Denník N

Austráliu ovládol obdivuhodný Sainz: Od budúceho roka som stále bez práce, hádam mi to pomôže

Carlos Sainz z Ferrari sa teší z víťazstva na Veľkej cene Austrálie. Foto – AP
Carlos Sainz z Ferrari sa teší z víťazstva na Veľkej cene Austrálie. Foto – AP

Carlos Sainz je za posledných päťsto dní jediným jazdcom, ktorý dokázal poraziť Red Bull. Vlani to dokázal po umnej strategickej bitke v Singapure, dnes môžeme jeho výkon bez obáv označiť za výnimočný.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Len pred šestnástimi dňami podstúpil operáciu slepého čreva a v saudskoarabskej Džidde ho vo farbách Ferrari nahradil mladučký Oliver Bearman, ktorý podal veľmi dobrý výkon. Už vtedy Sainz ukázal veľké odhodlanie, keď napriek nesúhlasu lekárov zamieril na okruh len niekoľko hodín po operácii. Následne sa špekulovalo o jeho návrate do kokpitu už v Austrálii. Zdalo sa to ako odvážny plán, no Sainz ho naplnil. Nielenže sa vrátil, ale aj dokázal zvíťaziť.

Šéf tímu Ferrari Frédéric Vasseur bol po pretekoch pozitívne naladený a žartovne sformuloval túžbu stajne po víťazstvách: „Neviem či potrebujeme podstúpiť operáciu každý týždeň. Je to dobrý pocit. Dvojité víťazstvo je fajn.“

Ferrari sa vďaka druhému miestu Charlesa Leclerca dočkalo prvého dvojitého triumfu od Veľkej ceny Bahrajnu 2022.

Ten, kto sa v nedeľu rozhodol zostať dlhšie v posteli alebo kto jednoducho zaspal a zapol si preteky polhodinku po štarte, musel byť pri pohľade na priebežné poradie zmätený. Už dlho sme medzi vypadávajúcimi nevideli Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona zároveň.

V tomto texte sa dozviete:

  • ktorá z Verstappenových sérií je na konci;
  • prečo si Sainzov výkon zaslúži uznanie;
  • že Mercedes je v ešte väčších problémoch;
  • ktoré kauzy za posledné dni ožili.

Prvé vypadnutie za dva roky

Ferrari vstupovalo do víkendu v Austrálii s nádejou, že by mohlo potrápiť zatiaľ jasne najsilnejší Red Bull. Tréningy naznačovali, že by to nemuselo zostať len pri túžbe. V sobotnej kvalifikácii sme však opäť videli pomerne častú šablónu, podľa ktorej to Red Bull naplno rozbalí až v boji o pole position. Ani teraz to nebolo inak a Max Verstappen dosiahol 35. štart z prvého miesta. Pred nedeľou to vyzeralo na tradičný scenár, podľa ktorého Verstappen v prípade dobrého štartu ujde svojim prenasledovateľom a vyhrá s veľkým náskokom.

Verstappen síce odštartoval výborne a dokázal sa udržať pred Sainzom, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Formula 1

Motorizmus

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie