Toto se stane s vaším tělem, pokud začnete využívat blahodárné benefity koňské masti

Fotografie: Depositphotos

Koňská mast nabízí řadu zdravotních přínosů, ze kterých může těžit naprosto každý. Stojí navíc pár korun a nemá žádné kontraindikace.  

Koňská mast je velmi účinné léčivo, které nabízí řadu zdravotních benefitů pro lidské tělo i mysl. Tato bylinná směs byla původně vyvinuta pro podporu kloubů dostihových koní, ovšem později bylo zjištěno, že má dobrý účinek i na lidi. Dnes je proto hojně prodávána po celém světě a zakoupit si jí může naprosto každý. Aplikovat ji můžete dle serveru Healthline zejména v případě bolestí svalů a kloubů, problémů s otoky nebo po zranění chodidla.

Koňská mast a její blahodárné účinky

Koňská mast si v posledních letech získává čím dál více obliby a není žádným překvapením, proč tomu tak je. Dokáže vám totiž pomoci s mnoha problémy, a to včetně bolestí kloubů v končetinách, bolesti sedacího nervu a svalů a například také pokud si nechtěně vyvrtnete kotník. Pozoruhodné jsou i jeho hlavní složky, díky kterým disponuje protikřečovými a protizánětlivými účinky. Patří mezi ně zpravidla následující:

  • Extrakt z kaštanů
  • Rozmarýn
  • Arnik
  • Kafr
  • Glycerin
  • Mentol
  • Jalovec
  • Eukalyptus

Jedná se tedy o přírodní ingredience, který působí na lidské tělo zcela přirozeně a nejsou spojovány s žádnými kontraindikacemi. Mast by nikdy neměla přijít do kontaktu s vašima očima, ústy a jinými citlivými částmi těla. Aplikovat ji však můžete na všechny svaly, a to zejména pokud vás trápí jejich horečka nebo ztuhlost. Velmi dobře se osvědčila při bolesti beder a krku, ale také drobných sportovních úrazech.

Kajenský pepř je účinný přírodní lék, který pomůže s celou řadou zdravotních problémů

Ocení ji zejména sportovci

Účinky koňské masti jsou výsledkem kombinace ingrediencí, ze kterých je složena. Při kontaktu s pokožkou tak můžete pociťovat mírné zahřívání, což je však pouze důkazem toho, že začíná působit, ostatně doktorka Judith Marcin doporučuje teplo na bolest svalů a jejich ztuhlost. Poté stačí mast nechat chvíli působit pokud chcete, můžete si danou oblast omýt vodou (není to však potřeba). Zázračná směs mimo jiné i příjemně voní a můžete ji nanést i do oblasti spánků. Můžete tím osvěžit svou mysl a zmírnit emoční napětí.

Žena si drží nohu při křeči
Fotografie: Freepik

Koňská mast je také velmi užitečná pro sportovce, neboť díky svému zahřívacímu efektu snižuje riziko křečí, jak doporučuje Deborrah Whiterspoon a pokud se objeví, tak je dokáže léčit. Stejně tak tímto způsobem pomáhá rozproudit v daném svalu krev, díky čemuž bude výkonnější. Pomoci vám dokáže i poté, co budete mít hotovo, neboť usnadňuje regeneraci těla a poskytuje mu úlevu. Na Zdravém Stravování jsme také psali o dalších způsobech, jak můžete zastavit křeč.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]