

Jak zmiňuje doktorka Debra Rose Willson, infekce H. pylori se nejčastěji léčí pomocí antibiotik, bohužel tato léčba nemusí být u některých lidí efektivní, u dalších pak způsobuje řadu vedlejších účinků, jako je například nevolnost, průjmy, ztráta chuti k jídlu nebo nevysvětlitelné hubnutí. Existuje však i několik způsobů, jak si můžete pomoci zcela přirozeným způsobem. Skvělým příkladem jsou toho probiotika, která pomáhají udržovat rovnováhu ve střevní mikroflóře, obzvlášť v případě podávání antibiotik.

Probiotika se při této léčbě osvědčila velmi dobře a kromě toho účinně zmírňují intenzitu příznaků. Získat je můžete podle lékařky Megan Soliman z fermentovaných potravin, jako jsou jogurty, doplňky stravy, kombucha nebo také kefír. Stejně dobře se osvědčil také obyčejný med, který mimo jiné také chutná naprosto skvěle. Pravidelná konzumace medu se pojí s řadou zdravotních přínosů, jak jsme na Zdravém Stravování již dříve uváděli.

Také kokosový olej a med si s nimi poradí. Popraskané paty lze snadno léčit z pohodlí domova

Olivový olej a kurkumin

Dalším užitečným pomocníkem v boji proti obávaným bakteriím H. pylori je podle doktorky Wilson olivový olej a jeho blahodárné antioxidační vlastnosti. Tento produkt má velmi dobrý vliv na celkové zdraví trávicího traktu a mimo jiné přispívá i k lepší funkci krevního systému. Přidat ho můžete do různých salátů, dresinků nebo například k míchaným vajíčkům, přičemž z dlouhodobého hlediska vám také pomůže zhubnout a ochrání vás před zánětem.

olivový olej
Fotografie: Freepik

V neposlední řadě vám může pomoci také kurkumin, což je látka obsažená v kurkumě. Ta je dle nutriční specialistky Imashi Fernando známá pro své silné protizánětlivé vlastnosti, díky kterým si dokáže poradit s většinou bakterií. Pokud ho navíc zařadíte do svého jídelníčku, můžete se těšit na řadu dalších zdravotních přínosů, a to včetně podpory kognitivních funkcí a podpory imunitního systému.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]