Denník N

Zahrávanie sa s národným dedičstvom, vraví ministerka kultúry. V Anglicku viac ako zápas s Brazíliou riešili nové dresy

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

V sobotu večer na slávnom štadióne Wembley hostila domáca anglická futbalová reprezentácia v priateľskom stretnutí Brazíliu. Hostia vyhrali v Londýne 1:0, keď jediný gól zápasu strelil v 80. minúte 17-ročný útočník Endrick, ktorý sa od leta oficiálne stane hráčom Realu Madrid.

Viac ako o zápase a konečnom skóre sa cez víkend na Britských ostrovoch diskutovalo o novej súprave dresov pre anglickú reprezentáciu. K tejto téme sa dokonca vyjadrili aj najvyššie postavení politici v krajine vrátane britského premiéra Rishiho Sunaka.

Minulý týždeň sa k novým dresom futbalistov vyjadrovali politici aj v Nemecku – nepáčilo sa im, že dodávateľom sa stala americká firma Nike, ktorá vystriedala domáci Adidas.

Aj na Slovensku politici hovorili o dresoch, a to v rokoch 2018 a 2019, keď hokejový zväz chcel slovenský znak na prednej strane dresu vymeniť za zväzové logo, čo je bežnou praxou v iných tímoch. Slováci na domácom šampionáte napokon hrali so štátnym znakom.

Prečo sú dresy teraz témou v Anglicku?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie