Svět ruskýma očima 755

 

Svoje neopustili

Alexandr Verdusov

18. března 2024

Jaký je to ohromný pocit nestydět se za svou zemi. To proto, že po kruté porážce ve studené válce odmítlo Rusko přijmout roli pokořeného státu a zlomeného národa, která mu byla přidělena. Našlo v sobě vůli a sílu vzepřít se unipolárnímu světu, který je téměř odepsal a odhodil do odpadu. Jenže Rusko stále žije. A bude bojovat.

Rusky mluvící taxikář z amerického filmu Brat-2 říká: „Vaše vlast vedla dvě války a ztratila Krym. Vzdala se ruských lidí v Pobaltí i Srbů na Balkáně.“ Je to komické a zároveň neuvěřitelně hořké. Každé jeho slovo je odsouzení země, která vyměnila své prvenství za západní mísu čočkové polévky.

Opustit sociálně ekonomický model, alternativní k Západu, odvalit se nazpět k hranicím ze 17. století a nechat svému osudu nejen naše přátele po celém světě, ale i miliony ruských lidí v bývalých republikách Sovětského svazu, to byla skutečně největší geopolitická katastrofa dvacátého století.

Všechno změnilo ruské jaro v roce 2014. Již v roce 1999 nechal premiér Primakov na znamení protestu proti bombardování Jugoslávie obrátit letadlo nad Atlantikem zpět. V roce 2007 dal prezident Putin v Mnichově výzvu unipolárnímu světu a v roce 2008 došlo k uznání Abcházie a Jižní Osetie.

Byly to důležité předěly na cestě návratu Ruska do světové politiky. Neodvratnost geopolitické a historické odplaty Ruska za prohru ve studené válce byla ukotvena zejména na jaře roku 2014. Rusko odvrátilo vývoj vedoucí k rozpadu státu a poprvé získalo zpět území ztracená kvůli zločinným Bělověžským dohodám.

Těžko popsat s jakou radostí přijal ruské jaro Krym, když bylo vidět ruské vlajky nad Sevastopolem. Nádherný pocit spojení s okolními lidmi: „Jsme Rusové, jaká je to slast!“

Krymské jaro běželo hladce. Vůle státu v Moskvě a ohromné vzplanutí v Sevastopolu a Simferopolu dokázaly své. Jen ruský vlastenecký vznět Krymčanů by byl málo. Již od začátku devadesátých let zápasili lidé z Krymu o sebeurčení, ale bez přímé podpory Moskvy se jim nepovedlo realizovat svoji vůli. Až geopolitická odvaha Kremlu společně s lidovou vlnou, která se právě v roce 2014 přes Krym přehnala, udělaly své.

Paradoxně i Kyjev rozehrál svou vlastní partii. Utekl legitimní zvolený prezident, na místě moci vzniklo vakuum, projevil se silný nacionalismus a nesnášenlivost přechodných vůdců majdanu i přímé hrozby Krymčanům. To vše výborně posloužilo k mobilizaci ruských lidí na poloostrově.

Tak se sešly nejdůležitější události ve správné době a na správném místě. Naše generace si opravila názor a došla k poznání, že konečné vítězství liberálně fundamentalistického schématu Západu nemusí fungovat. Jako značně zveličené se ukázaly fámy o ideologické stálosti amerického sebestředného modelu.

Podle autora této rozvahy je ruská vzpoura proti unipolárnímu světovému řádu smysluplná a svým způsobem humánní. Jestliže Rusku přisoudili jen místo na zadním dvorku Pax Americana, musí být takový pořádek věcí poražen, přitom ale tak, aby svět nepřišel do chaosu.

Sjednocení Ruska s Krymem vejde do dějin jako geopolitická revoluce provedená s filigránskou přesností. Prakticky bez jediného výstřelu. Tehdy jsme to ještě úplně nechápali (a ani dnes si to ještě tak moc neuvědomujeme), ale zejména ruské jaro 2014 dalo historickou příležitost novému světu. Vrátila se nám i hrdost na svoji zemi.

V posledním desetiletí se událo ledacos. Byly pochybnosti, přešlapy, chyby, nekonečné snahy domluvit se se Západem. Nadšení pro Trumpa. Minsk-1, Minsk-2. Opožděné uznání ruského Donbasu. Syrská epopej. Obrat na Východ. A vypadá to, jako bychom po cestě skutečné svrchovanosti šli již dlouho a stále se nejistě ohlížíme do stran. Krok vpřed – půl kroku vzad.

V roce 2014 jsme sobě a celému světu dokázali, že doba, kdy se Rusko vzdalo svého, spěje ke konci. No, zcela končí? Západ ještě nejednou bude zkoušet pevnost našeho odhodlání brát se za své v neobvyklých situacích: v Podněstří, na Balkáně či v Pobaltí. Je potřeba, abychom na to byli připraveni. Abychom dokázali jakýkoliv destruktivní plán našich nepřátel nakonec obrátit v náš prospěch.

Převzato z Iz.ru

***

Stalinův pravnuk napsal otevřený dopis Lavrovovi

4. března 2024

Pravnuk Josifa Stalina, umělec Selim Bensaad napsal otevřený dopis ministru zahraničí Ruské federace Sergeji Lavrovovi s návrhem na rozpuštění OSN, jak píše server News.ru.

Jsem připraven jménem Stalinovy rodiny vás a ministerstvo zahraničí RF oficiálně podpořit ke svolání speciálního zasedání OSN k rozhodnutí o jejím dalším osudu a o účelnosti účasti v ní nástupnické země, která zvítězila nad fašismem – Ruska. Takto se vyjádřil Selim Bensaad. Dodal, že OSN předvedla svoji neschopnost při řešení otázek genocidy národů a konkrétních národností. Podle jeho mínění tato organizace povoluje a zastává politiku dvojího metru v pásmu Gazy.

Před časem stálý představitel Ruska při OSN v Ženevě Gennadij Gatilov oznámil, že hlavním principem pro případ reformování OSN musí být mnohopolárnost, jen tehdy může organizace adekvátně odpovídat na nové výzvy.

Ještě před tím vyzval Lavrov na Valném shromáždění OSN ke změně metod při formování sekretariátu organizace. Poznamenal, že situace dozrála k reformě existující architektury globálního řízení, která podle jeho slov dávno neodpovídá požadavkům doby. Co se týká práce Rady bezpečnosti poznamenal Lavrov, že je stále potřebnější její rozšíření, především aby byl odstraněn nedostatečný podíl zemí světové většiny – Asie, Afriky a Jižní Ameriky.

Převzato z News.mail.ru

***

Politolog Gukasjan: NATO nechce zajišťovat bezpečnost Arménie. USA jsou proti odchodu Arménie z CSTO

Ljubov Stěpušova

22. března 2024

Předseda vlády Pašinjan se zasazuje o protiruský postoj. S čí podporou počítá v případě nové války s Ázerbájdžánem? Arménský politolog Arman Gukasjan objasnil, jak Pašinjan snižuje přítomnost Ruska v Arménii, ač právě Moskva je vojenským spojencem Jerevanu. A proč USA radí Arménii neodcházet z Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (CSTO).

Pašinjan řekl, že pokud Arménie neponechá Ázerbájdžánu několik pohraničních vesnic, je možná nová válka. Ale s čí pomocí nyní Pašinjan počítá? Patrně se spoléhá na pomoc Západu. Potíž je v tom, že Ázerbájdžán žádá stále víc. A kde je jaká pomoc od Západu? Do Arménie vpustil evropské pozorovatele, přestože na příkladu Ukrajiny a Gruzie viděl, že tam tito pozorovatelé nic neučinili.

Pašinjan stejně musí vsadit na Rusko, protože Rusko bude první, kdo pomůže, a ne nějaká Francie, která pošle dva vrtulníky. Jestli Arménie odejde z Eurasijské ekonomické unie (EAEU) a CSTO, zhorší se životní úroveň lidu. Čím Armény tak nalákal?

V Arménii pracuje velmi dobrý informační aparát. Neměl by se podceňovat. Nedávno vydal americký RAND Corporation zprávu o Arménii. Američtí analytici vyzvali Pašinjna, aby neodcházel z CSTO. Řekli, že ani USA ani NATO nebudou zajišťovat bezpečnost Arménie, takže není potřeba ničit vztahy s Ruskem.

Uvedené analytické centrum má blízko k americkým oficiálním kruhům placeným státem. Takže i odtud jdou signály k setrvání v CSTO.

Jenže Pašinjan věří, že na Západě bude Arménii dobře a cíleně provádí politiku proti Rusku. Dostal se k moci v roce 2018. Zpočátku byla v Arménii zahájena trestní stíhání ruských společností. Poté bylo vedeno trestní řízení proti sekretáři generálního tajemníka CSTO. Nyní se připravuje vyhoštění ruských pohraničníků z letiště Zvarthnoc a potom bude otevřena otázka odchodu z CSTO. Ještě se budou zavírat TV kanály. Taková je cílená politika proti Rusku.

Lituji arménský lid. Vypadá to, že Arménie se řítí do propasti.

Asi existuje červená čára a není moc daleko chvíle, kdy začne arménský lid protestovat. Arménie má hodně těsné vztahy s Ruskem. Nejedná se jen o oficiální vztahy Jerevanu a Moskvy. Vztahy obou zemí jsou mnohostranné. A co dobrého může být pro arménskou ekonomiku na Západě? Každý ekonom řekne, že pro Arménii neexistuje alternativa k ruskému trhu.

Ještě jsou zde vazby mezi lidmi. Arménské rodiny jsou s ruskými propojeny, jsou navzájem příbuzní. Přitom podobná situace nezastavila Ukrajinu. A jaké tam byly vazby! Všechno bylo zničeno kvůli projektu „anti-Rusko“. Musíme doufat, že v Arménii to dopadne dobře.

Převzato z Pravda.ru

4.8 17 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
47 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
orinoko
25. 3. 2024 13:04

V roce 2015 došlo v Sýrii k ruským náletum na blbé emericke ISIL vulgo Daes.
Oni nás bombarduji, vidíš to Dzony? – Vyrvaval do emericke camery jeden čerstvě zahnedly vzadu vystrkujic přitom bradu.
A emericky Dzony raději natáhl brka než aby aby vystrkoval svojí krevní tučnici u Bachmutu.
Je to zvláštní: Zda se, že na Zápach je hůl účinná stejně jako Domestos.

Last edited 1 měsíc před by orinoko
orinoko
25. 3. 2024 20:32

Vidíte tu neduslednost? Pokud nikoli, pichnete si booster. Takhle nějak vypadá to o chlebu a granátu.

https://youtu.be/EwuQOWt2szw?si=Fd8GTPaLKuesDltY

orinoko
25. 3. 2024 20:56
fajt
26. 3. 2024 6:40

v podstatě dnešní vedení Ruska stále a permanentně hledá na západě a v americe své parťnory, takže západní smečka může být v klidu, nový ruský imperialismus ( na rétoriku a propagandu nemá cenu reagovat ) se snaží ( dost pracně a bolestně – i když je už takovou národní tradicí a naturelem vždy hodně trpět ) najít cestu ke globálnímu stolu, u kterého chce zasednou jako rovný s globální sebrankou ( fakt super cíl) – doufám, že djadja vova je nesmrtelný, jinak naskočí další car a začnou svou kruciátu od znova. ..)

orinoko
Reply to  fajt
26. 3. 2024 7:01

Píši nám z Janini: „Jen pár poznámek na okraj. Charkov je docela odpudive místo-město. Kromě nějakého strategického a podobného významu je pro Rusko jen monoklem na petrohradske tváří. Pokud by emerickemu režimu formálně nedominoval prdivy mental bidet, konal by stejně i barak ohava či trumpolina velká huba. – Logika emericke gerontokracie i jejích vrtulnikovych cmrdliku. Rusko nasekalo na západ od sebe tolik chyb, že už by se mělo konečně vzpamatovat. Nebudu rozebírat rozebrane, na grilovacku fkladam ruské hyckani hajzlu, kteří se vzdali v Azovstalu. Divím se, že jim nakonec nepostavili pietní mohylu. Počínání ruských námořních složek v Černém moři opravdu vyniká černými fabory. Před bambilionem let… Číst vice »

fajt
Reply to  orinoko
26. 3. 2024 7:19

njn, dnešní krypto feudalismus se zbytečnou válečnou technologii ( která nakonec morduje pouze planetární otroky – na skutečné viníky hnusu se palebná síla jaksi nedostává) je už utilitárním globál náboženstvím ( snad jenom pár kmenů poctivých lidojedů kdesi hluboko v lůně přírody neví, o co se hraje v opičákovém světě) – takže jenom znova zopakuju, mentální odluku od všech světových magorů a jejich armád užitečných idiotů a servisních prasat a pak zapouzdřit a nenechat své osobní silové pole ovlivnit žádným i citovým vydíráním tř. způsobem, že přeci jednou dobro a pravda musí zvítězit ( to je pak ta nejhorší forma… Číst vice »

orinoko
Reply to  fajt
26. 3. 2024 7:42

Jen tak na okraj. Četl jsem asi poslední článek Nikoli Bornove. Nigdo ho pokud vím zatím neprevzal. Je takový zvláštní. Obsahem je kritika oblude našeho nazirani. Prý trochu pozitivismu je třeba. … Nebo třeba růžové brejle od Hudby Praha.
Na mě osobně to dělá dojem, jakoby jí někdo zarincel pravicí krále Kazisveta.

1000001151
fajt
Reply to  orinoko
26. 3. 2024 8:59

je třeba se radovat, svět je nádherný, vesmír kouzelný … no a že je opičák nenapravitelná kurva už patři k takovému existenčnímu koloritu všehosvěta a barevnosti časoprostoru, který jde cíleně od nikud nikam a přeci furt s novým obohacujícím výbuchem černých děr. ..) krom toho, na úslužných idiotech se dá dobře stát a koukat hezky do krajiny, když omineme nepatrnou osobní interakci se zbytečně bohatými ( no a těch z principu věci celého globál gotesa a kasína nemůže být moc), tak je to přeci i docela bžunda divočina, na hloupostí opičáků se dá i docela dobře surfovat k osobním lepším… Číst vice »

404017360_1690891801393548_5493109259944851718_n
orinoko
Reply to  fajt
26. 3. 2024 12:13

Cernousek už dostal 2-. To nesvědčí o vysoké uvedomelosti fialoveho režimu. Vždyť je ve fialovém.

fajt
Reply to  orinoko
28. 3. 2024 10:02

a tak jo jim ještě přidám na zuřivosti a motivaci pro mínusovou vzteklinu :-) kdyby někdo cítil nějakou pachuť bílého muže z událostí z minulých století, tak za pětikilo se Dodovi virtuálně ( tedy po sektářsku ) omluvím, a kdyby se to někomu zdálo přeci jenom málo, tak za sto litrů ho osobně u omluvy podrbu na jeho hlavě ( či někde jinde ) , no a kdyby i toto nestačilo, tak za mega Doda přivezu rovnou k vám domů a tam si ho můžete uláskovat přimo k smrti – podrobnosti a preference této potřeby nechci vědět a taky to… Číst vice »

Last edited 29 dní před by fajt
orinoko
Reply to  fajt
28. 3. 2024 10:52
orinoko
Reply to  fajt
26. 3. 2024 7:45

Viděl jsem poslední záběry bideta. Nosí láptě , aby nepadal na držku před humanitárnimi granáty.

fajt
Reply to  orinoko
26. 3. 2024 9:25

to je ale taky kumšt držet něco tak rozpadlého a dojebaného stále při životě, za to by měl někdo od neoconů dostat minimálně nobelovu cenu … třebas míru. ..)

orinoko
Reply to  fajt
26. 3. 2024 10:08

A ta jeho babizna… Její potlesk mě uvadi do úžasu: Aby si nezabodla rycaky navzájem do pazour, tak triska prohnutymi dlaněmi /pláč Anči Dlanove/ a má ty pazoury na úrovni svého úmrtniho ksichtu. Potlesk, mohutný potlesk, skandovany potlesk… lesk a bída kurtizan.

fajt
Reply to  orinoko
26. 3. 2024 10:27

že se ti chce kazit si den takovou obludou ( ještě horší čarodějnický úkaz je macron fuchtle, ty voe, ne že je to otřesně nepřirozené, ale ono to i kecá úplné píčoviny ). ..)

orinoko
Reply to  fajt
26. 3. 2024 10:44

Naopak, je to srdeční záležitost. Tím mě oblazuje Trubice. Já jinak miluju gibbony a lemury. To jsou největší světoví performeri.
Naopak, je to srdeční záležitost. Tím mě oblazuje Trubice. Já jinak miluju gibbony a lemury. To jsou největší světoví performeri.

https://youtu.be/lzyZFzQyFtU?si=kXlN2BboI_SegAgd

Last edited 1 měsíc před by orinoko
orinoko
Reply to  orinoko
26. 3. 2024 11:50

Hmm, nadvakrát. Vůbec netuším, jak jsem to v Android cajku dokázal.

