5 filmových postav, které přežily navzdory VŠEMU

25.03.2024

Některé postavy to mají „spočítané“ už od první scény. Pokud partičku hrdinů hororového filmu například doplňuje někdo vyloženě nesympatický, můžete si být téměř jistí, že se nedožije závěrečných titulků. Na druhé straně ale existují postavy, kterým se daří přežívat takřka i vlastní smrt.

I když si několikrát řeknete, že je s nimi amen, vždy se zvednou a vrátí se do pomyslného ringu. Přesně na takové „nezmary“ se zaměříme i v dnešním článku, kde vám představíme pětici filmových hrdinů, kteří přežili, i když je už většina diváků dávno odepsala.

Owen Grady – Jurský svět

Dnešní článek začneme u restartované série Jurského parku, která nese název Jurský svět. Ta kromě starých známých představila i partičku nových mladých hrdinů, kteří bojují o holé přežití v zábavním parku plném krvelačných ještěrů z dávné minulosti.

Jedním z těchto hrdinů je i Owen Grady, kterého hraje Chris Pratt (44). Owen pracuje jako cvičitel dinosaurů, takže má nad ostatními nezanedbatelnou výhodu, ačkoliv se jeho cvičící technika často skládá ze zdvižené ruky a přísného pohledu.

Jakkoliv směšná se tahle drezura může zdát, pomohla mu vychovat partičku oddaných raptorů a v posledním díle série s podtitulem Nadvláda mu zachránila život hned několikrát. Zázrakem přežil setkání s Pyroraptorem, Gigantosaurem, Carnotaury a řadou dalších nebezpečných dinosaurů.

Leia Organa – Star Wars: Poslední z Jediů

Jak asi všichni tušíte, konce nejnovější trilogie Star Wars se nedožila ani Leia Organa, ani její představitelka Carrie Fisher, která zemřela krátce po uvedení snímku Síla se probouzí. Fanoušci tedy očekávali, že ji tvůrci nechají zemřít hned v následujícím díle, a když se v Posledním z Jediů Leina loď ocitla pod ostrou palbou nepřátelského křižníku, byl její osud téměř zpečetěn.

Ještě vážnější se situace jevila poté, co byl její kapitánský můstek rozstřílen na maděru a Leia se najednou ocitla ve vesmírném vakuu. K překvapení všech však princezna/generálka otevřela oči, napřáhla ruku a poprvé v historii Star Wars filmů dokázala, že stejně jako její bratr, otec i syn dokáže i Leia ovládat Sílu.

Pomocí této mystické schopnosti se dokázala přitáhnout zpátky do vesmírné lodi a přežila až do posledního dílu trilogie, kdy ji filmaři nechali zemřít se ctí na smrtelné posteli.

Černý rytíř – Monty Python a Svatý grál

Následujícím bodem celý článek trochu odlehčíme, jelikož se zaměříme na vynikající komedii z dílny fantastických Monty Pythonů, a to konkrétně jejich Svatý grál. Ten šel do kin v roce 1975 a stal se naprostou klasikou a jedním z nejznámějších děl této partičky britských komiků.

Není divu, film si dělá legraci naprosto bez nároku na oddechnutí a každý skeč okamžitě střídá další. Jedna z nezapomenutelných scén se odehrává v lese, kde se král Artuš utkává s nezastavitelným černým rytířem. Vypadá to na lítý souboj, když se Artušovi najednou podaří svého soka jedním rázným švihem připravit o ruku.

Rytíř se ale nevzdává a s hláškou: „Je to jen povrchové zranění,“ postupně přichází o další končetiny. Když už z něj zbývá jen torzo s hlavou, Artuš už pochopitelně nechce bojovat a odchází pryč, zatímco ho stále živý rytíř častuje nadávkami a nařčeními, že je zbabělec, co utíká z boje.

Sharon Tate – Tenkrát v Hollywoodu

Nyní ale naopak výrazně zvážníme, jelikož se snímkem Quentina Tarantina (60) dotkneme skutečné tragické události, která na konci šedesátých let otřásla celým filmovým světem. Dne 9. srpna 1969 vnikla „Rodina“ Charlese Mansona do domu režiséra Romana Polanského (90) a zavraždila tam jeho ženu Sharon Tate řadu dalších nevinných obětí.

Diváci trnuli hrůzou, když se ono osudné datum blížilo v Tarantinově Tenkrát v Hollywoodu a čas nic netušící Sharon v podání Margot Robbie (33) se měl naplnit. Tady ale Tarantino řekl dost, a rozhodl se dát příběhu nechvalně proslulé vraždy nový, mnohem pozitivnější konec. „Rodina“ totiž zaútočila i na vyčpělého herce a jeho kaskadéra v podání Leonarda DiCapria (49) a Brada Pitta (60), kteří jim ukázali, zač je toho loket v mimořádně krvavé, ale zároveň zábavné řeži.

Harry a Marv – Sám doma

Na konec dnešního článku jsme si nechali dvojici, která si prošla takovým utrpením, které nezažil snad žádný filmový padouch. Za vší té bídy však vždy vyvázli maximálně s vyraženým zubem nebo ohořelým obočím. Pokud bychom ale měli jejich utrpení převést do reálného života, byli by Harry s Marvem po smrti hned několikrát, a to už během prvního dílu Sám doma.

Když k tomu přidáte výprask, který zažívají v druhém díle, kdy jsou zasaženi cihlami do hlavy, sesmaženi elektrickým proudem, zapáleni nebo shozeni z několika patrové výšky, je smrt takřka nevyhnutelná. Přesto se „Mokří bandité“ dožili i konce druhého dílu série, jen aby putovali zpátky za mříže, kam právem patří.

(tod)

Fandím
13 fanoušků
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Chris Pratt, Leonardo DiCaprio, Carrie Fisher, Margot Robbie

Filmy:
Sám doma, Monty Python a Svatý Grál, Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho, Jurský park

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
hollywoodske filmy, Chris Pratt Jurský svět, Margot Robbie role, slavné filmové postavy, J. J. Abrams Star Wars, oblíbené postavy, filmový hrdinové, šťastlivci
TOPlist