Spojte se s námi


Tenis

Výprask a sebestředné vyjádření po zápase! Rune předmětem kritiky

Tenhle zápas rozhodně nedopadl podle jeho představ. Dánský tenista Holger Rune rozšířil řady favoritů, kteří se v Miami loučí hned ve svém prvním zápase. Proč se mnohým nelíbila jeho reakce po prohraném duelu?

Publikováno

dne

Tenhle zápas rozhodně nedopadl podle jeho představ. Dánský tenista Holger Rune rozšířil řady favoritů, kteří se v Miami loučí hned ve svém prvním zápase. Proč se mnohým nelíbila jeho reakce po prohraném duelu?

Rune v Miami

Program druhého turnaje z kategorie Masters letošního roku narušuje déšť. Jeden z favoritů turnaje, dánský tenista Holger Rune, tak ke svému úvodnímu duelu nastoupil až v neděli.

A raději by zpětně ani nenastoupil. Od Maďara Marozsana totiž schytal pořádný výprask. Po setech dvakrát 1:6 se světová sedmička loučí.

Ve svém prohlášení po zápase se Rune přiznal, že před utkáním nebyl v optimální kondici, ale jednoduše to nechtěl vzdát. „Když se na to podívám zpětně, měl jsem odstoupit,“ dodal na svém účtu na síti X.

Problém je v tom, že se ani slovem nezmínil o svém soupeři. Žádná pochvala, žádné přání do dalších zápasů. V podobné situaci by to bylo rozhodně vhodné.

Připustit, že soupeř byl jednoduše lepší a poblahopřát mu je v dané situaci slušnost. To, že byl Dán outsiderem zápasu přehrán je vlastně prosté zhodnocení reálné situace. 

Rune není zdaleka prvním favoritem, který svůj vstup do turnaje na Floridě nezvládnul. Výsledky favoritů v Miami připomínají spíše exodus než potvrzení jejich pozice na žebříčku.

Fabian Marozsan 

Vítěz inkriminovaného zápasu rozhodně stojí za pozornost. Čtyřiadvacetiletý Marozsan si vítězstvím nad Runem zajistil posun na nejlepší umístění na žebříčku ve své dosavadní kariéře. 

Současná jednička maďarského tenisu útočí na pozici v elitní padesátce rankingu a není to poprvé, co šokoval tenisovou veřejnost. Své nejlepší momenty si doposud schovává právě na podniky kategorie Masters.

Na turnaji této hodnotné úrovně loni v Šangaji překvapil svou jízdou, kterou ukončil až ve čtvrfinále. Porazil de Minaura nebo Ruuda. Ještě více slávy získal v květnu na jiném podniku ze série Masters.

V Římě tehdy jakožto kvalifikant ukončil sérii démona loňské antukové sezony Alcaraze. Ten před tím triumfoval ve všech dvanácti utkání na antuce v řadě.

Maďarský tenista favorita tehdy překonal 6:4, 7:6. Mimochodem, Španěl po porážce s Marozsanem slova uznání pro svého přemožitele našel.

Zdroj: ATP, The Guardian, X

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.