Denník N

Tréner odmietol Haláka z NHL a Slovan inkasoval 20 gólov za štyri zápasy play-off. Čo sa musí v klube zmeniť a prečo práve brankár nie

Marek Bartánus (Košice), brankár Denis Godla (Slovan) a Tomáš Török (Slovan) v play-off hokejovej Tipos extraligy. Foto – TASR/Dano Veselský
Marek Bartánus (Košice), brankár Denis Godla (Slovan) a Tomáš Török (Slovan) v play-off hokejovej Tipos extraligy. Foto – TASR/Dano Veselský

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

„Kebyže dá ďalší gól, tak idem domov!“ zaznelo z tribúny na hokejovom štadióne Slovana.

Bol už záver tretieho zápasu štvrťfinálovej série play-off a medzi oboma tímami najtesnejší rozdiel skóre, keď sa útočník Košíc ocitol sám pred brankárom Slovana. Problém bol, že Slovan hral presilovku, dovtedy dokonca piatich proti trom.

Hokejisti Slovana sa trápili. V útoku sa nedokázali presadiť a v defenzíve ich držal len skvelý brankár Denis Godla.

Slovan napokon prehral s Košicami oba domáce duely – prvý 3:5 a druhý 2:4. V play-off skončil tak rýchlo, ako sa len dalo, po sérii 0:4 na zápasy.

Rovnako sa skončili aj štyri vzájomné súboje týchto súperov počas základnej časti. V derby, ktoré vraj nemá favorita, má Slovan s Košicami hrozivú bilanciu – prehral osem z ôsmich zápasov.

V texte sa dočítate:

  • čo sa vie o budúcnosti hokejového Slovana Bratislava;
  • čo musia v klube vyriešiť do nasledujúcej sezóny;
  • prečo si napriek slabému výsledku zaslúžia uznanie;
  • na ktorých veciach môžu stavať;
  • ako tréner Peter Oremus s odstupom času vníma nevydarený príchod Jaroslava Haláka.

Sezóna sa pre hokejový Slovan skončila druhý raz po sebe už vo štvrťfinále. Vzhľadom na priebeh a vývoj tohto ročníka je to však pozitívne prekvapenie.

„Klobúk dole pred Slovanom, pretože

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

HC Slovan Bratislava

Hokej

Hokejová extraliga

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie