MojAndroid

Inteligentné hodinky Apple Watch spárujete iba s operačným systémom iOS, k žiadnemu androidu sa ich pripojiť nepodarí. Na druhej strane, k iPhonu môžete využívať iné smart hodinky tretích strán, no nie všetky funkcie sú na Apple zariadeniach dostupné a napríklad Samsung Galaxy Watch k iPhonu nepripojíte vôbec.

Mohlo by vás zaujímať:

Nedávno americké ministerstvo spravodlivosti zažalovalo Apple kvôli podozreniu z monopolných praktík. Problémov v žalobe bolo viac, no jeden z nich sa venoval kompatibilite smart hodiniek tretích strán s iOS.

Apple Watch 5 farby

Apple ťaží zo svojho výborne fungujúceho ekosystému, rôzne zariadenia vedia veľmi jednoducho a intuitívne spolupracovať, takže pre používateľa Apple zariadení je najjednoduchšie mať všetky produkty rovnakej značky. Výrazne sa tým ale zužuje možnosť alternatív. Inteligentné hodinky iných výrobcov mávajú v systéme iOS obmedzené funkcie a ani párovanie nebýva vždy bezproblémové.

Podľa webu gizmochina.com žaloba ministerstva spravodlivosti USA proti Apple poukázala na túto exkluzivitu ako na dôkaz protisúťažného správania. Apple na obranu zverejnil správu, z ktorej vyplýva, že pôvodne firma zvažovala kompatibilitu hodiniek Apple Watch s Androidom. Po troch rokov skúšania však od toho nakoniec kvôli technickým problémom upustila.

Je tu však pre záujemcov s androidom o Apple Watch nádej, že by súdny spor mohol donútiť Apple pokračovať v riešení problémov s kompatibilitou. Šanca ale nie je vysoká. Apple má veľkú motiváciu udržať si svojich zákazníkov v jednom ekosystéme, pričom používatelia oceňujú jednoduché prepojenie a bezproblémovú spoluprácu naprieč zariadeniami.

Náš tip
IKEA začala predávať dve rýchle nabíjačky s nízkou cenou

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+