Nicméně: Píšou mi lemuri až z Madagaskaru.
“ Česko je předkožka světového Zápachu o moc.“

orinoko
Reply to  orinoko
26. 3. 2024 12:42

Český nákup v emericke dypstate:

https://youtu.be/oEpv0X9lHHY?si=Nl97TA4uTpS66HJW

Gatta
Gatta
Reply to  orinoko
26. 3. 2024 13:07

Video už téměř jako podobná scéna z filmu Absurdistán.

orinoko
26. 3. 2024 9:17

V emerice spadl celý MOST. Čti moust. Česká rehtacka v úspěšně akci. Most jako most. V Mostě o tom s/vědí svoje.

orinoko
Reply to  orinoko
26. 3. 2024 9:21

Jako lvove bijem o mříže. Nebojíme se ničeho, dokonce ani Stříže.
Jen takové růstové potíže…
míříme níž… a dokonce ještě níže…

peter.
27. 3. 2024 15:46

Na Izrael majú dedičné právo,lebo im ho dal Boh. Na Ukrajinu majú právo,lebo tiež kedysi patrila im…chazarom. Je ich necelých 20 miliónov,ale svoje špinavé,krvou zababrané paprče majú v každom svinstve ktoré sa vo svete stalo v minulosti,deje sa v súčasnosti a bojím sa,že aj v tom,ktoré sa ešte len udeje!

https://bezpressu.news/videa/jack-posobiec-5-3-24-varovani-pred-utoky-na-rusy-victoria-nuland/

orinoko
Reply to  peter.
27. 3. 2024 17:01

Zhlédl jsem prdice bideta ve Virzinku či kde, zase to byla hlína, ale poprvé za celou dobu jsem pochopil, proč ta jeho trvale sjeta vice ca/ra/mela nosí porad kalhoty jakési khaki barvy.

PPK
PPK
27. 3. 2024 15:57

Rok 1434

1434
zajoch
Reply to  PPK
27. 3. 2024 16:47

Velmi ilustrativní. Chtěla jsem vám PPK dát bod, ale odmíl se mi zaznamenat. Přitom před vámi panu Peterovi se zazbamenl.

zajoch
Reply to  zajoch
27. 3. 2024 16:49

Oprava: zaznamenal. A už se mi bod podařilo vložit.

peter.
Reply to  zajoch
27. 3. 2024 17:28

Ďakujem! Potešilo.

orinoko
28. 3. 2024 8:27

K nepoznání vizuálně, hlasove pak minulé století.

https://youtu.be/fvAlJdAeOGw?si=B3awyRb6–6GyB75

orinoko
28. 3. 2024 12:46

V Praglu v Jindřišské hoří něčí koudelKA u armádního svěrače.

orinoko
Reply to  orinoko
28. 3. 2024 13:04

Sabotage bude vyšetřovat sám hradní Krakatit. Proslýchá se, že na Hlavní poště byla skladována pirátská munice.

orinoko
Reply to  orinoko
28. 3. 2024 15:24

Česká vládní kopalice opět vítězí!! Když v emerice padají mosty, tak v Praglu musí aspoň hořet. Poturčenec horší opičáka.

orinoko
Reply to  orinoko
28. 3. 2024 15:28

Česká BIS bude přejmenována:
Prihořívá… Hoří!

orinoko
Reply to  orinoko
28. 3. 2024 15:39

Úřední oběžník Ministerstva vNITRA:
Před několika mziky OKA soudruh PoSSelt potvrdil kontinuitu císařského uspořádání Bananofky Říp s lichým BONYface na trůnu.
Po půl století plus mínus bude na Hradě plném bláznů instalován Krakatit První jako přímý následník Procházky na Mostě.

orinoko
28. 3. 2024 18:10

Soubor písní a kancu.

