Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

Dráhy o Velikonocích posílí některé spoje. Pořiďte si místenku, doporučují

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: Anna Vavríková, MAFRA

České dráhy v souvislosti s nadcházejícími velikonočními svátky posílí své spoje, zejména ty, které pojedou mezi Prahou a Ostravou, případně Bohumínem, Valašskem, Slováckem, Českými Budějovicemi, Chebem a Hradcem Králové. Přesto by si podle dopravce měli cestující do nich rezervovat místenky.
  16:43

Posilové vozy České dráhy přidají do svých dálkových vlaků ve středu 27. března odpoledne a ve čtvrtek 28. března, kdy mají studenti prázdniny. Ve směru do Prahy pak zvýší kapacitu vlaků o Velikonočním pondělí odpoledne a v úterý 2. dubna ráno.

„I přes kapacitní posílení jednotlivých spojů je potřeba počítat s tím, že zejména v době dopravní špičky mohou být vlaky v některých úsecích vysoce obsazené. Cestujícím proto doporučujeme, aby si do vlaků pořídili rezervace,“ uvedl mluvčí. Doplnil, že místenky do vlaků bez povinné rezervace si lidé mohou zdarma pořídit při nákupu v e-shopu spolu s jízdenkou.

Od roku 2016 je Velký pátek v České republice státním svátkem, což včetně víkendu a Velikonočního pondělí znamená čtyři dny volna v řadě. Školáci mají navíc od čtvrtka prázdniny. Z hlediska cestování tak toto období bývá jedním z nejvytíženějších. Podobná situace je i o Vánocích. Spoje posilují dopravci i před letními prázdninami nebo při konání velkých sportovních akcí.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...