Spojte se s námi


Tenis

Světová čtyřka překvapení nedopustila! S domácí hráčkou si poradila a slaví postup do osmifinále

Jelena Rybakinová ve třetím kole turnaje v Miami narazila na domácí Taylor Townsendovou. Čtvrtá hráčka žebříčku WTA svedla další velmi dlouhý souboj, znovu však s úspěšným koncem. Může se tak radovat z postupu do osmifinále.

Publikováno

dne

Jelena Rybakinová ve třetím kole turnaje v Miami narazila na domácí Taylor Townsendovou. Čtvrtá hráčka žebříčku WTA svedla další velmi dlouhý souboj, znovu však s úspěšným koncem. Může se tak radovat z postupu do osmifinále.

Kvůli zdravotním problémům Jelena Rybakinová nenastoupila do čtvrtfinále v Dubaji, což pomohlo Paoliniové k následnému zisku velmi cenné trofeje. V Indian Wells dokonce ani nestartovala.

Vrátila se až v Miami, kde před rokem prohrála ve finále s Petrou Kvitovou. Rozhodně se ale nenachází v optimálním rozpoložení, neboť v prvním kole strávila na kurtu proti Tausonové téměř dvě a půl hodiny.

Ideálně nevstoupila ani do utkání s domácí hráčkou Taylor Townsendovou. Byla to totiž právě Američanka, která si jako první vypracovala breakballové příležitosti. Ty ovšem nedokázala proměnit.

V prvním dějství tak byl k vidění pouze jeden brejk, a to v osmé hře. Čtvrtá hráčka žebříčku WTA pro sebe nakonec ukořistila první sadu poměrem 6:3 za 35 minut.

Druhý set probíhal podle představ domácích příznivců. Sedmadvacetiletá tenistka dokonce podávala za stavu 5:3 na zisk setu, přičemž do té doby ztratila na svém servisu pouze jeden míček. Hráčka z osmé desítky žebříčku WTA to ovšem nezvládla a o náskok přišla.

O majitelce druhého setu tak nakonec musela rozhodnout až zkrácená hra. V tiebreaku zvítězila starší z obou aktérek poměrem 7:3 a šlo se do třetího dějství.

V něm přišel rozhodující moment za stavu 5:4 pro kazašskou reprezentantku, když prolomila soupeřčin servis. Hráčky strávily na kurtu téměř dvě a půl hodiny, což se může v nadcházejících zápasech projevit.

Jednalo se však o velmi kvalitní utkání, k vidění bylo nezvyklých 25 es. V osmifinále narazí na Madison Keysovou, která rovněž bude moci využít podpory domácího publika.

Zdroj: WTA

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.