1000001164
orinoko
Reply to  orinoko
29. 3. 2024 8:11

Olbrimi novinka na jurskem textilním trhu. Opravdová bomba Que sera, sera. Na pulty řečníků sametovych vyDOBYTKU přicházejí „pánské TAKTICKÉ kalhoty“. Totiž: Přesun penisu vulgo bambala za chůze i běhu z jedné nohavice do druhé umožňuje oční chip. Pohled doleva, levá nohavice atd. Pohled nahoru, poklopec připomene vůdcův hlavní STAN. Jen otáčet se chlap nesmí. Hrozila by sebedeflorace.

1000001166
Last edited 28 dní před by orinoko
fajt
29. 3. 2024 13:21

https://youtu.be/-mbXIAa_ztY?si=yZn8OSaKKJRI33hk – poletí Topoly na Prágl? asi ne, fialovic mopslíci a podvraťáci možu být v klídku. ..)

PPK
PPK
Reply to  peter.
30. 3. 2024 13:48

Pro život velmi užitečný odkaz! Jsem zvědav, jak dlouho bude rabbi žít.

orinoko
Reply to  PPK
31. 3. 2024 8:16

Nekonečně, jako Golem. Bude stačit šeeem a rohlíčky obzvlášť vypečené.

orinoko
30. 3. 2024 11:14

Ať chcipaji emero fluSStrati, chcivaxeri a koprofilove. Co to je za hovada se nedá popsat. Z tisíce argumentů pro cosi vyberou jeden diskutovatelny a na něm postaví pochybnosti české vládní kopalice jakožto etalonu IQ. Tak či onak. Víte, jak dlouhy je den na Moonu? ANO c?
Jinak na Haliči došel koks. Alzak prý bez industriálního dědka a jeho moHUTNYCH FARTS nehodlá vést válku Klingonu déle než si micron vrzne. A micron trpí velmi výrazným ejaculatio praeco. Fsichni to pak utiraji celé týdny.
Modleme se, přátelé, Kristus přichází.

IMG_20240330_103545547
orinoko
30. 3. 2024 11:58

Tady je to jak mlčení jehňátek. Kdysi nálety na blbé a kruhová obrana Avataru, dneska si sem netroufne ani říšský Smrtihlav při jaru.

V zákopové dálce vidím latrinu plnou
myšlenkové fabulace české kopalice přímo trnou

v hnědém výsledků práv lidských
vlaje prapor řehtaček nám fsem tak blízkých

sosa Pirát smazka dokud může
pohlaví nevidět, natož pak ženu či muže

orinoko
Reply to  orinoko
30. 3. 2024 12:07

To je zase den. I veliké NOCE. Na faso Seznamu nějaký Jurský bludař volá – Do boje!! …na Haliči. Podepsán Ruprecht. Ty vole, tomu říkám imaginace.

Gatta
Gatta
30. 3. 2024 19:17

Zelenský v rozhovoru pro americkou CBS vedl „divné řeči“ !!!

https://www.infovojna.bz/article/video-zelenskyj-vbec-poprve-pripustil-porazku-ukrajiny-ve-valce

A zbavil se (nebo byl k tomu „přesvědčen“) více svých poradců a blízkých lidí.

AK – UA – dnes 9:58

Se dějí věci … otázka, co z toho bude???

Last edited 27 dní před by Gatta
Gatta
Gatta
Reply to  Gatta
30. 3. 2024 19:26

PS – docela rozumná diskuze pod článkem.

orinoko
31. 3. 2024 9:49

Opět se oběWILL smrtelný knockout /vytukni ho do zamezí/ prdocha bideta:
“ Kolik bereš, abys nám do toho kecal? “
Tak například ICH do toho už můžu jen vhánět FARTS.

Last edited 26 dní před by orinoko
orinoko
31. 3. 2024 9:58

“ Zápach si klade pomlázku,“ … jak to, že Rusko zbrojí, když jsme na něj poslali Křížovou výpravu?
To proto, že Popp se skrývá v detailu. Převléká se totiž za primáta Halíka, řka přitom: Z levého oka mu kouká peniz a z pravého pytel.

Last edited 26 dní před by orinoko
orinoko
31. 3. 2024 10:36

Komentovaná paráda: Dynamicky se plnící kriminály. Russia Today. Čti Rusko to dá.