Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Japonsko postúpi ďalej aj napriek zápasu, ktoré malo odohrať v KĽDR. Kórejci ho záhadne zrušili

Japonskí futbalisti si zrejme zaistia postup do záverečnej fázy kvalifikácie AFC na MS 2026 bez boja. Ich utorňajší zápas, ktorý sa mal odohrať na pôde KĽDR, nebude presunutý a domáci tak pravdepodobne prehrajú kontumačne 0:3.

25.03.2024 13:16
Vlajka KĽDR, Severná Kórea Foto:
Oba tímy sa stretli aj počas októbrových Ázijských hier.
debata

Japonsko je na čele B-skupiny v druhej fáze kvalifikácie, z ktorej postupujú najlepšie dva tímy. V prípade kontumácie zápasu v KĽDR bude mať pred súpermi nedosiahnuteľný náskok už v dvojkolovom predstihu.

Inkriminovaný duel sa mal odohrať v utorok v Pchjongjangu, no tamojšie autority ho zrušili vo štvrtok bez udania dôvodu.

Nekonanie duelu potvrdila v piatok aj AFC a FIFA cez víkend oznámila, že „sa neodohrá ani nepresunie“.

Harry Maguire Čítajte viac Škandál v Anglicku kvôli vlajke. Znetvorený štátny symbol spustili kritiku. Hravá kombinácia, reagoval výrobca

Dôvodom je nabitý kalendár počas asociačných termínov. O osude zápasu rozhodne podľa informácií agentúry AFP disciplinárna komisia FIFA.

Krajiny sa stretli už vo štvrtok v Tokiu, domáci vyhrali 1:0 a v skupine s Iránom a Mjanmarskom sú zatiaľ bez straty bodu.

Tréner Hajime Morijasu však nebol spokojný so štvrtkovým výkonom svojho tímu a v utorok chcel vyskúšať zmeny.

Na predošlom svetovom šampionáte priviedol svoj tím do osemfinále po tom, ako vyhral v základnej skupine nad Španielskom i Nemeckom 2:1.

Christoph Baumgartner Čítajte viac Stáli ako tréningové kužele. Slovensko dostalo najrýchlejší gól v histórii

Na tohtoročnom Ázijskom pohári vypadol vo štvrťfinále po prehre 1:2 s Iránom. Na turnaji pritom patril medzi favoritov.

Športovci KĽDR sa vrátili na medzinárodné fórum na jeseň na Ázijských hrách. Ukončili tak vyše trojročnú izoláciu od globálnej športovej scény, ktorú odôvodnili celosvetovou pandémiou a „krokmi nepriateľských síl­“.

Severokórejčania majú v prebiehajúcej kvalifikácii na konte tri body za víťazstvo v Mjanmarsku (6:1) a aj v prípade kontumácie sú stále v boji o prvú účasť na svetovom šampionáte od roku 2010.

Alena Šeredová s Gigim Buffonom a v súčasnosti Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Alena Šeredová sa vo športovom svete preslávila...
debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #futbal #reprezentácia #KĽDR #Severná Kórea