Hlavní obsah

Rozvodové prsteny jsou novým fenoménem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V moderní době se společnost neustále mění a s ní i tradiční symboly a rituály spojené se vztahy. Jedním z relativně nových jevů, který začíná získávat na popularitě, je tzv. rozvodový prsten. Jedná se o symbolický kousek šperku, který reprezentuje konec manželství.

Foto: Profimedia.cz

Emily Ratajkowski

Článek

Emily Ratajkowski se před nedávnem pochlubila na sociálních sítích rozvodovými prsteny, které si nechala vytvořit ze svého zásnubního prstenu.

Modelka, která si zahrála i několik rolí v amerických filmech, se rozvedla se Sebastianem Bearem-McClardem v roce 2022. K úpravě zásnubního prstenu se ale rozhodla až nyní, kdy představila dva nové šperky, čímž nadobro změnila původní záměr a sentiment kolem nich.

„Prsteny představují můj osobní vývoj. Nemyslím si, že by žena měla být zbavena svých diamantů jen proto, že ztrácí muže,“ řekla Ratajkowski pro Vogue.

Nápad pozměnit svůj prsten dostala Ratajkowská při čtení eseje své kamarádky Stephanie Danlerové „The Unravelers“ v The Paris Review. „Článek zahrnuje příběh o hadím prstenu její babičky – prstenu, který se skládá z různých kamenů ze zásnubních prstýnků z jejích různých manželství,“ uvedla modelka.

„Líbila se mi myšlenka prstenu, který nestoudně reprezentuje mnoho životů, které žena prožila.“

Jak se starat o své šperky a co jim škodí

Styl

Ratajkowski poté oslovila svou přítelkyni Alison Chemlaovou, šperkařku a kreativní ředitelku stojící za značkou Alison Lou, aby spolupracovala na novém konceptu jejího prstenu.

Z jednoho obřího diamantového prstenu tak vznikly dva samostatné prsteny, které se vzájemně esteticky doplňují. „Myšlenkou rozvodu je rozchod, a proto není divu, že jsme se rozhodly prsteny rozdělit. Oba kusy obsahují stávající kameny ze zásnubního prstenu, jeden je ve tvaru hrušky a druhý v brusu princess,“ prozradila Chemlaová.

Anketa

Odměnila jste se za rozvod?
Ano, pořídila jsem si nové oblečení
9 %
Ano, udělala jsem si radost šperkem
8,9 %
Ano, odjela jsem na dovolenou
11,3 %
Ne, ale svůj zásnubní/snubní prsten jsem si nechala na památku
51,2 %
Ne. Zásnubní prsten jsem navíc vrátila svému exmanželovi
19,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3457 čtenářů.

Nejčastější důvody, proč se lidé rozvádějí

Vztahy a sex

Nejdůležitější věci, které si po rozvodu přejí děti od svých rodičů

Děti

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám